Daca sunteti ca majoritatea utilizatorilor iOS, aveti o multime de aplicatii. Este foarte tentant si prea usor sa cumperi altele noi sau sa le descarci pe cele gratuite din App Store. Ca rezultat, probabil ca aveti o serie de jocuri, aplicatii de productivitate si utilitati pe iPhone sau iPad pe care nu le-ati folosit aproape niciodata si probabil ca nu le veti folosi in viitor.

Dar daca continuati sa o faceti, acele aplicatii vor incepe sa va aglomereze dispozitivul iOS (si biblioteca iTunes), ocupand spatiu si necesita actualizari frecvente. De aceea, este o idee buna sa stergeti periodic aplicatiile pe care nu le mai folositi. Puteti oricand sa le redescarcati din App Store daca va razganditi.

Stergerea bibliotecii de aplicatii poate facilita gestionarea colectiei de aplicatii si poate elibera spatiu de stocare valoros . Va aratam patru moduri de a face acest lucru.

Atingeti si miscati

Stergerea aplicatiilor de pe un dispozitiv iOS este simpla: trebuie doar sa apasati lung pe pictograma aplicatiei pana cand toate pictogramele incep sa se miste . Veti observa ca multi, daca nu majoritatea, au un X mic in coltul din stanga sus. (Cele fara X sunt aplicatii implicite care fac parte din iOS si nu pot fi eliminate.)

Pentru a elimina o aplicatie, atingeti X, apoi atingeti Eliminare in dialogul de pe ecran . Retineti ca, facand acest lucru, stergeti nu numai aplicatia, ci si toate datele acesteia. Deci, daca credeti ca veti avea nevoie de o aplicatie in curand si ati stocat date, setari sau niveluri intregi pentru aceasta, poate doriti sa va ganditi de doua ori inainte de a atinge acel X.

Din setari

O alta modalitate de a elimina aplicatiile de pe un dispozitiv iOS este din aplicatia Setari. In iOS 11, atingeti Setari > General > Stocare iPhone . O lista cu aplicatiile dvs. va aparea in partea de jos a ecranului; incarcarea poate dura cateva momente. Aceasta lista este utila deoarece arata cat de mult spatiu de stocare foloseste fiecare aplicatie. Aceasta poate include doar aplicatia in sine sau aplicatia plus toate fisierele si datele corespunzatoare. Daca trebuie sa eliberati o anumita cantitate de spatiu, poate atunci cand doriti sa descarcati un film,** acesta este un loc bun pentru a cauta**.

Eliminarea de aici este, de asemenea, simpla: atingeti numele unei aplicatii, apoi atingeti Eliminati aplicatia .

Exista o alta setare aici la care ati putea dori sa aruncati o privire. Deasupra listei de aplicatii se afla o setare numita Descarcare aplicatii neutilizate . Aceasta setare va ucide aplicatiile neutilizate atunci cand aveti nevoie de spatiu de stocare. Documentele si datele asociate cu aplicatiile respective vor fi salvate si veti putea reinstala aplicatia ori de cate ori aveti nevoie . Puteti accesa aceste setari si in iOS 11 prin Setari > iTunes si App Store.

Din iTunes pe un Mac

Acest lucru este pentru cei dintre voi care nu au actualizat la iTunes 12.7 pe Mac. Cu iTunes 12.7, Apple a eliminat iOS App Store si gestionarea aplicatiilor iOS. Daca ati actualizat la iTunes 12.7, puteti instala iTunes 12.6.3.

Dar daca nu ati actualizat la iTunes 12.7, iata ce trebuie sa stiti. Cand stergeti aplicatii de pe dispozitivul iOS, iTunes nu le va copia inapoi pe dispozitiv data viitoare cand il sincronizati. Prin urmare, tehnicile de mai sus sunt grozave daca doriti sa eliminati aplicatii de pe anumite dispozitive , dar sa le pastrati in biblioteca iTunes.

Daca, pe de alta parte, doriti sa utilizati ceva complet, accesati iTunes si alegeti biblioteca de aplicatii. Faceti clic pe o aplicatie pentru a o selecta, apoi apasati tasta Stergere. Un alt dialog va va cere sa confirmati. Puteti elimina aplicatii din biblioteca iTunes, dar pastrati-le intr-un folder de pe Mac pentru orice eventualitate .

Puteti face clic dreapta pe o aplicatie din biblioteca dvs. iTunes si selectati Eliminare. Poate fi util sa vedeti aplicatiile din biblioteca dvs. iTunes intr-o lista. Faceti clic pe meniul Vizualizare, apoi selectati Vizualizare ca lista. Faceti clic pe antetul Data achizitiei pentru a sorta dupa data la care ati achizitionat aplicatiile . Daca nu vedeti antetul Data achizitiei, faceti clic pe meniul Vizualizare si selectati Afisare optiuni de vizualizare, apoi, in fereastra pop-up, cautati in sectiunea Statistici si bifati caseta Data achizitiei.

De asemenea, puteti face clic dreapta pe un antet gol din lista iTunes si selectati Data achizitiei din meniul pop-up. (Data achizitiei este data la care ati descarcat o aplicatie sau, daca aceasta a fost actualizata, data la care a fost actualizata ultima data.) Priviti aplicatiile cu cele mai vechi date de achizitie pentru a vedea daca le utilizati in continuare .

Cand actualizati prin iTunes pe un Mac

Exista o alta modalitate de a elimina aplicatiile din biblioteca iTunes si este una pe care o folosesc des. Am o multime de aplicatii, multe dintre care le folosesc in mod regulat, dar majoritatea le-am descarcat doar pentru a le testa. Imi ia prea mult timp sa parcurg biblioteca mea de aplicatii si sa incerc sa-mi amintesc ce face fiecare aplicatie. Asa ca astept pana vor fi actualizari .

In sectiunea Actualizari din iTunes, veti vedea o lista de versiuni noi de aplicatii pe care le puteti descarca atunci cand o aplicatie a fost actualizata. Cand vad o aplicatie in fereastra de actualizare pe care nu o mai folosesc, o sterg . Pentru a face acest lucru, faceti clic dreapta pe pictograma unei aplicatii si alegeti Eliminati din biblioteca . Aceasta elimina aplicatia din biblioteca iTunes si, de asemenea, elimina notificarea de actualizare. Data viitoare cand va sincronizati dispozitivele iOS, toate aplicatiile pe care le-ati eliminat din biblioteca iTunes vor fi eliminate de pe dispozitive .

Previous articleRobotii si inteligenta artificiala: revolutia sanatatii
Next articleCompaniile de tehnologie si cele de automobile isi unesc fortele pentru a crea o masina inteligenta