Confidentialitatea este una dintre principalele preocupari atunci cand utilizati orice tip de serviciu de internet, mai ales cand accesati un browser. De asemenea, stiind ca aceste platforme sunt de obicei controlate de autoritatile locale, furnizorul de servicii de internet si o multime de colectori de date care va pot vedea miscarile. De aceea, aici va aducem cele mai bune browsere anonime pe care le puteti gasi.

Este important sa tineti cont de faptul ca multe site-uri web colecteaza anumite informatii si apoi le distribuie catre terti pentru a va trimite apoi reclama sau chiar a vinde astfel de date.

Cele mai bune browsere anonime pentru Android, iPhone, Windows si Mac

Exista o modalitate de a naviga cu mult mai multa securitate si fara a crede ca alte persoane va obtin datele personale sau amprentele dvs. intre site-urile pe care le vizitati. In acest sens, este vorba despre folosirea browserelor anonime cu care sa ai mai multa intimitate.

O modalitate de a fi online si de a avea mai multa confidentialitate in toate miscarile pe care le faci in timpul navigarii este sa folosesti un browser de incredere care te ajuta sa-ti sporesti securitatea. Este esential sa va amintiti ca totul incepe cu browser-ul de unde ajungeti la diferite portaluri web unde pot incepe sa va scruteze sau sa va fure miscarile si datele, cum ar fi IP-ul de unde accesati.

De aceea, aici va prezentam o lista cu cele mai bune browsere anonime, astfel incat sa puteti incepe sa impiedicati alte persoane sa va vada conexiunile la Internet, paginile web pe care le consultati si locatia fizica reala, printre altele. De asemenea, ar trebui sa retineti ca aceste browsere pot fi utilizate atat pe dispozitive inteligente, cat si pe computere .

1. Epic Browser

Acesta este unul dintre cele mai populare browsere anonime, este disponibil atat pentru Mac, cat si pentru Windows si se bazeaza in principal pe securitatea si confidentialitatea fiecaruia dintre utilizatorii sai atunci cand viziteaza diferite site-uri de Internet.

Epic Browser nu foloseste o retea specializata pentru a gestiona confidentialitatea, ci se ocupa in schimb sa dezactiveze imediat toate cele mai comune forme de confidentialitate atunci cand navighezi pe orice site de internet.

Printre principalele sale caracteristici puteti gasi ca se va ocupa de stergerea intregului istoric, astfel incat sa nu fie urma de miscarile dvs., sa nu existe preincarcare DNS, sa nu existe cache web, sa nu permita cookie-uri terta parte si dvs. nu va gasi functia de completare automata. Dupa inchiderea automata a browserului, toate aceste instrumente vor fi nule.

2. Browser Tor

Acest browser are scopurile sale cu utilizatorii foarte clare si este doar sa va ofere un serviciu de comunicare complet anonim unde se bazeaza in principal pe capacitatea de a va proteja datele personale, istoricul browserului, parolele si utilizatorii dvs., mesajele pe care le transmiteti online. , locatia dvs., inaintea oricarui criminal cibernetic sau bot.

Este esential sa subliniem ca analiza traficului web a devenit principalul instrument de colectare a datelor de la alti utilizatori, o modalitate de a va urmari comportamentul online. Toate acestea sunt facute pentru a furniza date companiilor de publicitate, astfel incat acestea sa poata stabili pretul magazinelor online in functie de locatia dvs.

In plus, acest browser functioneaza cu doua metode cheie, una este antetul cu care va puteti asigura ca datele ajung la destinatie. Astfel, browserul Tor isi trimite traficul prin multe bucle si rute separate unde antetul nu are sens, adica in loc sa ia o ruta de la A la B, incepe sa genereze multe locatii.

 Prin urmare, instrumentele de analiza a datelor nu au de unde sa cunoasca sau sa descopere locatia de unde vine sau se duce traficul.

3. Ice Dragon

Comodo este creat doua tipuri de browsere complet anonime pentru a asigura securitatea si confidentialitatea tuturor utilizatorilor sai. Cele doua browsere sunt disponibile pentru Windows, Linux si Mac. Comodo Dragon a fost construit pe baza Chromium si are toate caracteristicile Chrome, oferind un nivel de confidentialitate si securitate .

Ice Dragon este un alt browser realizat de Comodo, care se bazeaza in mare parte pe Mozilla Firefox, este unul dintre cele mai utilizate browsere in prezent. In plus, Ice Dragon ofera imbunatatiri de securitate, precum si performante mai bune si alte caracteristici in versiunea principala.

Cele doua browsere Comodo au caracteristici la nivel inalt pentru a garanta confidentialitatea utilizatorilor, generand astfel un site de navigare anonim, unde niciun bot sau criminal cibernetic nu poate accesa mare parte din datele sau comportamentul utilizatorilor de pe diferite site-uri web, de asemenea, ambele versiuni sunt disponibile gratuit .

4. SRWare Iron 

Este considerat browserul viitorului pentru toate caracteristicile sale de nivel inalt si este, de asemenea, un browser anonim care ofera o mai mare securitate si confidentialitate fiecarui utilizator respectiv. SRWare Iron se bazeaza pe proiectul open source Chromium.

Acest browser este responsabil sa ofere utilizatorilor sai aceleasi functionalitati ca si browserul Chrome. Cu toate acestea, principala diferenta este ca SRWare Iron nu compromite confidentialitatea utilizatorilor.

Printre obiectivele sale esentiale se numara eliminarea completa a urmaririi utilizarii si orice alta caracteristica care compromite securitatea utilizatorilor atunci cand folosesc browserul. In plus, trebuie mentionat ca SRWare Iron este disponibil pentru dispozitivele cu sistem Android, precum si pentru Windows, Linux si Mac.

5. Brave 

Brave este considerat astazi unul dintre cele mai rapide si mai eficiente browsere pentru a proteja confidentialitatea fiecarui utilizator. Astfel, va putem spune ca in prezent este unul dintre cele mai recomandate si este disponibil pentru dispozitivele inteligente Android si iOS, precum si pentru Windows, Mac si Linux.

Functia principala a Brave este sa blocheze toate tipurile de reclame , trackere, sa reduca sansele de atac cu malware, spyware, atacuri ransomware si furtul de identitate. Prin urmare, Brave este responsabil pentru securitatea confidentialitatii fiecaruia dintre utilizatorii sai in timp ce navigheaza pe internet.

6. Browser Onion 

Acesta este unul dintre cele mai bune browsere anonime disponibile pentru dispozitivele inteligente iOS, care poate fi descarcat gratuit din App Store. Browserul Onion are aceleasi avantaje ca si browserul Tor . Cu toate acestea, diferenta dintre cele doua browsere este ca au fost dezvoltate de echipe diferite.

Astfel, Onion Browser va garanteaza posibilitatea de a avea o experienta de navigare online total sigura si cu atat mai mult, avand mereu grija de confidentialitatea utilizatorului, se ocupa de criptarea intregului trafic web si are si capacitatea de a naviga anonim, in acest sens. modul in care adresa IP nu va fi inregistrata pe niciunul dintre site-urile de internet pe care le vizitati.

 7. Firefox Focus

Firefox Focus este disponibil doar pentru dispozitivele cu sistem Android, a fost dezvoltat si de echipa Mozilla, iar functia sa esentiala este de a oferi securitate si confidentialitate completa fiecaruia dintre utilizatorii sai . Firefox Focus are grija sa blocheze tot felul de web trackere si reclame, evitand astfel orice risc de spionaj in timpul navigarii.

In plus, acest browser este responsabil sa ofere o navigare mai rapida pe dispozitivul dvs. mobil si, mai ales, de mentinerea confidentialitatii fiecarui utilizator. In plus, de fiecare data cand inchideti browserul, acestea vor sterge automat: istoricul cautarilor, cookie-urile si orice alte informatii care pot fi utile pentru utilizarea tertilor.

8. Orfox

Acest browser a fost dezvoltat de la crearea Tor. Deci, in acest browser puteti gasi aproape toate aceleasi caracteristici pe care le puteti gasi in Tor, unde ofera criptare si rutare la nivel inalt. In plus, interfata mobila functioneaza la viteza mare si a fost conceputa special pentru a oferi mai multa confidentialitate atunci cand navighezi.

Functia principala a lui Orfox este de a bloca toate tipurile de trackere, scripturi sau reclame, toate in mod implicit. De asemenea, poate cripta traficul pe care il generati si il directioneaza prin reteaua Tor pentru a oferi o navigare anonima excelenta, astfel incat nicio miscare in retea sa nu poata fi descifrata.

9. Ghostery 

Ghostery a devenit un alt browser anonim pentru Android. De asemenea, trebuie remarcat faptul ca Ghostery a inceput ca o extensie de blocare a scripturilor pentru diferite browsere de pe computere. Cu toate acestea, datorita performantei sale bune, acum il puteti gasi direct ca browser pentru smartphone-uri, unde va bloca toate acele trackere care incearca sa invadeze confidentialitatea utilizatorilor.

De asemenea, are instrumente de securitate foarte puternice care se adauga la interfata, facilitand activarea sau dezactivarea acesteia atunci cand este cu adevarat necesar.

10. Qubes

Acesta este un alt dintre cele mai bune browsere anonime de acolo, desi nu este tocmai un browser. Acest sistem de operare va imbunatati securitatea tuturor browserelor desktop pe care le aveti. Bazat pe codul Linux, acest instrument este responsabil de izolarea programelor pentru a crea o „ inchisoare ” in care informatiile vor fi cat mai sigure, evitand tot felul de atacuri care incearca sa le fure.

Pentru a face toate acestea, isi construieste arhitectura pe patru elemente, cum ar fi un domeniu de retea, un domeniu de stocare si o implementare a unei masini virtuale pentru a rula fiecare aplicatie intr-un mediu dedicat.

Previous articleZece trucuri pentru a profita la maximum de Android 7.0
Next articleCum sa configurati urmarirea comertului electronic, sa va masurati tranzactiile si sa interpretati comportamentul consumatorului