O crestere a calatoriilor anulate din Asia cu destinatia SUA afecteaza puternic unele dintre cele mai mari porturi interne, inclusiv Portul Long Beach si Portul Savannah, reducandu-le capacitatea de a expedia exporturi. Scaderea navelor care vin din Asia pe ruta Transpacific creeaza o crestere a timpului de asteptare, sau a timpului de asteptare, al containerelor de export in portul Long Beach.

Firma de cercetare a lantului de aprovizionare Project44 urmareste exporturile de la „la intrare pana la incarcarea pe o nava”, a declarat Joshua Brazil, vicepresedintele Project44 pentru informatii despre lantul de aprovizionare, iar aceasta valoare a atins 18,33 zile in portul Long Beach, incepand cu 10 noiembrie 2022.

„Proiectam 28 de calatorii in gol pentru Q4, ceea ce reprezinta aproximativ 15% din capacitatea noastra trimestriala a navei”, a declarat Mario Cordero, directorul executiv al Portului Long Beach. „Pe masura ce liniile de transport maritim isi reduc escalele la nave sub forma de navigatii goale, acest lucru reduce capacitatea pentru volumele de iesire. Acestea fiind spuse, continuam sa acordam prioritate exporturilor fata de cele goale, care este unul dintre motivele pentru care golurile se ridica la terminal”.

Cordero a spus ca portul anticipeaza ca importurile incarcate vor continua sa se reduca pentru restul anului calendaristic.

Transportatorii „elimina” capacitatea ca tarife de transport maritim crater

Transportatorii maritim au crescut numarul de navigatii anulate in efortul de a aborda scaderea comenzilor oceanice, precum si de a reduce preturile transporturilor maritime care au scazut.

Firma de transport maritim HLS a scris intr-o nota catre clienti: „Din ce in ce mai multi transportatori au convenit asupra strategiei de a „elimina capacitatea pentru a satisface cererea”, desi nimeni nu vrea sa fie primul care suspenda un serviciu, care poate pierde cota de piata”.

HLS a avertizat cu privire la reduceri mai „radicale” de capacitate de la THE Alliance (alianta oceanica a lui Hapag-Lloyd, Yang Ming si ONE), subliniind ca 2M Alliance (formata din Maersk Line si MSC) a suspendat deja o treime din partea de vest. Servicii de coasta. Se asteapta, de asemenea, sa creasca navigatia goala si suspendarea serviciului catre Coasta de Est a SUA.

Sea-Intelligence a scris in recentul sau raport de navigatie in alb ca a detectat unele anulari neanuntate pentru perioada anului calendaristic din saptamanile 42-52 in ultimele doua saptamani.

„Transporturile in gol au crescut drastic pe Transpacific, dar nu atat de mult pe Asia-Europa”, a declarat Alan Murphy, CEO la Sea-Intelligence.

Au existat 34 de calatorii necompletate suplimentare pe Coasta de Vest Asia-Americii de Nord si 16 pe Coasta de Est Asia-Americii de Nord, conform datelor sale, transportatorii anuntand inca sapte pana la 11 calatorii goale in toate, cu exceptia celor cinci saptamani ale perioadei analizate, prin sfarsitul anului, a spus el.

Dar de acum, pentru saptamanile 51 si 52, transportatorii nu au programat nicio calatorie in gol pe ruta Asia-Coasta de Vest a Americii de Nord, ceea ce Murphy spune ca este o reflectare a nehotararii transportatorilor cu privire la modul de abordare a potentialului Anul Nou pre-Chinez. 

„Pare a fi mai degraba o abordare de asteptare, in ceea ce priveste daca va exista o crestere sezoniera a cererii”, a adaugat el.

Pe rutele Asia-Europa de Nord, Sea-Intelligence inregistreaza doar sase calatorii libere suplimentare, iar pe rutele Asia-Mediteranee o crestere cu patru calatorii goale.

Sfarsitul unei rulari record pentru volumele de containere de import din SUA

„Transporturile in gol reflecta inmuierea pietei si reactia transportatorilor oceanici de a consolida sau anula calatoriile pentru a tine seama de schimbarea conditiilor de pe piata”, a spus Cordero. „In urma unui record care ne-a ridicat la ani record, am proiectat acest lucru la inceputul acestui an… Lucrurile incep sa se diminueze”, a spus el. „Vestea buna este ca operatiunile revin la normal, iar portul Long Beach este pregatit sa faca fata cresterii volumului de containere”, a adaugat el. 

Din ianuarie pana in octombrie 2022, volumele de containere ale portului au crescut cu 1,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cu toate acestea, importurile incarcate sunt in esenta plate. Dupa ce au atins un varf de 436.977 de unitati echivalente cu douazeci de picioare (TEU) in mai, importurile incarcate lunare au continuat sa scada incepand cu luna iunie.  Cordero a oferit actualizarea portului din octombrie, lucratorii portuari si operatorii de terminale care au mutat in octombrie 658.428 TEU de containere de marfa. Aceasta a fost o scadere cu 16,6% de la un an la altul, importurile scazand cu 23,7%, la 293.924 TEU, iar exporturile scazand, de asemenea, cu 2%, pana la 119.763 TEU. Portul a inregistrat, de asemenea, o scadere cu 13,4% a containerelor goale mutate prin Port la 244.743 TEU.  

Cu mai putine nave care apeleaza in port, Cordero a spus ca acest lucru a permis partilor interesate din port sa elimine stocul de containere de import care au fost in terminal de peste noua zile. Reprezentand 4% din totalul containerelor, numarul de containere cu locuinte lungi este acum cel mai mic de cand portul a inceput sa urmareasca containerele in octombrie 2021. Dar containerele care asteapta sa paraseasca portul pe calea ferata raman o problema, in scadere de la 14 zile la inca noua zile.

Sinele sunt prinse in probleme legate de ocean

Sinele se confrunta cu dureri de crestere ca urmare a disponibilitatii scazute a sasiului oceanic atat la rampa feroviara Oakland, cat si la coasta de est, in special pentru pietele interioare mai mici.

„Factorul major care contribuie este lipsa centrelor de distributie si a depozitelor care sa primeasca capacitate in toata SUA si timpul de asteptare al containerelor oceanice in asteptarea descarcarii”, a declarat Paul Brashier, vicepresedinte de transport si intermodal la ITS Logistics. „Sasiul Oakland ar trebui sa fie normalizat pe parcursul lunii noiembrie, deoarece multi furnizori de sasiu repozitioneaza sasiul de pe o piata LA/LB suprasaturata. Incetinirile si intreruperile deja experimentate la Portul Oakland au cauzat o crestere a volumului in porturile de pe Coasta de Est si Golf”.

Aglomeratia portului de pe coasta de est si din Golf

Impingerea comertului catre Coasta de Est si Golf continua cu cresterea numarului de nave care asteapta din porturile selectate.

  Portul Savannah continua sa vada cel mai mare numar de nave care asteapta in afara limitelor portului la 30, asteptand in medie 5,7 zile pentru a intra in port. Inaltimea navelor care asteptau in afara portului a fost de peste 40 in iulie. In septembrie, directorul executiv al Georgia Ports Authority (GPA), Griff Lynch, a declarat ca incepe sa vada semne de corectie pe piata.

MarineTraffic inregistreaza acum o scadere a navelor care sosesc. „In timp ce congestionarea portului din Savannah ramane ridicata, din 7 noiembrie asistam la o reducere a numarului de nave deservite”, a declarat Alex Charvalias, responsabilul de vizibilitate in tranzit al lantului de aprovizionare MarineTraffic.

Perioadele de pastrare la export in portul Savannah au aratat o oarecare imbunatatire recenta, conform valorii portului. Media unui container de export este de aproximativ 6,82 zile, in scadere fata de 8,34 zile in a doua saptamana a lunii octombrie si 7,35 zile pe 1 noiembrie.

In Golf, portul Houston incepe luna viitoare propria taxa pentru containere de lunga durata pentru a elibera spatiu la terminal pentru containerele care sosesc. Portul a fost un beneficiar al deturnarii comertului de pe Coasta de Vest. MarineTraffic a postat pe LinkedIn o diagrama care arata numarul de nave care asteapta in afara portului Houston. Media saptamanala a navelor care asteapta in aceasta saptamana este de 14, asteptand in medie 6,3 zile.

Previous articleMetaverse ar putea contribui la PIB-ul Asiei cu pana la 1,4 trilioane de dolari pe an
Next articleCe sunt caloriile discretionare si cum sa le preveniti?