Daca sunteti pasionat de Android si doriti sa va testati aplicatiile pe ecranul mare pe PC sau Mac, BlueStacks devine una dintre cele mai usoare aplicatii de realizat in cateva minute. Va explicam cum functioneaza.

Un emulator consta dintr-un software a carui functie principala este de a reproduce comportamentul unei anumite aplicatii, joc sau sistem de operare pe un computer in care nu este compatibil sau nu a fost dezvoltat pentru acesta. In acest fel, computerul sau dispozitivul pe care rulam emulatorul se comporta ca sistemul de operare pe care incercam sa-l imitam sau pur si simplu face ca aplicatia sa functioneze fara probleme.

De exemplu, astazi putem gasi diferite aplicatii care ne ofera posibilitatea de a emula Windows in macOS, in asa fel incat ne ofera chiar si posibilitatea instalarii Windows pe un Mac, desi cu aceasta ocazie anume nu este o instalare bruta. (de exemplu, instalarea sistemului de operare pe o partitie de hard disk), dar se face prin intermediul emulatorului insusi.

Ce este mai exact BlueStacks?

BlueStacks consta in software gratuit care ne ofera posibilitatea de a folosi aplicatii Android pe orice alt dispozitiv mobil, PC sau Mac . Prin urmare, este ideal pentru jocuri si toate aplicatiile pe care le gasim pe Google Play, care nu mai sunt rezervate exclusiv pentru utilizare pe smartphone-uri si tablete Android, ci pot fi descarcate si folosite pe computer.

Este, fara indoiala, o optiune foarte utila pentru cei care nu au dispozitive mobile sau pentru cei care pur si simplu prefera sa incerce o anumita aplicatie sau joc si nu doresc sa obtina un telefon Android (intr-adevar, este util pentru utilizatorii Apple). ). .

Desi nu este exact ca si cum am avea Android pe telefonul nostru, BlueStacks se caracterizeaza prin faptul ca este usor de utilizat. In plus, posibilitatile sale sunt destul de mari, mai ales daca tinem cont ca ne permite sa instalam toate aplicatiile si jocurile Android direct din Play Store.

Pe de alta parte, un alt avantaj adaugat este legat de faptul ca initial are nevoie doar de cerinte de sistem destul de modeste, putand functiona pe computere cu Windows 10 sau pe Mac-uri cu cel putin macOS Sierra.

Cum functioneaza BlueStacks?

Ca si in cazul oricarui alt emulator, BlueStacks creeaza o versiune virtuala a unui dispozitiv Android, care ruleaza in mod special intr-o fereastra de pe computerul nostru .

Desi din acest motiv nu ar trebui sa-l vedem ca un exemplu identic cu utilizarea unui dispozitiv cu Android, acesta indeplineste functiile acestui sistem de operare atunci cand vine vorba de a putea descarca si utiliza aplicatii dezvoltate exclusiv pentru acest sistem de operare Google.

Pentru a le folosi, trebuie pur si simplu sa instalam software-ul pe computer si, odata instalat, avem doua optiuni: sa incepem o noua colectie de aplicatii instaland cele care apar in BlueStacks, sau, daca avem un dispozitiv Android, sa sincronizam aplicatiile. instalat pe telefon sau tableta cu computerul.

Desigur, este necesar sa se tina cont de ceva fundamental: nu toate aplicatiile sau jocurile functioneaza . Cu toate acestea, cel putin pentru moment BlueStacks ofera multa varietate, mai ales cand vine vorba de jocuri.

In orice caz, daca avem fisierul .apk al unei anumite aplicatii (fisierul executabil al aplicatiei), programul ne permite sa il instalam direct din bara de instrumente. 

Un alt avantaj are de-a face cu integrarea programului cu dispozitive PC si periferice , deoarece programul este capabil sa se integreze perfect cu mouse-ul, tastatura sau camera web si vor functiona ca si cum ar fi integrate cu dispozitivul nostru Android.

Pe de alta parte, daca instalezi jocuri, majoritatea au o serie de comenzi predefinite care folosesc cat mai bine atat mouse-ul, cat si tastatura computerului, desi BlueStacks ne ofera si posibilitatea de a le modifica si personaliza.

Previous articleCum sa actualizati un computer de la Windows 10 la Windows 11
Next articleRobotii si inteligenta artificiala: revolutia sanatatii