De fiecare data cand pe smartphone-uri soseste o noua versiune a sistemului de operare, apar noi functii cu care ne putem juca pentru a profita mai mult de la terminal sau pentru a-l face pe placul nostru. Uneori, aceste optiuni sunt mai multe si sunt mai vizibile la prima vedere; Altii adauga mai putine functii noi si chiar costa putin sa le descoperi pe toate.

Versiunea finala de Android 7.0 Nougat a ajuns pe primele terminale la sfarsitul lui august 2016 si incetul cu incetul s-a extins la diferitele terminale care populeaza piata. Unele dintre ultimele telefoane „premium” care au primit actualizarea au fost Samsung Galaxy S7 si S7 Edge in acest martie, dar companii precum Huawei, LG, Lenovo/Motorola etc., au deja listele lor de terminale in care deja pot. fi actualizat sau va fi disponibil in curand.

Daca mobilul tau a primit Android Nougat sau este pe cale sa o faca, cel mai bun lucru pe care il poti face este sa arunci o privire la aceste 10 trucuri pentru a profita la maximum de sistemul de operare .

Profita de modul cu mai multe ferestre

Android Nougat vine standard cu un mod cu ferestre multiple foarte util pentru a face mai multe lucruri simultan , cum ar fi vizionarea unui videoclip YouTube in timp ce vizionati Twitter, scrierea unui e-mail in timp ce navigati pe un site web, vizionarea mai multor retele sociale in acelasi timp si un numar infinit de combinatii.plus.

Pentru a profita de aceasta functie, deschideti meniul de aplicatii recente (buton dreapta jos/stanga sau tinand apasat butonul central, in functie de terminal) si tineti apasata „aplicatia” dorita pana cand este adusa in partea de sus a telefonului .

In acest fel, prima aplicatie aleasa este plasata in partea de sus si a doua (urmand acelasi proces) in partea de jos. Pentru a modifica dimensiunea fiecarei ferestre trebuie doar sa te joci cu bara neagra care le imparte, ridicand-o sau coborand-o dupa cum doresti.

Raspunde la notificarile de grup

Cu Android 7.0, notificarile sunt grupate in functie de aplicatie. Aceasta inseamna ca, daca aveti mesaje in asteptare din patru conversatii WhatsApp sau trei mesaje private de la persoane diferite in Messenger, toate vor aparea sub numele aplicatiei corespunzatoare . Pentru a verifica notificarile unul cate unul, trebuie sa afisati notificarea.

In plus, o optiune buna care vine impreuna cu acest nou mod este de a raspunde direct, fara a fi nevoie sa deschideti aplicatia. Trebuie doar sa atingeti butonul „Raspuns” acolo unde este cazul pentru a putea scrie direct.

Reglati dimensiunea ecranului

Unul dintre lucrurile cele mai solicitate de consumatori de ani de zile a fost acela de a putea regla rezolutia sau dimensiunea ecranului , in asa fel incat lucrurile mai mari sau mai mici sa poata fi vazute in functie de nevoile utilizatorului.

Pentru a-l pune pe plac, trebuie sa mergi la Setari> Afisare> Sistem> Dimensiune ecran. Ajusteaza-l asa cum ti se potriveste cel mai bine si gata.

Selectati ce setari rapide sa afisati si in ce ordine

De acum inainte, poti modifica in mod nativ setarile rapide ale terminalului, atat ce setari vrei sa ai mai multe la indemana, cat si ordinea acestora. Aceasta este o optiune foarte confortabila pentru a profita la maximum de aceste pictograme.

Pentru a le pune pe plac, trebuie doar sa glisati in jos din partea de sus a ecranului si sa deschideti bara de notificari. Acolo, afisati setarile si faceti clic pe creion („Editati”) in zona din dreapta. Alegeti ce doriti si cum doriti, tragand si/sau eliminand pictogramele si reveniti cand ati terminat pentru a avea totul personalizat.

Profita de modul de noapte

Pana in prezent, pentru a utiliza o culoare de ecran mai calda pe un terminal Android, era necesar sa descarcati o aplicatie terta parte sau sa activati functia in acele „aplicatii” unde era disponibila (Twitter, de exemplu). Problema s-a schimbat si acum exista un mod de noapte nativ in sistemul de operare.

Pentru a accesa acest instrument trebuie sa mergeti la Setari> Afisare> Mod noapte. Odata ce activati butonul, puteti regla intensitatea filtrului asa cum vi se potriveste cel mai bine.

Salveaza date

V-am spus deja ocazional cateva trucuri pentru a salva datele mobile daca nu ajungeti pana la sfarsitul lunii. Acum, cu Android Nougat exista o noua setare care vine din fabrica si care este destul de interesanta.

Este un sistem de salvare a datelor care impiedica „aplicatiile” sa cheltuiasca megaocteti in fundal . In acest fel, lucruri precum mail-ul nu vor fi actualizate daca nu vrei si astfel poti cheltui mai putin. Pentru a activa aceasta functie, trebuie sa accesati Setari> Utilizare date> Economizor de date si sa o activati. Odata gata, tot ce trebuie sa faci este sa alegi ce aplicatii vrei sa te conectezi la Internet si care nu daca ai telefonul mobil in repaus.

Adaugati mai multe limbi pe terminalul dvs

Google a decis ca este o idee buna sa selecteze mai multe limbi pentru utilizatorii care cunosc mai multe limbi . In acest fel, atunci cand se face o cautare, compania va afisa rezultatele in limbile care sunt selectate, ceva destul de util pentru multi.

Daca acesta este cazul dvs. si doriti sa adaugati o a doua sau a treia limba, trebuie sa mergeti la Setari> Tastatura si limba> Limbi> Adaugati o limba. Prima pe care o adaugati in lista va fi limba dvs. principala, deci va fi cea pe care terminalul o foloseste in mod predominant.

Opriti sunetul notificarilor

Aceasta noua functie este ideala pentru toti cei care primesc multe notificari de-a lungul orelor si care nu doresc ca toti sa sune si sa le deranjeze sau sa le distraga atentia.

Pentru a alege ce aplicatii vrei sa nu emita sunet, procesul este foarte simplu. Deschideti bara de notificari si tineti apasat pe aplicatia pe care doriti sa o „inchideti”. In acest fel, aplicatia se va deschide in Setari si acolo poti activa butonul „Afiseaza in tacere”. Daca doriti, chiar deasupra acestui buton, puteti, de asemenea, sa nu primiti direct nicio notificare, cu sau fara sunet.

Blocati numerele de telefon

Una dintre cele mai bune caracteristici ale Android Nougat este posibilitatea de a bloca numerele de telefon fara a fi nevoie sa apelezi la „aplicatii” terte sau la orice truc care nu vine din fabrica.

Pentru a o impiedica sa va deranjeze, trebuie sa deschideti aplicatia de apelare si sa accesati Setari > Blocare apel > Adauga numar > Blocare. Puteti adauga un numar de telefon prin cifrele sale sau selectand un contact din agenda dvs. telefonica.

Activati surprizele

Ati auzit despre jocul ascuns pe care il aduc telefoanele mobile sau tabletele Android? Este un ou de Paste care este inclus in standard cu software-ul si care poate fi accesat accesand Setari> Sistem> Informatii telefon si acolo facand clic in mod repetat pe sectiunea cu versiunea Android.

De data aceasta este un joc in care obiectivul este atragerea pisicilor pentru a le hrani in mancaruri. Dupa deschiderea jocului, atingeti „N” care apare pe ecran si editati setarile rapide (dupa cum v-am invatat intr-unul dintre aceste sfaturi) astfel incat in ​​bara de notificari sa apara o farfurie goala. Facand clic pe farfurie poti selecta momeala si de fiecare data cand o pisica urmeaza sa manance, mobilul te anunta. Destept, nu-i asa?

Previous articleAnaliza iPad 2019: caracteristici, parere
Next articleCele mai bune browsere anonime pentru a evita detectarea pe internet