Directorul executiv al celui mai mare schimb online de criptomonede, Binance, l-a criticat pe fostul CEO al bursei falimentare FTX si l-a vizat pe economistul Nouriel Roubini.

Aparand la Summit-ul din Orientul Mijlociu si Africa al Institutului Milken, Changpeng Zhao, cunoscut sub numele de „CZ”, a fost rugat sa raspunda la un tweet al lui Sam Bankman-Fried in care se referea la un „partener de lupta”, despre care se crede ca este CZ.

“Cand tweeteaza despre un partener de sparring, casa lui arde si toate acestea se intampla, isi pierde concentrarea. Nu stiam ca aceasta problema exista in FTX inainte, altfel am fi vandut acele jetoane FTT cu mult timp in urma”, a spus el.

„In ziua aceea, cand a scris asta pe Twitter, ar fi trebuit sa lucreze la alte lucruri. Nu ar trebui sa scrie tweeturi”.

Zhao a adaugat, de asemenea, detalii despre decizia lui Binance din 9 noiembrie de a renunta la o intelegere pentru a salva schimbul rival FTX.

“Pentru a fi destul de clar, Bankman-Fried a venit la mine. Cand a venit la mine, am stiut ca era disperat. Asa ca, probabil, o gramada de oameni au renuntat la tranzactie inaintea noastra”, a spus Zhao.

„Nu ne-a luat foarte mult sa ne dam seama ca au fost probleme mult mai mari la FTX decat ne-am imaginat”, a adaugat el.

Cofondatorul si CEO-ul Binance, Changpeng Zhao, a oferit mai multe interviuri in care discuta perspectivele pentru criptomoneda dupa cateva saptamani agitate pe piata.

Cand a fost intrebat daca credea ca fostul director general al FTX este un criminal, Zhao a spus ca va lasa acea judecata in seama altor persoane, dar a spus ca „stia ca au existat minciuni si a existat deturnari de fonduri ale oamenilor”, pe care le-a descris drept „frauda”. “

Intr-un interviu separat, Zhao a spus ca a fost „foarte socat” cand a aflat despre modul in care s-a comportat Bankman-Fried.

“Sunt socat ca a mintit pe toata lumea. Nu stiam ca a mintit pe toata lumea pana acum o saptamana”, a spus Zhao.

Economistul Nouriel Roubini a aparut si el in timpul interviului, dupa ce a descris Changpeng Zhao drept unul dintre cei „sapte C-uri ale criptografiei” – o lista nemagulitoare care include si „ascunsi, corupti, escroci, criminali, escroci, latratori de carnaval”.

Roubini a descris cripto si unii dintre jucatorii sai importanti drept un „ecosistem total corupt” la un eveniment de la Abu Dhabi Finance Week.

Raspunsul lui Zhao la critici a fost simplu: „Nu ne pasa”, a spus el.

„Energia negativa nu ajunge departe in viata si acei oameni vor ramane in general saraci”, a spus el, dand de inteles ca Roubini era „foarte nepoliticos” si cineva care „nu cunoaste obiceiul local”.

Ca raspuns la o solicitare de comentarii, Roubini a directionat catre doua tweet-uri in care i-a criticat pe Binance si Zhao pentru ca le-au permis firmelor iraniene sa proceseze tranzactii in valoare de 8 miliarde de dolari, in ciuda sanctiunilor SUA. Binance a spus la acea vreme ca a inghetat tranzactiile atunci cand a luat cunostinta de aceasta problema.

CEO-ul Zhao a avut o saptamana plina de discursuri, iar apoi a declarat ca criptomoneda „va fi bine”, dupa ce a anuntat planuri pentru un fond de recuperare pentru persoanele care se confrunta cu o perioada dificila in industrie.

„Vrem ca jucatorii puternici din industrie de astazi sa protejeze jucatorii buni din industrie care ar putea fi doar raniti pe termen scurt”, a spus Zhao, vorbind si de la Abu Dhabi.

Criptomoneda a fost in centrul atentiei in aceasta saptamana, dupa ce FTX a declarat faliment, iar pretul bitcoin a scazut sub 17.000 USD pentru prima data din 2020.

Evenimentele au declansat si ingrijorari ca asa-numita contagiune cripto ar putea duce la caderea altor nume mari din industrie, cum ar fi Crypto.com. CEO-ul companiei a negat afirmatiile si a spus ca platforma „si desfasoara activitatea ca de obicei”. 

„Pe termen scurt, exista multa durere, dar pe termen lung accelereaza eforturile pe care le facem pentru a face aceasta industrie mai sanatoasa”, a spus Zhao.

Previous articleCea mai mare lovitura inregistrata pentru standardele de trai
Next articleIndustria chimica avertizeaza ca greva feroviara va inchide fabricile si va costa miliarde de euro