Marea Britanie a intrat intr-o „noua era” a impozitelor mai mari, a declarat think tank-ul Institutului pentru Studii Fiscale (IFS).

Directorul sau, Paul Johnson, a spus ca persoanele cu venituri medii vor fi „prevazute pentru un soc”, pe masura ce taxele cresc si preturile cresc.

Vine dupa ce guvernul si-a prezentat planurile in Declaratia de toamna de a strange bani pentru a sustine economia si a ajuta cu facturile.

Dar cancelarul s-a confruntat cu critici pentru ca a anuntat majorari de taxe in timp ce tara se confrunta cu o recesiune.

Jeremy Hunt a aparat anunturile facute in timpul actualizarii sale economice, unde a spus ca pragurile fiscale vor fi inghetate, ceea ce inseamna ca milioane de oameni vor plati mai mult.

Dl Johnson a avertizat insa ca miscarea de a impune taxe, deoarece preturile cresc cu cea mai rapida rata din ultimii 41 de ani, ar avea ca rezultat „cea mai mare scadere a nivelului de trai din memorie”.

El a adaugat ca gospodariile sunt pregatite pentru o „calatorie lunga, grea, neplacuta”.

“Acest lucru ii va afecta pe toata lumea. Dar poate ca cei cu venituri medii vor fi cei care vor simti cel mai mare impact”, a spus el in remarcile de deschidere a evaluarii influentului think tank asupra planului economic al cancelarului.

In total, planurile anuntate se ridica la aproximativ 25 de miliarde de lire sterline in cresterea taxelor. Masurile au inclus:

  • Pragurile fiscale sunt inghetate pana in aprilie 2028, ceea ce inseamna ca milioane de oameni vor plati mai multe taxe
  • Cea mai mare rata suplimentara de 45% a impozitului pe venit este platita pentru castigurile de peste 125.140 GBP, in loc de 150.000 GBP
  • Consiliilor locale din Anglia li se permite sa majoreze impozitul pe consiliu cu pana la 5% pe an fara un vot local, in loc de 3% in prezent

Dl Johnson a spus ca, deoarece nu beneficiaza de sprijin directionat cu cresterea costului vietii, cei cu venituri medii vor fi afectati puternic.

“Salariile lor sunt in scadere si impozitele lor cresc. Anglia de mijloc este pregatita pentru un soc”, a spus el.

Potrivit analizei think tank-ului, gospodariile vor plati facturi la energie cu 900 de lire sterline pe an mai mari decat sunt acum – si cu 1.800 de lire sterline mai mult decat anul trecut.

Daniel Cooke, tatal a trei copii, a declarat ca nu se va califica pentru ajutor suplimentar, dar a trebuit deja sa-si asume un al doilea loc de munca, livrand mancare la pachet seara, pentru a ajunge la capat.

„Am reusit sa supravietuim aproape cu ajutorul asistentei primite de la guvern… [acum] ne va fi luat aproape fara vina noastra.

“Este o perioada foarte inspaimantatoare, foarte ingrijoratoare pentru noi, ca o familie tanara. Cum ne vom plati facturile, cum vom plati gazul si electricitatea – habar nu am.”

Paul Johnson a adaugat ca guvernul „culege costurile unui esec pe termen lung de a creste economia”, efectele imbatranirii populatiei si nivelurilor ridicate de imprumut in trecut.

„Ne asteapta o calatorie lunga, grea si neplacuta; o calatorie care a fost facuta mai grea decat ar fi putut fi de o serie de propriile obiective economice”, a spus el. — Domnul Hunt pare sa fi recunoscut asta.

Joi, prognozatorul independent al guvernului, Office for Budget Responsibility, a declarat ca Regatul Unit se afla intr-o recesiune si a estimat ca economia se va micsora anul viitor.

Johnson a descris contextul economic ca fiind „sumbru”, impotriva taxelor mai mari si mai multor imprumuturi guvernamentale in urmatorii doi ani, inainte ca cheltuielile sa fie stranse mai tarziu.

„As fi cel mai surprins daca povara fiscala va scadea oricand la media pe termen lung pre-Covid in urmatoarele cateva decenii. Taxe mai mari si un stat mai mare ma asteapta sa fiu aici pentru a ramane, daca nu se schimba ceva destul de radical. ,” el a adaugat.

El a sugerat, de asemenea, ca guvernul a amanat deciziile „corespunzator dure” necesare pentru echilibrarea contabilitatii sale, in speranta ca o redresare economica va reduce nevoia de a reduce cheltuielile atat de sever si va usura dobanda pe care trebuie sa o plateasca pentru datoriile sale.

In timp ce taxele vor creste din aprilie, aproape toate reducerile de cheltuieli vor fi amanate pana dupa 2024, cand sunt asteptate urmatoarele alegeri generale.

Dar Jeremy Hunt si-a aparat planurile, spunand: „Banii sanatosi conteaza mai mult decat taxele mici”.

Cu toate acestea, fostul secretar de afaceri Jacob Rees-Mogg l-a indemnat pe cancelar sa analizeze mai multe reduceri ale cheltuielilor guvernamentale „inainte de a ajunge la optiunile usoare de a impune taxe”.

Cancelarul din umbra, Rachel Reeves, a sugerat, de asemenea, ca guvernul ar fi putut face „alegeri mai corecte” in ceea ce priveste impozitele.

„Avem nevoie de un plan serios pentru a ne creste economia”, a spus ea, criticand decizia guvernului de a reduce taxele bancilor si esecul sau de a introduce un statut fiscal non-dom sau de a impozita bonusurile de capital privat.

„Daca [guvernul] ar fi facut unele dintre aceste lucruri, nu ar fi fost nevoie sa creasca taxele pentru oamenii obisnuiti. Acest guvern vine din cand in cand pentru buzunarele barbatului si femeii obisnuite, mai degraba decat pentru cei cu umerii mai largi. ,” ea a adaugat.

Analiza IFS a mai constatat ca gospodariile obisnuite vor fi cu 30% mai proaste pana in 2028 decat ar fi fost daca veniturile ar fi continuat sa creasca asa cum o faceau inainte de criza financiara din 2008.

Descoperirile sale au corelat cu cele ale Resolution Foundation, un think tank care se concentreaza pe cei cu venituri mai mici.

Fundatia Resolution a spus ca planurile economice ale cancelarului ar adauga o presiune mai mare asupra „mijlocului stors”, care se confrunta cu o lovitura permanenta de 3,7% din veniturile lor, ceea ce este mai mare decat cei mai bogati.

Ea a adaugat ca considera ca reducerile de cheltuieli prezentate joi ar putea fi „nelivrabile”, deoarece ar necesita „ani de mentinere a salariilor din sectorul public sub cele din sectorul privat”.

Previous articleCresterea economica nu mai inseamna emisii de carbon mai mari
Next articleVladimir Putin a dat economia Rusiei inapoi cu 40 de ani