Daca folosim un computer obisnuit acasa, sau chiar la serviciu, este destul de normal sa preferam sa ne pastram lucrurile in cel mai strict secret, asa cum ar putea fi cazul diferitelor pagini web pe care le navigam in fiecare zi. Indiferent daca doriti sa stergeti aceste date sau pur si simplu doriti sa le vizualizati, mai jos va explicam cum puteti face acest lucru cu usurinta.

Pe masura ce devenim mai constienti de importanta confidentialitatii noastre de  fiecare data cand instalam o noua aplicatie pe telefonul nostru mobil sau deschidem un cont nou pe retelele sociale, aceasta ingrijorare a trecut si in domeniul nostru mai personal, mai ales cand suntem acasa – sau la munca – sunt mai multe persoane care folosesc acelasi calculator in fiecare zi. Si asta, ce sa facem cu istoricul browserului de fiecare data cand il folosim?

Daca cititi aceste randuri chiar acum, este foarte probabil sa stiti deja ca, in timp ce navigam pe web, majoritatea datelor din paginile web pe care le vizitam tind sa fie stocate in memoria cache a hard diskului , local pe computer. , ceea ce ii va ajuta sa se reincarce mai rapid daca ii vom vizita din nou in curand, reducand astfel cantitatea de date care va trebui transferata prin conexiunea la internet.

Dar are si o problema: cel mai comun lucru este ca fiecare dintre adresele pe care le-am introdus in bara browserului sau paginile web pe care le-am vizitat cu siguranta in timpul utilizarii noastre vor ajunge sa fie salvate in istoric . a browserului, astfel incat oricine are acces la computer sa poata vedea si ceea ce am vizitat in timpul in care am folosit dispozitivul. 

Din fericire, stergerea istoricului dvs. local de navigare este extrem de usoara si simpla si va va ajuta sa va pastrati istoricul de navigare privat, eliberand chiar si spatiu pe hard disk. Pasii de urmat vor depinde de tipul de browser pe care il utilizati.

Google Chrome

Cum sa vizualizati istoricul de navigare in Chrome

In orice fereastra Chrome, puteti utiliza comanda rapida de la tastatura Ctrl + H sau puteti introduce urmatoarea comanda in bara de adrese: chrome://history.

De asemenea, il puteti accesa facand clic pe butonul Meniu, pe care il veti gasi in partea dreapta sus a ferestrei browserului, alegeti Istoric si faceti clic din nou pe Istoric .

Cum sa stergeti istoricul de navigare in Chrome

Trebuie doar sa utilizati tastatura Ctrl + Shift + Del, sau faceti clic pe butonul Meniu , alegeti Mai multe instrumente si apoi faceti clic pe Stergeti datele de navigare . 

Odata ce ati accesat sectiunea care ne intereseaza, va trebui doar sa alegeti datele pe care doriti sa le stergeti, folosind meniul derulant si bifand casetele corespunzatoare, sau sa selectati stergeti toate. 

Mozilla Firefox

Cum sa vizualizati istoricul de navigare in Mozilla Firefox

Daca nu aveti o pagina de pornire personalizata, adevarul este ca puteti face clic pe butonul Istoric in orice fereastra noua de navigare. De asemenea, este posibil sa accesati Istoricul apasand butonul Alt, care va afisa bara de meniu. Apoi trebuie sa facem clic pe View, Sidebar, History . Sau, alternativ, utilizati comanda rapida de la tastatura Ctrl + H.

Cum sa stergeti istoricul de navigare in Mozilla Firefox

Trebuie doar sa faceti clic pe meniu si sa selectati Istoric . Apoi apasati pe Stergeti istoricul recent si, din meniul drop-down, puteti alege cand doriti sa stergeti datele. In cele din urma, trebuie doar sa apasati pe Curatare acum .

Pe de alta parte, mai ales daca va grabiti, puteti accesa acest meniu folosind comanda rapida de la tastatura Ctrl + Shift + Del. 

Safari

Cum sa vizualizati istoricul de navigare in Safari

Trebuie doar sa deschideti browserul Safari, sa faceti clic pe meniul Istoric (pe care il veti gasi situat in partea de sus a ecranului). Meniul va lista apoi paginile recente la care se poate naviga facand clic pe ele. Daca doriti, puteti vedea totul mai detaliat facand clic pe Afiseaza tot istoricul .

Cum sa stergeti istoricul de navigare in Safari

Trebuie doar sa faceti clic pe Afisati tot istoricul . Astfel, pentru a sterge elemente individual, faceti clic dreapta pe fiecare dintre ele si alegeti Stergere sau apasati tasta stergere de pe tastatura pentru a sterge elementele din istoric pe care le-ati selectat.

Pentru a sterge totul, dati clic pe Stergeti istoricul . Puteti utiliza apoi meniul drop-down pentru a alege din momentul in care doriti sa-l stergeti. Si, pentru a termina, dati clic pe Stergeti istoricul .

Microsoft Edge

Cum sa vizualizati istoricul de navigare in Microsoft Edge

Intr-o fereastra de browser deschisa, deschideti meniul istoric folosind comanda rapida de la tastatura Ctrl + H. Desi il puteti accesa si facand clic pe butonul Hub pe care il veti gasi situat in coltul din dreapta sus al ferestrei si facand clic pe pictograma Istoric . Paginile vizitate vor fi afisate in ordine cronologica.

Cum sa stergeti istoricul de navigare in Microsoft Edge

Deschideti meniul istoric asa cum am descris mai sus. Apoi faceti clic pe Stergeti tot istoricul si bifati fiecare caseta pe care doriti sa o stergeti. In cele din urma, faceti clic pe Stergere pentru a sterge toate datele selectate.

Previous articleiPad Air de 11 inchi sau iPad Pro, pe care ar trebui sa-l cumparati?
Next articleIata cum puteti descarca filme si seriale Disney + pentru a le viziona offline