Nunta este unul dintre cele mai importante momente pentru cei care decid sa-si uneasca viata cu cea a altei persoane.

Data este marcata de o mare sarbatoare in compania celor dragi, precum si de o ceremonie religioasa.

Pentru cuplurile care nu profeseaza o religie, optiunile de a-si umple ziua cu spiritualitate si misticism nu sunt limitate.

Cateva ritualuri sau ceremonii non-religioase pentru nunta ta sunt cele pe care le vei gasi mai jos.

# 1 Plantati un copac

Dupa cununia civila, poti sa mergi intr-un loc special (cum ar fi o gradina) si sa plantezi copacul care iti place cel mai mult.

Aceasta va reprezenta relatia ta care, cu grija pe care i-o acorzi de-a lungul anilor, va deveni din ce in ce mai puternica.

# 2 Nunta mayasa

Daca nunta ta va fi in Quintana Roo sau Yucatan, acest ritual prehispanic ii va oferi o nota magica si spirituala.

Inainte de ceremonie, mirii trebuie sa intre impreuna intr-un temazcal, unde isi vor purifica spiritele si trupurile.

Nunta in sine trebuie sa fie oficiata de un saman mayas, care va plasa cuplul in interiorul unui cerc marcat pe pamant si va invoca cele patru elemente.

Pentru a termina, cuplul isi va rosti juramintele, va schimba inele si va jura dragoste vesnica.

# 3 Ceremonia de nisip

Mirii trebuie sa poarte un recipient cu o mana de nisip (sau pamant) de unde provin. De preferinta, acestea ar trebui sa fie de culori diferite, asa ca poate fi folosit si nisip vopsit.

Intr-un alt recipient mai mare sau intr-un cadru care iti va impodobi urmatoarea casa, ambele isi vor turna nisipul respectiv. Pentru a-i da un efect mai armonios, este recomandat sa se faca in straturi: mai intai putin din mire sau mireasa si apoi putin din cealalta persoana.

Aceasta va simboliza unirea vietilor lor. O pot face dupa cununia civila sau in timp ce juramintele lor sunt rostite.

#4 Traditie celtica

Aceasta este o traditie straveche de origine celtica, in care vei lua mana dreapta a partenerului tau cu mana dreapta. Iubitul tau va face la fel, asa ca va crea simbolul infinitului cu bratele lor.

Ulterior, celebratorul de nunta isi va uni mainile cu o funda, o panglica sau o franghie pe care mirii o aleg. In acest moment, cuplul isi va putea recita juramintele sau un text special pentru ocazie.

Pentru a pecetlui unirea lor, el nu va spune „pana cand moartea ii va desparti”, ci „pana va dura iubirea”. Mult mai romantic, nu crezi?

# 5 Ceremonia luminii

Fiecare din cuplu trebuie sa poarte o lumanare. De preferinta, acestea ar trebui sa fie similare ca forma si dimensiune.

In plus, trebuie sa aiba o a treia lumanare, care este mai mare, mai groasa sau cu un decor diferit. Aceasta poate fi acordata de o ruda sau persoana speciala pentru cuplu.

Atat mirele, cat si mireasa trebuie sa-si aprinda lumanarile la inceputul ceremoniei (sau cununiei civile). La sfarsitul acesteia, ei trebuie sa-l aprinda pe al treilea cu focul celui dintai.

Lumanarile individuale reprezinta viata pe care au dus-o pana in acel moment, in timp ce a treia lumanare semnifica viata pe care o vor incepe odata cu casatoria lor. O idee foarte frumoasa.

# 6 Ceremonia Mandala

Pentru acest ritual ei trebuie sa aiba o masa patrata de 40 de centimetri, care are desenata pe ea floarea vietii.

In plus, vor avea nevoie de seminte precum orezul, porumbul sau lintea, care simbolizeaza prosperitatea in casnicia lor, precum si petale de trandafir pentru a reprezenta dragostea.

Toti invitatii vor fi rugati sa umple desenul de pe masa cu seminte si petale, astfel incat toti cei dragi sa fie parte din sarbatoarea iubirii tale.

Ulterior, aceste elemente vor fi golite in pungi mici, care vor fi ca un suvenir pentru invitatii tai.

# 7 Ceremonia celor patru elemente

Ideal pentru cuplul care simte o legatura speciala cu natura si doresc sa-si marturiseasca dragostea fata de ea, in loc de o divinitate.

Este amenajat un altar care reprezinta cele patru elemente ale naturii: apa, foc, pamant si aer, aliniate cu punctele cardinale.

Cuplul trebuie sa isi scrie juramintele referindu-se la relatia lor si la cele patru elemente, oferind astfel dragostea lor naturii.

Previous articleA fi heteroflexibil, un trend care creste in generatia sub 25 de ani
Next article7 tipuri de trena pentru ziua nuntii. Care este stilul tau?