PlayerUnknown’s Battlegrounds este un Battle Royale care nu are nevoie de prezentare. Este unul dintre cele mai populare jocuri multiplayer in acest moment, care ne prinde ore si ore in fata computerului nostru. Dar ce putem face daca PUBG se blocheaza pe un computer cu sistem de operare Windows? Evident, tot ce ne dorim este sa stam in fata computerului nostru si sa ne bucuram, asta nu face parte din planurile noastre.

Deci vom vedea mai multe solutii la aceasta problema, toate foarte simple, dar eficiente. Pentru ca in acest fel sa te gandesti doar sa te bucuri de binemeritata ta sesiune de jocuri video.

De ce PUBG se blocheaza sau se prabuseste pe computerul meu Windows?

Acestea sunt posibilele motive din spatele problemelor de blocare sau blocare in PUBG.

 • Exista cateva cerinte minime pe care computerul nostru trebuie sa le indeplineasca pentru ca jocul sa functioneze fara probleme. Daca computerul nu este capabil sa indeplineasca aceste cerinte minime, computerul se va ingheta.
 • Lipsa drepturilor de administrator poate cauza, de asemenea, inghetarea jocului. In acest sens, poate fi rezolvata pornind jocul cu permisiuni de administrator.
 • Driverele grafice invechite sunt, de asemenea, un motiv prea frecvent pentru aceasta problema.

Asigurati-va ca computerul vostru indeplineste cerintele minime

Primul lucru pe care ar trebui sa-l facem este sa ne asiguram ca computerul nostru este capabil sa indeplineasca cerintele minime pe care le solicita jocul. Pentru aceasta va trebui sa verificam care sunt acestea:

Cerinte minime pentru PUBG:

 • Sistem de operare: Windows 7 pe 64 de biti, Windows 8.1, Windows 10, Windows 11
 • CPU: Intel i5-4430 / AMD FX-6300
 • Memoria: 8 GB de RAM
 • GPU: NVIDIA GeForce GTX 960 2GB / AMD Radeon R7 370 2GB
 • Stocare: 30 GB spatiu disponibil

Cerinte recomandate pentru PUBG:

 • Sistem de operare: Windows 7 pe 64 de biti, Windows 8.1, Windows 10, Windows 11
 • CPU: Intel i5-6600K / AMD Ryzen 5 1600
 • Memoria: 16 GB RAM
 • GPU: NVIDIA GeForce GTX 1060 3GB / AMD Radeon RX 580 4GB
 • Stocare: 30 GB spatiu disponibil

Rulati Steam si PUGB ca administrator

Aici ceea ce trebuie sa facem pentru a evita blocarile sau blocarile programelor este sa pornim aplicatiile cu drepturi de administrare. Pentru aceasta este pur si simplu necesar sa porniti Steam ca administrator.

Pur si simplu mergem la comanda rapida sau locatia Steam si facem clic dreapta pe ea, va trebui sa selectam „Run as administrator” si gata. Va trebui sa ne asiguram ca inchidem complet Steam inainte de a efectua acest pas daca il avem deja deschis.

Actualizati driverele grafice

Ceva care este fundamental atunci cand vorbim despre jocuri video sunt driverele sau controlerele grafice. Poate ca pentru sarcinile de birou si pentru navigarea pe web, nu este atat de necesar sa efectuati o actualizare, dar pentru jocuri, acest lucru este important.

Putem actualiza driverele din Managerul de dispozitive al computerului nostru. Desi cel mai bine este sa vizitati site-ul oficial al producatorului si sa descarcati software-ul care detecteaza automat ce GPU avem si ce drivere ar trebui sa aiba instalat sistemul nostru.

Dezactivati overclockarea

Daca folosim overclocking, acest lucru poate cauza probleme de stabilitate in jocul nostru. Prin urmare, se recomanda ca acesta sa fie dezactivat; Evident, daca nu stii ce este overclockarea, este foarte posibil sa nu-l folosesti nici macar pe PC, asa ca nu ar trebui sa-ti faci griji. In rest, daca stii ce este si ai PC-ul overclockat, pasii pentru a-l dezactiva, sigur ii stii deja, desi variaza de la PC la PC.

Stergeti fisierele temporare

Fisierele temporare pot cauza o multime de probleme pe computerul nostru, nu numai in jocuri. Prin urmare, este esential sa le stergeti din cand in cand; acesta este ceva ce putem face din utilitarul Windows incorporat „Curatare disc”.

Dezactiveaza VSync

Aceasta functie poate fi foarte buna uneori, dar poate provoca si una sau doua probleme. In cazul NVIDIA, putem urma acesti pasi pentru a dezactiva VSync:

 • Facem clic dreapta pe desktop si selectam NVIDIA Control Panel.
 • Apoi, sa mergem la Gestionarea setarilor 3D.
 • Acum va trebui sa navigam la fila Setari globale si aici vom alege Sincronizarea verticala si o vom dezactiva.

In cele din urma, repornim computerul, pornim din nou Steam ca administrator si verificam daca problema persista.

Previous articleCare model de iPhone 12 are mai multa autonomie?
Next articleCele mai bune optiuni de jocuri Roguelite care exista pe Mac