In fiecare an, una dintre marile intrebari pe care ni le punem atunci cand este lansat un nou iPhone este cum va fi autonomia acestuia in comparatie cu predecesorul sau. Este o intrebare la care personal nu putem raspunde pana nu testam terminalul in profunzime. Cu toate acestea, Apple este de obicei o companie care vorbeste despre autonomia smartphone-urilor sale in momentul in care prezinta cifre de utilizare efectiva, asa ca ne putem face o idee despre cum va fi bateria, de exemplu, la iPhone 12 mini comparativ cu cea a iPhone SE.

Astazi, in cadrul keynote-ului, Apple nu a mai vorbit despre autonomie ca alte ori, dar prin cifrele oficiale de pe site-ul sau putem afla date foarte interesante din testele sale standardizate intre modele, precum cea in redarea video, iPhone 12 Pro obtine cu o ora mai putina autonomie decat iPhone 11 Pro pe care il inlocuieste .

iPhone 12 Pro pierde o ora de autonomie la redarea video in comparatie cu iPhone 11 Pro 

iPhone 11 si 11 Pro au adus unul dintre cele mai mari salturi de autonomie din istoria iPhone, datorita eficientei obtinute de noul panou, A13 Bionic si extinderii bateriei. In cazul iPhone 12, 12 Pro si 12 mini, Apple nu a lansat nicio declaratie oficiala in acest sens, dar grosimea noului iPhone este mai mica decat cea a generatiei anterioare .

Avand in vedere ca Apple a adaugat elemente cu MagSafe si senzori fotografici mai mari in, de exemplu, iPhone 12 Pro Max, nu este de nerezonat sa credem ca bateria noilor terminale este mai mica ca capacitate decat generatia anterioara, tinand cont, in In plus, A14 Bionic este mai eficient datorita procesului sau de fabricatie de 5 nanometri .

Saltul la 5 nanometri a lui A14 Bionic a promis poate mai mult decat ceea ce a oferit in cele din urma in ceea ce priveste autonomie in utilizare reala.

Sa vedem cum este autonomia iPhone 12 in comparatie cu predecesorii sai , folosind diferitele valori pe care le ofera Apple: redare video dintr-o sursa de streaming, redare video locala pe dispozitiv si redare audio.

Raspunzand la intrebarea care iPhone 12 are mai multa baterie, raspunsul este din nou la fel de clar ca anul trecut: iPhone 12 Pro Max. In redarea video in flux realizeaza cu o ora mai mult decat celelalte doua iPhone 12s de 6.1 inchi, dar in redarea video normala realizeaza cu pana la trei ore mai mult decat restul, ceva foarte remarcabil. In redarea audio reuseste si sa obtina 15 ore pentru a lui. fratilor mai mici si 30 de ore la iPhone 12 mini.

Astfel, desi Apple nu mai ofera cifre utile precum navigarea pe web pentru a ne oferi o idee despre eficienta in alte moduri, iPhone 12 Pro Max ar trebui sa fie pariul pentru oricine isi doreste cea mai buna performanta a bateriei atunci cand reda continut multimedia .

Ne confruntam cu un an de stagnare a autonomiilor. iPhone 12 Pro Max este liderul clar, iar 12 mini lasa cifre incurajatoare

iPhone 12, probabil datorita schimbarii sale in tehnologia panoului in comparatie cu LCD-ul IPS al iPhone 11, realizeaza cu o ora mai mult de streaming video decat predecesorul sau, dar din nou este chiar si in orice altceva . In ceea ce priveste cel care ar putea genera mai multe indoieli, iPhone 12 mini, inca nu avem cu ce sa-l comparam, dar redarea videoclipului post-streaming dureaza cu doua ore mai mult decat iPhone SE, cel mai apropiat ca dimensiune. In redarea video dureaza inca doua ore, iar in audio, 10.

Nu pare, a priori , da, ca iPhone 12 mini va fi un etalon in autonomie . Desi realizeaza mai multe ore de redare video decat iPhone Plus, acestea il depasesc la reproducerea audio, avand baterii de capacitate (probabil) mai mare. Redarea video depinde de iPhone XS Max, care nu a avut niciodata o autonomie mare ca iPhone 11. In orice caz, ca este egal cu redarea video in flux cu iPhone 11, este probabil cel mai bun lucru pe care il are in favoarea sa. , iPhone 11, ca succesor al lui XR, a jucat un rol important in stabilirea unei bune autonomii in familie.

Previous articleCum va debloca iOS 13 functia NFC?
Next articleDe ce se blocheaza PUBG pe un computer cu Windows?