Inca un an Apple continua sa parieze pe reinnoirea gamei sale cele mai de baza de iPad-uri odata cu lansarea noului iPad de a saptea generatie, foarte conceput pentru acei utilizatori mai elementari care il folosesc pentru a merge la universitate sau pentru a indeplini sarcini zilnice, cum ar fi verificarea e-mailului sau navigarea. prin Internet. Adevarul este ca aceasta generatie de iPad a castigat cateva caracteristici foarte interesante care il fac, fara indoiala, unul dintre cele mai recomandate iPad-uri pentru a merge la universitate. De fapt, nici capacitatea sa de stocare de baza nu este o problema daca tinem cont de trucurile de a economisi memorie pe un iPad. In acest articol vom incerca sa facem o compilatie a tuturor caracteristicilor acestui nou iPad 2019 si a parerii noastre despre noul angajament pe care l-a luat Apple.

Apple vrea sa continue sa conduca cu iPad 2019

Realitatea este ca Apple continua sa detina titlul de a produce cele mai bune tablete de pe piata in prezent datorita performantelor incredibile si software-ului extrem de optimizat. Odata cu aparitia iPadOS, iPad-ul poate deveni computerul nostru personal prin adaugarea unui browser cu o versiune desktop bine adaptata sau un sistem de fisiere si transmisie de date imbunatatite.

Design si ecran

Din punct de vedere al designului, iPad-ul este inca destul de conservator in comparatie cu generatiile anterioare deoarece include rame destul de pronuntate iar in partea de jos putem vedea mult indragitul buton Home care gazduieste tehnologia Touch ID. Evident ca acest lucru se face pentru a reduce costurile si desi ne-am dori sa avem un design cu cadre reduse asa cum vedem la a treia generatie de iPad Pro, trebuie sa vedem pretul acestui iPad pentru a intelege aceasta decizie.

Unde am vazut o schimbare importanta este dimensiunea ecranului care se ridica la 10,2 “, ceea ce face mult mai confortabil sa lucrezi cu acest echipament . Evident ca este ideal si pentru vizualizarea continutului multimedia pe acest iPad si adevarul este ca arata destul de bine.

Acest display Multi-Touch cu iluminare din spate LED de 10,2 inchi are o rezolutie de 2160×1620 pixeli si o luminozitate de pana la 500 nits. Acest lucru ne poate soca foarte mult deoarece daca suntem pe strada cu acest iPad si ia mult soare, acesta nu va fi afisat corect. Amintiti-va ca in iPhone avem o luminozitate care ar depasi 1000 nits dar trebuie sa intelegem din nou ca avem de-a face cu un iPad care este in jur de 400 de euro. Cu toate acestea, puteti modifica cu usurinta parametrii ecranului iPad-ului.

In ceea ce priveste dimensiunile, adevarul este ca suntem destul de multumiti pentru ca este destul de usor de mutat si transportat in rucsac sau geanta. Mai exact, dimensiunile sale sunt de 25,06 x 17,41 x 0,75 cm cu o greutate de 483g in versiunea WiFi si 493g in versiunea LTE.

In designul general al echipamentului, daca ne uitam la diferitele parti ale acestuia, gasim portul jack de 3,5 mm care nu a disparut ca in alte echipamente ale companiei si un port Lightning care nu pariaza nici pe USB-C. aceasta generatie. In partea de jos gasim metoda de incarcare a acestui iPad 2019, cu o conexiune Lightning si pe ambele parti ale difuzoarelor stereo iar in partea de sus un microfon dublu si butonul de pornire, oprire si blocare.

Procesor

Acolo unde putem fi cel mai nemultumiti este in procesorul care nu incorporeaza cel mai recent disponibil pe piata, cipul A13. In aceasta generatie, Apple a optat pentru un procesor care are deja 3 ani, precum cipul A10 care a fost incorporat in iPhone 7 si de aici poate sta si motivul pentru care au reusit sa aiba un iPad la un pret bun.

Este adevarat ca utilizatorii care vor folosi acest iPad nu vor fi profesionisti , asa ca nu va fi necesara forta de procesare pentru a edita si a reda videoclipuri sau pentru a edita fotografii la cel mai inalt nivel. Unde daca vom gasi o lipsa este atunci cand jucam in Apple Arcade, deoarece este posibil ca in viitor jocurile cu cea mai buna grafica sa nu functioneze asa cum ar trebui. Dar, evident, pentru a indeplini cele mai de baza sarcini precum verificarea e-mailului, folosirea editorilor de text pentru iPad sau vizionarea unui film pe Netflix precum si luarea notitelor la curs, acesta este un procesor mai mult decat capabil si unul care ne-a dat sentimente foarte bune.

Camera foto

Evident, un iPad nu este conceput pentru a putea face fotografii incredibile, deoarece de aceea avem un iPhone. De aceea, caracteristicile tehnice ale camerelor sunt destul de slabe, intrucat camera principala de 8 MP are o deschidere focala de 2,4 cu posibilitatea de a inregistra video la 1080 la 30 fps, sau la 720p la 30 sau 60 fps cu un zoom 3x.

Camera FaceTime daca credem ca este prea saraca si ca este un iPad nu este o scuza. Cu siguranta multi oameni vor folosi acest echipament pentru a efectua apeluri prin FaceTime sau Skype si ca avem o camera de 1,2 MP despre care credem ca este inadmisibila astazi. In generatiile viitoare speram ca daca vor miza pe camera FaceTime si ii dau o rezolutie mai mare sa poata face videoconferinte cu ceva calitate.

Sisteme biometrice

Dupa cum anticipasem deja, acest iPad nu include niciun sistem de recunoastere faciala, deoarece continua sa tina butonul de pornire in partea de jos, gazduind tehnologia Touch ID. Evident, daca Apple ar fi optat sa includa un sistem de recunoastere biometric mai sofisticat, ar fi trebuit sa ridice pretul. Credem ca Touch ID functioneaza de minune pe acest dispozitiv si am trait cu el de ceva timp, asa ca nu vedem nicio problema in utilizarea lui.

Accesorii esentiale

Ceva care ne-a lipsit foarte mult in generatiile anterioare de iPad-uri, in special cele universitare, a fost prezenta unui Smart Connector si, in final, in acest iPad 2019 l-au incorporat. Aceasta inseamna ca putem conecta o tastatura Apple compatibila pentru a putea lucra intr-un mod mult mai confortabil. Pe langa aceasta tastatura, iPad-ul, cum ar putea fi altfel, este compatibil cu Apple Pencil. Este important de retinut ca este compatibil doar cu Apple Pencil de prima generatie si nu cu cel de a doua generatie care a venit impreuna cu iPad Pro din a treia generatie, adaugand multe progrese in functie.

Pret

Pretul acestui echipament este de fapt destul de competitiv, deoarece il putem gasi la mai putin de 400 in diferite culori precum argintiu, auriu si gri spatial. De asemenea, asa cum am mai spus, distingem doua modele diferite, unul cu posibilitatea de conectare la o retea mobila LTE si altul care este doar WiF i. Evident ca exista o diferenta de pret intre cele doua dispozitive si mai trebuie sa tinem cont ca exista mai multe posibilitati de stocare interna. 

Cu toate acestea, poate fi achizitionat cu o reducere pentru studenti Apple, ceea ce il poate face si mai atractiv.

Concluzie

Dupa cum am spus pe parcursul acestei recenzii, credem ca acesta este iPad-ul ideal pentru majoritatea utilizatorilor care cauta o echipa competenta pentru sarcinile lor zilnice la un pret foarte bun. Adevarul este ca a avea un iPad la mai putin de 400 de euro este o veste binevenita pentru multi care cauta o tableta pentru a viziona Netflix in tren sau pentru a verifica cu usurinta e-mailurile de pe canapeaua de acasa.

In cazul studentilor, acesta este unul dintre cele mai recomandate iPad-uri pentru a putea lua notite daca il insotim cu o tastatura sau un Apple Pencil pentru pretul sau ieftin. Singurul lucru care ne lipseste este un procesor putin mai puternic, care priveste spre viitor si mai ales o camera selfie mai buna pentru a putea face conferinte video la o calitate mai buna, deoarece credem ca calitatea pe care o ofera cu 1,2 MP este de neiertat in ciuda faptului ca inregistreaza la 720p HD.

Previous articleMalwarebytes pentru Mac si alternativele sale
Next articleZece trucuri pentru a profita la maximum de Android 7.0