Astazi pentru a avea o aplicatie nu este nevoie sa fii programator profesionist. Desigur, daca esti, ai un avantaj incredibil, dar exista si alte modalitati prin care iti poti dezvolta propriile aplicatii si acestea sunt mult mai accesibile. Multi programatori cu cunostinte impresionante, experienta si pregatire semnificativa, petrec uneori ani de zile producand diferite aplicatii si nu au niciodata un succes semnificativ. La fel, cazul persoanelor neexperimentate lanseaza o aplicatie cu prima ocazie si produsul lor devine viral.

Desi unii ar putea crede ca poate este noroc, nu este cazul. Aplicatiile care au avut succes au adesea caracteristici comune si nu depind de nicio intorsatura a sortii. Daca esti programator sau ai cunostinte despre lumea aplicatiilor si ai in vedere sa creezi una, dar esti putin descurajat de faptul ca efortul tau va fi in zadar, arunca o privire asupra acestor chei de care ai nevoie pentru fi de succes.

Primul pas pentru a obtine succesul in obiectivele pe care ni le-am propus este sa ne credem capabili sa le atingem. Deci, daca incepi cu o atitudine buna, ai deja o parte importanta din teren cucerita. In plus, este necesar sa se tina cont si de ceea ce au facut creatorii care au succes in prezent.

Asadar, afla mai jos care sunt caracteristicile pe care cele mai descarcate aplicatii le au in comun si care au avut cele mai bune performante de la publicare:

1. Au o idee inovatoare

In mod ideal, ar fi capabil sa raspunda unei nevoi, dar astazi acesta nu este ceva care este in intregime relevant. Retineti ca exista aplicatii care, datorita inovatiei lor, reusesc sa se pozitioneze chiar mai bine decat cele mai utile. Nu aruncati nicio idee pe care o aveti, cu cat este mai noua si mai diferita, cu atat este mai valoroasa . Uneori nevoile sunt atat de evidente incat oamenii nu le observa, incepeti prin a fi atenti la detalii.

Amintiti-va ca exista aplicatii precum cele care arata o lumanare pe ecranul telefonului dvs., ele actioneaza ca o „oglinda” chiar daca folosesc doar camera frontala a telefonului si au inca descarcari. Asta nu inseamna ca ar trebui sa dezvolti vreo idee care iti vine in minte, dar cert este ca cu cat ai mai multe optiuni din care sa alegi, cu atat mai bine iti va fi.

Daca ai norocul sa ai o idee care rezolva o nevoie inca neacoperita, dar ai si ingeniozitatea de a o oferi intr-un mod inovator, te descurci foarte bine daca nu ai inceput inca sa dezvolti ceva. Ideile bune sunt semintele si modul de a le prezenta este ca un pamant fertil, ambele sunt necesare pentru ca din el sa poata iesi un pom grozav care da roade.

2. Sunt intuitive

Cele mai utilizate aplicatii au caracteristica ca sunt usor de utilizat . Pentru ca acest lucru sa fie realizat, pur si simplu criteriile dezvoltatorilor nu sunt suficiente, deoarece cunostintele lor sunt mult mai mari decat cele ale utilizatorilor medii.

Din acest motiv, se efectueaza un numar mare de teste cu utilizatorii, astfel incat acestia sa se poata deplasa in cadrul aplicatiilor si sa isi foloseasca toate functiile fara cea mai mare dificultate si fara a fi nevoie sa citeasca instructiuni ample. Instructiunile trebuie sa fie concise si eficiente, deoarece utilizatorul obisnuit doreste sa inceapa sa foloseasca aplicatiile pe care le descarca cat mai curand posibil.

3. Au capacitatea de a impartasi

Retelele sociale sunt foarte la moda, asa ca majoritatea aplicatiilor incearca sa includa ideea de socializare in cadrul platformelor pe care le dezvolta. Ei fac acest lucru cu butoane de share pe cele mai utilizate retele sociale sau cu idei ceva mai inovatoare. Desigur, incercand intotdeauna sa includeti interactiunea altor utilizatori fie in cadrul aceleiasi aplicatii, fie prin adaugarea de platforme externe la ecuatie.

4. Isi cunosc publicul

Pentru a avea succes, dezvoltatorii cunosc foarte bine publicul tinta al produsului lor, astfel incat sa poata crea o platforma care sa fie pe deplin placuta tintei lor si care, de asemenea, se adapteaza stilului si cerintelor lor de viata.

5. Sunt disponibile

Aplicatiile de succes iau in considerare nu numai utilizatorii unor sisteme de operare specifice, ci incearca sa-si extinda pe cat posibil piata. De aceea, dezvolta versiuni nu numai pentru App Store, ci si pentru Play Store. Cele mai indraznete includ Windows Phone pentru a nu lasa neputincios nici macar un posibil utilizator, desi ecosistemul Microsoft este abandonat si in declin.

6. Ele evolueaza

Aplicatiile care reusesc sa se pozitioneze sunt in continua evolutie. Nu lasa succesul sa-i impotmoleasca, ci continua sa caute modalitati de imbunatatire chiar si atunci cand multi utilizatori se plang sau prefera versiuni mai vechi pana se obisnuiesc cu asta. La fel se intampla si cu oamenii, una dintre caracteristicile antreprenorilor de succes este ca nu se opresc niciodata sa invete si sa se perfectioneze.

Previous articleCum sa remediati cele mai comune probleme de performanta ale Windows 10
Next articleiPad Air de 11 inchi sau iPad Pro, pe care ar trebui sa-l cumparati?