Fiind utilizator de Android, cel mai probabil este sa fi navigat prin setarile aplicatiei, fie din proprie vointa, fie pentru ca telefonul a avertizat ca trebuie sa eliberezi spatiu pentru ca este la limita. Printre lucrurile care se poti face in acest sens, sunt doua pe care urmeaza sa le discutam in profunzime astazi: stergeti datele „aplicatiilor” si stergeti memoria cache a acestora.

Cunoasterea bine a sensului acestor doua concepte si cunoasterea diferentelor lor este esentiala pentru a lua decizii de stocare, dar si pentru a imbunatati performanta si chiar pentru a rezolva eventualele probleme care pot aparea cu software-ul instalat. Acestea nu sunt doua aspecte greu de inteles, dar multi oameni tind sa le confunde relativ usor.

Inainte de a explica fiecare dintre ele in detaliu, este necesar sa stiti cum sa accesati acest registru. Pentru a face acest lucru, trebuie sa mergeti la Setari> Stocare> Aplicatii sau sa urmati calea Setari> Aplicatii, in functie de telefonul mobil. In lista de aplicatii apar toate cele care sunt instalate; trebuie doar sa faceti clic pe oricare dintre ele si sa accesati „Stocare” pentru a avea in fata butoanele „Stergeti datele” si „Stergeti memoria cache” .

Stergeti datele

 Dintre cele doua masuri, stergerea datelor aplicatiei este, fara indoiala, cel mai drastic mod de a elimina informatiile. Activarea acestei optiuni sterge tot ce are legatura cu software -ul , adica memoria cache, autentificari, setari, fisiere salvate etc. Folosirea acestei functii serveste la lasarea aplicatiei ca si cum tocmai ar fi fost descarcata , fara niciun tip de informatii stocate.

Spre deosebire de cache, care exista modalitati de a-l sterge din toate aplicatiile deodata, pentru a sterge datele mai multor aplicatii trebuie sa mergi una cate una urmand traseul pe care l-am mentionat deja mai sus. Acest lucru se datoreaza faptului ca informatiile sunt complet eliminate si utilizatorii si parolele pot fi pierdute daca nu se aminteste inregistrarea sau fisierele importante daca nu au fost salvate anterior.

Deoarece este o masura atat de drastica, stergerea datelor se efectueaza doar in anumite ocazii, cum ar fi daca o aplicatie nu functioneaza corect sau nu se deschide . Inainte de a lua decizia de a sterge datele oricarei „aplicatii”, este bine sa ne gandim daca software-ul are un fel de sincronizare in cloud, in asa fel incat daca ne logam din nou la aplicatie sa putem recupera datele sterse daca se doreste.

Goliti memoria cache

Stergerea cache-ului este ceva mult mai putin profund in comparatie cu cele de mai sus in ceea ce priveste eliminarea informatiilor. Datele cache sunt datele temporare ale aplicatiei a caror functie principala este de a facilita accesul rapid de catre sistem la informatiile stocate.

Stergerea acestor date nu inseamna stergerea lucrurilor vitale precum login-ul sau fotografiile, textele sau documentele primite , asa ca „aplicatia” nu ramane ca si cum tocmai ar fi fost instalata. Cache-ul este folosit pentru a porni aplicatiile mai rapid si mai agil , asa ca daca este sters, deschiderea „aplicatiei” sau navigarea in ea va fi incetinita, desi in schimb se elibereaza o cantitate buna de spatiu de stocare (in special in software-ul care incarca multe lucruri cu o previzualizare, cum ar fi retelele sociale sau aplicatia Google Foto in sine). Cache-ul este reincarcat dupa stergere , pe masura ce aplicatia este utilizata si sunt create noi fisiere temporare.

Datorita functiei sale, nu este bine sa-l stergeti in mod continuu, dar in anumite momente poate ajuta nu numai la eliberarea spatiului, ci si la rezolvarea problemelor de performanta ale aplicatiilor in sine – fisierele temporare, intr-un fel sau altul, sunt „junk”. fisiere” pe care sistemul le ruleaza, astfel incat sa poata face telefonul mai lent decat ar trebui pe termen lung -.

Dupa cum am vazut, puteti sterge datele cache pentru fiecare aplicatie in mod individual, dar si le puteti sterge pe toate in acelasi timp, accesand Setari> Stocare> Date in cache > OK.

Previous articleSteam: Joaca jocuri locale multiplayer online
Next articleEleganta, confort si functionalitate: recenzie Huawei MateBook D