Astazi utilizarea computerului a evoluat atat de mult incat, datorita internetului si dezvoltarii diferitelor aplicatii, este posibil sa efectuati apeluri telefonice fara a avea un telefon in mana.

Pe masura ce diferite companii de tehnologie se ingrijoreaza de dezvoltarea de telefoane mobile  din ce in ce mai sofisticate si surprinzatoare, este evident ca utilizarea acestui tip de dispozitiv a reusit sa inlocuiasca liniile fixe in locuinte. 

Aproape toate gospodariile, 99,6 %, au un telefon, mobil sau fix. Cu toate acestea, desi este adevarat ca 73,7% au ambele tipuri de terminale, 24,7% folosesc exclusiv telefonul mobil pentru a comunica de acasa.

In plus, stim ca 89,9% dintre gospodariile spaniole cu cel putin un membru cu varsta cuprinsa intre 16 si 74 de ani au un anumit tip de computer (fie laptop, desktop sau tableta digitala).

Daca imbinam ambele obiceiuri – folosirea telefoniei mobile si a avea acasa un computer cu acces la Internet – ne dam seama ca, in noua realitate in care suntem cufundati de doar cateva luni, efectuarea si primirea apelurilor de acasa a devenit ceva elementar in ziua noastra, mai ales daca lucram de acasa.

In functie de tipul nostru de munca, daca folosim zilnic telefonul mobil si suntem, de asemenea, fortati sa folosim computerul in timpul programului nostru de lucru, este posibil sa nu dorim sa folosim dispozitivul mobil toata ziua. Daca da, computerul nostru ne ofera o posibilitate unica: efectuarea de apeluri telefonice fara a fi nevoie sa avem un telefon mobil apasand pe ureche.

De ce aveti nevoie pentru a efectua apeluri telefonice de pe computer?

Evident, este necesar un computer, desi de data aceasta nu conteaza daca folosesti Windows sau macOS, un laptop sau un computer desktop. Cu toate acestea, daca aveti deja un Mac si un iPhone, sunt sanse sa fi descoperit deja ca cele doua dispozitive functioneaza foarte bine impreuna. Desi exista si alte optiuni despre care ar trebui sa stim.

Este perfect posibil sa efectuati apeluri de pe computerul nostru folosind un microfon si sa ascultati conversatia prin difuzoarele integrate in acesta. Totusi, atunci cand acasa sunt copii, poate fi de preferat sa optam pentru casti cu microfon incorporat, care ajuta foarte mult atunci cand vine vorba de a face apelurile auzite mai bine si ne ofera o mai mare intimitate.

In ceea ce priveste software  -ul pe care ar trebui sa-l folosim, adevarul este ca avem si multe optiuni. De exemplu, daca avem un Mac si un iPhone cu acelasi ID Apple, nu trebuie decat sa deschidem aplicatia „FaceTime” pentru macOS. Unul dintre principalele sale avantaje este ca nu doar ca ne ofera posibilitatea de a efectua apeluri de pe Mac-ul nostru, dar putem chiar sa raspundem la cele primite de iPhone.

In cazul in care utilizati Windows, aplicatia „Telefonul tau”, care acum face parte din sistemul de operare dezvoltat de Microsoft, este capabila sa efectueze apeluri printr-un telefon Android pe care l-am conectat anterior. Si functioneaza aproape la fel de bine ca macOS si iPhone.

Cu toate acestea, exista si alte optiuni care nu sunt integrate in sistemul nostru de operare preferat si care pot fi, de asemenea, destul de utile. Skype , de exemplu, devine una dintre cele mai populare optiuni de incredere, compatibila atat cu Windows, cat si cu macOS. Desi exista un dezavantaj: daca vrei sa apelezi un telefon fix sau mobil din aceasta aplicatie, exista un cost, asa ca vei avea nevoie de ceva credit sau vei obtine un abonament. In plus, pretul va varia si in functie de tara la care trebuie sa apelati.

Dar daca nu doriti sa instalati o aplicatie pe computer, puteti utiliza si un serviciu care functioneaza direct prin browserul Web. Keku devine una dintre cele mai potrivite optiuni, deoarece este destul de similar cu Skype si este considerat a fi destul de sigur si de incredere. Desi are si o captura: momentan este disponibil doar pentru Statele Unite, Marea Britanie si Canada.

Previous articleSase functii iPhone pe care nu le veti gasi pe Android
Next articleGhid pentru a-l invinge pe Evoker Mini-Boss din Minecraft Dungeons