Expresia „continutul este rege” este un vechi cliseu in randul marketerilor. Si, desi exista dezbateri grozave cu privire la acuratetea acestei fraze, ceea ce trebuie retinut este ca continutul este atat de valoros, deoarece toate celelalte domenii ale marketingului se bazeaza pe el pentru insasi existenta lor.

Poate cel mai important pentru marketerii de cautare, continutul este „materia prima” a SEO.

Fiecare link castigat de agentii de marketing indica o bucata de continut, iar cuvintele cheie pe care oamenii le introduc in motoarele de cautare sunt o incercare de a gasi continut. Fiecare e-mail, fiecare tweet, fiecare pagina de destinatie si fiecare descriere a produsului – toate sunt exemple de continut.

In primul rand, continutul cuprinde elementele de baza pe care marketerii le pot optimiza pentru motoarele de cautare. Dincolo de doar optimizarea cuvintelor dintr-o pagina, metadatele pe care aceste elemente le ofera continutului online ii ajuta pe robotii de la Google si Facebook, printre altii, sa inteleaga informatiile pe care le acceseaza cu crawlere, astfel incat sa poata fi livrate pentru interogarea de cautare potrivita.

Imbunatatiti-va continutul cu SEO

Marketingul de continut si SEO merg mai bine impreuna. 

Continutul nu este „lucruri pe care le scriem pentru a fi clasate mai sus” sau „infografice” sau „articole de lunga durata”. Continutul este orice lucru care comunica un mesaj publicului. Orice.

Continutul se afla in centrul a ceea ce facem nu numai ca SEO, ci si ca marketeri. Este principalul vehicul prin care ne atingem obiectivele, fie ca este sa furnizam informatii clientilor potentiali, sa ne educam publicul sau sa facem o vanzare.

Se spune ca continutul reprezinta intreaga experienta pe care marketerii o ofera clientilor potentiali, fie online, fie offline. Ca atare, asta inseamna ca SEO au o multime de instrumente la dispozitie.

Deci, ce este marketingul de continut, atunci?

Marketingul de continut este utilizarea continutului pentru a ajuta la indeplinirea unui obiectiv de marketing pentru organizatia dvs.

Acest lucru ar putea lua forma ca achizitia de clienti potentiali, pastrarea celor existenti, constientizarea mai multor persoane despre marca dvs. sau produsele dvs. sau orice alt asemenea efort. Vom intra in multe dintre cele mai populare si eficiente moduri de a face toate aceste lucruri in restul acestui ghid, dar, deocamdata, sa aruncam o privire mai atenta la modul in care continutul va ajuta organizatia impreuna cu rolul pe care il jucati ca SEO. pentru a va asigura ca continutul este cat se poate de util.

Cum poate beneficia marketingul de continut afacerea mea?

Unul dintre motivele pentru care unele companii ezita sa aloce resurse pentru marketingul de continut este ca poate fi dificil de inteles beneficiile.

Adica, deoarece marketingul de continut poate afecta atat de multe domenii ale marcii (cum ar fi mentiunile de marca, traficul web, linkurile, activitatea pe retelele sociale, conversiile etc.), este greu sa creditezi marketingul de continut pentru impactul oricarei zone pentru succesul unui continut sau campanie de marketing.

Ca SEO, este important sa realizezi doua lucruri de la inceput:

  1. Este nerealist sa te astepti ca fiecare actiune pe care o intreprinzi sau fiecare continut pe care il optimizezi si il distribuie sa fie un succes. De fapt, o mare parte din munca ta, in ceea ce priveste continutul, nu va aduce niciun rezultat definibil — la inceput. Acest lucru are de-a face cu marketingul de continut care necesita timp pentru a functiona cel mai eficient.

  2. Lipsa de claritate cu privire la succesul eforturilor tale de marketing de continut nu este o scuza pentru a renunta. Trebuie sa incepi de undeva; cu cat iti ia mai mult sa incepi, cu atat iti va dura mai mult pentru a vedea rezultatele pe care le speri.

In acest sens, este important sa ne amintim ca beneficiile marketingului de continut pot fi atat tangibile, cat si intangibile:

Elementele intangibilele

Constientizare puternica a marcii

Imagineaza-ti urmatoarea conversatie intre doua persoane din publicul tau:

Continutul ofera publicului ceva despre care sa vorbeasca. Cand vorbesc despre tine, se invata unul pe celalalt despre compania ta, deseori transmitand recomandari si link-uri in acest proces. Aceasta constientizare a marcii dvs. este aur de marketing.

Constientizarea este prima etapa a palniei de marketing, iar aici este esential sa va asigurati ca marca dvs. se afla pe radarul potentialilor.

Incredere si autoritate

A fi vazut ca o marca de incredere care impartaseste continut autorizat este o mare problema pentru cautare. Daca oamenii au incredere in cine esti, au sanse mai mari sa vada favorabil ceea ce impartasesti, ceea ce face mai probabil ca marca ta sa fie vazuta ca o autoritate de incredere in sectorul pe care il deservi.

Ca beneficiu, este mai probabil ca publicul sa va distribuie continutul. Si mai bine, din cauza semnalelor pozitive de la persoanele care va viziteaza, partajeaza si creeaza linkuri catre continutul dvs., este mai probabil ca Google sa va vada marca ca o autoritate, crescand probabilitatea ca continutul dvs. sa apara mai sus in SERP-urile de-a lungul timpului.

Conversii indirecte ale clientilor

“Ce postare grozava; nici macar nu auzisem de aceasta companie pana acum. Nu, fac si ei software? Ma intreb ce face?”

Daca creati continut care vizeaza clientii potentiali, probabil ca aduceti clienti pe orbita marcii dvs. si cresteti probabilitatea ca acestia sa aiba o asociere pozitiva cu dvs.

Mai important, creste sansele ca ei sa faca afaceri cu tine in viitor. Beneficiul real este ca nu trebuie sa mentionati ceea ce vindeti ca parte a continutului dvs. pentru a castiga acest nivel de asociere pozitiva.

Dupa cum am mentionat mai devreme, succesul in marketingul de continut rezulta din posibilitatile care au numeroase interactiuni pozitive – multe dintre care nici macar nu le vei sti – cu marca ta de-a lungul timpului.

Coordonarea echipei

„Hei, v-ati deranja cu totii sa creati o promovare pe retelele sociale a acestei carti albe pe care tocmai am terminat-o de scris?”

„Cred ca este prima data cand colaboram la un proiect.”

Marketingul de continut este o baza pe care pot fi construite campanii de marketing intregi – si echipe intregi se pot reuni. Prin proiectarea, crearea si partajarea continutului, echipa dvs. orientata pe SEO va colabora cu alte echipe interne. De exemplu, ati putea lucra cu echipa de design/UX pentru a crea ilustratii; echipa de strategie de continut pentru a se asigura ca continutul creat indeplineste nevoile publicului tinta; si echipele sociale si comunitare pentru a se asigura ca continutul este partajat si promovat in mod eficient.

Exista, de asemenea, cateva beneficii care arata rezultate mai tangibile si sunt mai usor de masurat:

Elementele tangibile

Trafic pe site

Traficul este un beneficiu evident; este, de asemenea, una dintre cele mai importante. Crearea de continut de calitate mareste sansele ca site-ul dvs. sa atraga si sa retina vizitatori.

Vizibilitate imbunatatita a cautarii

Continutul valoros atrage linkuri editoriale, care ii spun Google ca esti important si autoritar. Continutul aprofundat si amanuntit poate ajuta, de asemenea, sa furnizeze „materie prima” suplimentara pe care Google o poate accesa cu crawlere si o poate folosi pentru a-si face o idee mai completa despre despre ce este vorba despre compania dvs., permitandu-i sa va returneze site-ul pentru interogari mai relevante (inclusiv o multime lunga). -interogari coada).

Conversii directe ale clientilor

Cu cat sunteti mai capabil sa explicati propunerea de valoare unica a produselor sau serviciilor dvs., cu atat este mai mare sansa ca marca dvs. sa-si castige afacerea.

Un cuvant despre marketingul volantului

Un pic de claritate: niciunul dintre elementele discutate mai sus nu se va intampla peste noapte. Realitatea marketingului de continut, cu care, fara indoiala, esti familiarizat acum, este ca este nevoie de timp. De fapt, veti auzi deseori marketingul de continut descris folosind un volant: La inceput, este nevoie de destul de putin efort doar pentru a face roata sa invarta. In timp, insa, elanul propriu al rotii reduce efortul necesar pentru a va bucura de aceleasi rezultate.

 Chiar daca este o scriitoare grozava care produce continut optimizat SEO pe un blog usor de utilizat, a trecut mai mult de un an pana cand a vazut trafic constant catre site-ul ei.

S-a chinuit mai bine de doi ani inainte ca blogul sa descopere.

A devenit ea dintr-o data o scriitoare mai buna? SEO-ul blogului ei a prins viata in mod magic? Vizitatorii le-au placut brusc mai mult de ea? Nu. Pur si simplu a continuat sa lucreze la asta. De-a lungul timpului, si-a gasit locul ideal: continutul pe care publicul ei ideal il tanjeste. Pe masura ce i-au descoperit blogul, apoi i-au citit si impartasit continutul, acesta a adus mai multi vizitatori pe site, multi dintre ei s-au conectat la blog si au devenit parte din publicul ei de baza. Dar nimic din toate acestea nu se intampla daca ea ar fi spus pur si simplu „Marketingul de continut fie nu functioneaza, fie ia prea mult timp”.

Chiar si specialistii in marketing de cautare isi dau seama ca succesul marketingului de continut necesita timp. Aceasta este poate cea mai importanta parte a motivului pentru care marca dvs. ar trebui sa foloseasca marketingul de continut: cea mai mare parte a concurentei va obosi si va renunta cu mult inainte ca marketingul de continut sa aiba timp sa functioneze.

Poti castiga razboiul de uzura ramanand pur si simplu pe campul de lupta.

Cum sa ai succes in marketingul de continut fara un buget urias sau o echipa mare?

Sa recunoastem: majoritatea dintre noi nu vor avea echipe mari cu care sa lucram. De fapt, daca sunteti ca multi SEO, s-ar putea sa fiti intreaga echipa.

Asta nu inseamna insa ca marketingul de continut este imposibil. Daca lucrezi intr-un mediu slab cu putin ajutor pentru a crea continut, timpul tau ar putea fi cel mai bine petrecut producand „continut mereu verde”. Desi continutul vesnic verde nu este oportun, capacitatea sa de a crea trafic constant si pe termen lung reprezinta o optiune excelenta pentru bani.

Luati in considerare Istoricul modificarilor algoritmului Google. A creat aceasta bucata de continut pentru a tine evidenta diferitelor actualizari de la Google, mai ales pentru uzul sau. Cu toate acestea, pe masura ce a continuat sa adauge fragmente, postarea a devenit o resursa de preferat pentru cei care spera sa arunce o privire asupra schimbarilor din rezultatele cautarii. Pagina a atras milioane de vizualizari de cand a fost creata in 2011.

Lipsa resurselor poate fi chiar un avantaj pentru un brand. Pur si simplu nu aveti latimea de banda sau resursele pentru a urmari fiecare proiect legat de continut care va vine in minte. Deoarece este probabil sa aveti inca nevoie de continut pentru a partaja, totusi, sunteti pasibil sa luati in considerare curatarea continutului: descrierea si legarea la continutul gasit in alta parte – cu atribuire, desigur. Cand este facuta bine, curatarea continutului va permite sa partajati continut intr-un ritm mult mai rapid decat ati fi capabil altfel si va poate pozitiona ca o autoritate, deoarece partajati continut pe care publicul probabil nu l-a vazut sau are timp sa il gaseasca.

Cum te bucuri de succesul marketingului de continut cu o echipa mica? Te concentrezi pe activitati cu valoare ridicata, cu rezultate reduse (continut permanent) si realizezi ca nu trebuie sa faci totul singur (continut curatat).

Ce face un continut sa fie de calitate?  

Continutul excelent combina mai multe elemente ale calitatilor enumerate mai jos:

  • Relevant si recent: in loc sa scrieti despre cum sa creati un continut grozav, scrieti despre impactul unei piese grozave de continut asupra unui eveniment sau a unui subiect cu care publicul este familiarizat.

  • Forma lunga: aruncati o privire mai profunda asupra unui subiect decat publicul este obisnuit sa vada, chiar daca informatiile in sine sunt familiare. 

  • Directionat catre o anumita persoana: cu cel putin o parte din continutul tau, urmareste sa scapi de un mic segment al publicului tau sau al publicului potential. Acest nivel de concentrare pe satisfacerea nevoilor catorva mici poate aduce dividende uriase pentru a va informa mai bine despre ceea ce comunitatea mai mare asteapta si are nevoie de la marca dvs.

  • Evergreen: Am vorbit despre asta mai devreme, dar ne concentram pe crearea de continut care ar putea sa nu fie in timp util, dar care poate furniza trafic pe termen lung.

  • Interactiv: nu va fie teama sa le permiteti utilizatorilor sa-si controleze experienta, fie ca este vorba de text, grafica, videoclipuri etc. 

  • Personal: Cui nu-i plac lucrurile adaptate special pentru noi? De exemplu, puteti utiliza adrese IP pentru a directiona continutul catre zona cititorului dvs.

  • Nu este creat din sablonul standard de articol: indiferent de continutul pe care il creeaza si il distribuie echipa ta, straduieste-te sa-l faci intr-un fel deosebit de valoros. Acest lucru ar putea fi prin utilizarea de imagini, elemente interactive sau o voce autoritara.

Poate cel mai important element de retinut este sa va scufundati, sa incepeti si sa nu va temeti de esec.

Marketingul de continut nu este un vehicul de specialitate pe care doar cativa il pot folosi cu succes.

Poate fi un efort plin de satisfactii pentru orice brand care doreste sa ia decizii inteligente cu privire la continut; capabil sa invete modul in care acel continut este primit si recompensat de catre vizitatorii in cautare; si are rezistenta de a ramane cu ea suficient de mult pentru a obtine rezultate semnificative.

Previous articleCe este marketingul afiliat si cum functioneaza?
Next articleExcesul de informatii in era mass-media