Adolescentii si tinerii exploreaza sexualitatea in afara etichetelor.

Heteroflexibilitatea se refera la persoanele heterosexuale care experimenteaza atractie sexuala situationala fata de persoane de acelasi sex, dar nu ajung sa se considere bisexuali. Mai este cunoscuta si sub numele de bicuriozitate, curiozitate de a avea alte experiente erotice. Acest comportament, care devine din ce in ce mai vizibil in ultima vreme, are ca principali protagonisti adolescentii si tinerii.

Adolescentul trece printr-o formare treptata a identitatii si inca nu are o orientare sexuala definita. Se construieste imaginea corporala si acceptarea propriului corp. In adolescenta situatiile sunt idealizate si experimentate si explorate sexual , nu exista prea multa rationalizare. adolescentul este bicurios, incearca diferite experiente emotionale.Nu implica o luare de decizie din moment ce se pregateste,dar nu are inca maturitatea sa o faca.Activitatea sexuala poate fi motivata de un impuls emotional care poate duce la comportamente diferite.

Oamenii care sunt cel mai incurajati sa exploreze aceste noi comportamente sexuale sunt cei care alcatuiesc generatia sub 25 de ani.

Acesti tineri si-au inceput activitatea sexuala intr-un mod foarte diferit fata de adultii care se gandesc la sexualitate fara puncte intermediare sau isi permit sa paraseasca tot ce nu are legatura cu binarul. Noi credem ca este gay sau este hetero, este femeie sau este barbat. Cei sub 25 de ani ne invata aceasta flexibilitate de a intelege dorinta ca o chestiune care nu are nicio legatura cu parametrii sau structurile. Este ceva mai mult lax unde pot gasi puncte medii sau gri care cred ca le permite sa aiba o calitate mai buna a vietii sexuale.

Se spune adesea ca heteroflexibilitatea este impusa in acest moment ca una dintre cele mai frecvente practici sexuale in randul milenialilor, un comportament care stabileste un trend in randul centenarilor . Genitalitatea pentru tinerii acestui nou secol nu este o prioritate si nici respectarea regulile impuse.Vor sa stie despre ce este sa fii liber in trup si suflet, o revolutie care cere sa fie simtita cu tot corpul si simturile.Trendul heteroflexibil are un impact mare asupra tinerilor din clasele de mijloc, un gama care merge de la adolescenta si ajunge la douazeci de ani.Baieti care isi permit o abordare mai putin prejudiciata a sexului si care au un consum cultural care le permite optiuni.Nu le este rusine sa o spuna pentru ca, in cercul lor, unatingeti si mergeti cu acelasi sex nu le ia puncte nici cu prietenii, nici pentru viitoare cuceriri, poate chiar invers.

Este o moda?

Urretavizcaya sustine ca in zilele noastre este mai usor sa-l vezi ca o moda, deoarece influentei si figuri precum Miley Cirus ii dau o vizibilitate mai mare; Cu toate acestea, clarifica el, acest mod de a avea relatii sexuale a existat intotdeauna , desi a fost mai pus sub semnul intrebarii si mai putin vizibil.

Cautarea placerii si a experientelor senzoriale noi si diferite poate duce la incurajarea de a se angaja intr-o aventura erotica in afara canoanelor impuse. Tinerii sunt incurajati, se joaca si cocheteaza cu posibilitatea de a alege si de a avea multe optiuni. Heteroflexibili sau heterocurii pe care ii exploreaza sexualitatea lor fara a le pune la indoiala orientarea. Este o chestiune de fantezii sexuale in care pielea corpului va raspunde stimulilor erotici, indiferent cine le produce.

 Fetele preiau conducerea

In prezent, nu este ciudat cand unele fete sunt afisate pe retelele de socializare sarutandu-se cu prietenii, atingandu-si corpul intr-un mod seducator, facand fotografii si videoclipuri in care impartasesc acest tip de experienta.

In biroul meu vad ca fetele sunt mai flexibile si probabil ca o consecinta a machismului barbatii sunt incurajati mai putin. Mandatul barbatului ca macho este inca acolo si se pare ca daca barbatul este curios sexual, este catalogat imediat. Sexualitatea feminina este acceptat ca fiind mai relaxat si mai liber, iar fetele sunt mai animate. Feminismul a facut mult pentru a realiza acest lucru.

Sexul trece dincolo de penis sau vagin

Marina (19) este din Misiones, dar acum doi ani a venit sa studieze la Buenos Aires. Ea s-a definit ca fiind bicurioasa sau heteroflexibila de cand a pus piciorul in oras. Oamenii sunt foarte inchisi si ca nu a avut ocazia sa exploreze sau sa cunoasca alte corpuri, alte genuri, dar stia ca vrea sa experimenteze asta. Pentru mine, sexul depaseste penisul sau vaginul , daca imi place de cineva si ma simt atras imi pot da libertatea de a avea o intalnire cu o persoana de acelasi sex, fara ca acest lucru sa imi provoace vreun fel de disconfort.Dimpotriva, o traiesc din plin si imi permite sa explorez tot ceea ce vreau asa cum vreau, nu sunt limitat de o eticheta.

Carolina (23 de ani) a avut intotdeauna parteneri heterosexuali, este atrasa de barbati, dar gaseste o cu totul alta placere la femei. La o fata este diferit pentru ca a fi femeie stie ca stimularea este in clitoris, in tot corpul, in piele. Chiar si in forma corpului femeii este ceva ce nu pot gasi in corpul unui barbat. , inca le iubesc si nu as putea niciodata sa fiu lesbiana, dar imi permit sa explorez fara etichete. Cu fetele, sexul este mult mai senzorial.

Previous articleDe ce apar si cum puteti preveni aparitia varfurilor despicate?
Next articleRitualuri si ceremonii pentru nunta ta pe care le poti face