Dorinta este ca o baterie de masina: daca nu porneste si nu este folosita, se poate descarca pentru totdeauna.

Acest subiect este unul dintre cele mai recurente in consultare, cum sa mentinem „flacara” intr-o relatie stabila . Am asociat inceputurile relatiei cu o sexualitate nesatioasa, in care dorinta si dorinta sunt mereu in primul rand.

Dar daca intrebam despre cuplul stabil , majoritatea societatii si-a asumat ideea ca nu exista loc pentru o cantitate mare de dorinta, se pare ca trebuie acceptata, ca „este ceea ce este”, ca stabilitatea merge mana in mana cu monotonia, plictiseala si putin sex.

Desigur, inceputurile sunt extrema pasiunii in majoritatea cazurilor, dar poate ca ar trebui sa tinem mai mult cont de rolul activ pe care il are fiecare dintre membri in ceea ce priveste dorinta si sexualitatea.

Pas cu pas: sfaturi pentru a reaprinde dorinta sexuala intr-un cuplu stabil

1. Reflectati: Cum va comportati ca un cuplu?

Prin urmare, ca prim pas va incurajez sa reflectati asupra modului in care va comportati ca cuplu. Daca tu insuti nu este constient ca cuplul este un efort zilnic, dorinta si relatia se vor estompa treptat. Dorinta este ca bateria unei masini, daca masina nu porneste, nu pune combustibil si este folosita, pana la urma bateria nu va mai functiona si nu se va mai putea incarca, pana cand dorinta va disparea complet.

Deci punctul de plecare este efortul pozitiv si daruirea fata de relatie. Si nu vorbesc de o zi sau doua, ci zi dupa zi, fara odihna.

Punctul de plecare este efortul pozitiv si daruirea fata de relatie.

2. Straduieste-te pozitiv

S-ar putea sa va intrebati ce inseamna efort pozitiv. Folosesc acest concept pentru a expune ideea ca un efort nu trebuie sa fie o obligatie sau ceva greu. Sigur ai plecat intr-o excursie, trebuia sa dai alarma la 5 dimineata, ceea ce pare un efort, dar a fost ceva pozitiv pentru tine pentru ca plecai in vacanta sa te distrezi.

Odata ce avem aceasta idee, urmatorul pas este sa analizam ce fel de atitudini si comportamente aveti in cadrul relatiei. Sunt unele care se vor adauga la paharul dorintei si altele care il vor goli. In mod normal ne uitam doar la pozitivul cu care contribuim, dar de multe ori poate fi foarte interesant si mai pozitiv sa reducem negativul.

Exista oameni care experimenteaza o crestere a dorintei lor la gandul ca isi pierd partenerul sau riscul sa se intample.

3. Surpriza

Pentru a adauga pozitiv , primul lucru este sa intelegeti cum functioneaza dorinta . Este antiteza stabilitatii, securitatii, monotoniei etc. Prin urmare, este vorba despre cautarea noutatii, a surprizei, a iluziei… Fiecare persoana este o lume si fiecare relatie de asemenea, de aceea, gandeste-te cum sa-ti surprinzi partenerul si sa obtii din cand in cand acele spatii si experiente de noutate si scanteie.

Daca exista tensiune, discutii, comunicare proasta, mult stres, putine spatii de calitate etc., va fi imposibil sa se genereze dorinta, intimitate sau sexualitate.

4. Evita argumentele

Analizeaza ce atitudini distrug atat atmosfera buna a cuplului, cat si ideea si imaginea pe care partenerul tau o poate avea despre tine. Daca exista tensiune , discutii, comunicare proasta, mult stres, putine spatii de calitate etc., va fi imposibil sa se genereze dorinta, intimitate sau sexualitate.

5. Ai grija de imaginea ta

Nici nu va fi posibil daca vom proiecta o imagine dezordonata , prost intretinuta, o atitudine apatica si plictisitoare … Admiratia pentru celalalt are un rol foarte important in cadrul dorintei.

Este esential sa vorbiti si sa cunoasteti gusturile celuilalt, sa gasiti o sexualitate in care ambii se bucura.

6. Ofera placere

Si nu in ultimul rand, intalnirea intima trebuie traita cu bunastare si placere . Daca experienta este negativa, va insemna ca nu vrei sa o traiesti din nou si va reduce dorinta de a o repeta. In acest moment este esential sa vorbim si sa cunoastem gusturile celuilalt, sa gasim o sexualitate in care ambii sa se bucure.

Daca dupa toate cele de mai sus simti ca este foarte complex, ca vrei sa rezolvi sau sa imbunatatesti sexualitatea relatiei tale, dar nu stii cum sa o faci, nu uita ca exista o figura a sexologului , specialistului psihologul are functia de a ajuta la imbunatatirea si conectarea partenerului.

Trebuie sa spargem stigmele asociate cu mersul la terapie si sa incepem sa vedem asta ca o alta resursa atunci cand ceva nu functioneaza si nu putem rezolva singuri.

Previous articleCum sa discutati cu partenerul daca ceva va deranjeaza
Next article15 moduri simple de a-ti da seama daca un coleg de serviciu te place