Deci tocmai ati inceput sa vindeti produse sau un serviciu pe site-ul dvs. web, dar nu sunteti sigur cum sa masurati impactul pe care il are.

Stii ca oamenii cumpara, dar nu stii sigur ce, cand, unde sau cum.

Stiti bine ca datele tranzactiilor de comert electronic sunt cel mai important tip de masura pe care il puteti urmari. Dar daca esti sincer, nu stii cum sa-l configurezi, cum sa-l masori, cum sa-l interpretezi sau cum sa-l intelegi.  

Ei bine, nu trebuie. Deoarece acest ghid usor de inteles va va arata cum sa configurati si sa interpretati Urmarirea comertului electronic si Urmarirea comertului electronic imbunatatita in Google Analytics. Veti invata cum sa masurati si sa analizati numarul de tranzactii pe care site-ul dvs. le face, tipurile de produse pe care clientii dvs. le cumpara, rata de conversie a site-ului dvs. si cum se comporta si cumpara vizitatorii dvs. online.

Pasul 1 – Activati comertul electronic imbunatatit in rapoartele dvs.:

  • Faceti clic pe Administrator in bara de sus a paginii dvs. Google Analytics.
  • Pentru a selecta vizualizarea pentru care doriti sa activati raportarea comertului electronic, faceti clic pe meniul drop-down din coloana Vizualizare (a treia coloana) si selectati numele relevant pentru vizualizarea dorita.
  • Faceti clic pe Setari de comert electronic din lista furnizata.
  • Setati comutatorul Activare comert electronic la „Activat” facand clic pe el.
  • Faceti clic pe Pasul urmator.
  • Treceti la Pasul 2 si activati functia de raportare imbunatatita a comertului electronic facand clic pe comutatorul „Activat”.
  • Faceti clic pe Trimiteti.

Pasul 2 – Adaugati codul de urmarire a comertului electronic in cosul de cumparaturi

In continuare, va trebui sa-l determinati pe dezvoltator sa adauge codul de urmarire a comertului electronic in paginile cosului de cumparaturi sau prin intermediul software-ului dvs. de comert electronic (daca aveti un cos de cumparaturi terta parte activat pe site-ul dvs.).  

Pasul 3 – Cum sa va gasiti datele de comert electronic in Google Analytics:

Pentru a gasi raportul de date de comert electronic, accesati urmatoarea cale (in partea stanga a contului dvs. Google Analytics):

Calea: Conversii>> Comert electronic>> Prezentare generala

Puteti segmenta datele si puteti gasi date de comert electronic si in alte rapoarte:

Cu toate acestea, retineti ca puteti gasi date de comert electronic in aproape toate rapoartele din contul dvs. Google Analytics. Selectand un alt tip de raport in partea stanga a contului dvs. Google Analytics (de exemplu, „Tot traficul”), puteti vizualiza datele despre tranzactiile de comert electronic, permitandu-va sa segmentati si sa intelegeti in continuare informatiile dvs. de comert electronic. Super la indemana!

Pasul 4 – Cum sa intelegeti si sa interpretati datele din raportul dvs. de comert electronic:

Activarea urmaririi comertului electronic pe site-ul dvs. va poate ajuta sa masurati datele de baza ale tranzactiilor. De exemplu, va permite sa intelegeti ce cumpara vizitatorii dvs., cat castiga site-ul dvs. din aceste tranzactii si cate persoane cumpara din numarul de persoane care va viziteaza site-ul (aceasta este rata dvs. de conversie).

De exemplu, puteti vizualiza cu usurinta urmatoarele informatii despre tranzactie:

Rata de conversie a comertului electronic: procentul de vizite care au ca rezultat tranzactii de comert electronic.

  • Acesta este calculat ca: Total tranzactii de comert electronic / Total vizite * 100

Tranzactii: numarul de tranzactii (sau comenzi) plasate pe site-ul dvs. web. O tranzactie poate fi definita ca o comanda de cumparare – aceasta inseamna ca o persoana poate cumpara mai multe articole intr-o singura tranzactie. De exemplu, daca clientul dvs. adauga o carte si un Kindle in cosul de cumparaturi si le cumpara pe ambele in acelasi timp, aceasta este considerata o tranzactie, nu doua.

Venituri: venitul total pe care site-ul dvs. le-a generat. Cifra pe care o primiti aici depinde de modul in care a fost configurata Urmarirea comertului dvs. electronic. De exemplu, daca informatiile dvs. fiscale si de expediere au fost configurate corect, Google Analytics va adauga aceste cifre la veniturile totale din produse.

  • Acesta se calculeaza dupa cum urmeaza (cand este configurat corect): Venituri totale + Taxe totale + Transport total

Valoarea medie a comenzii: valoarea medie a unei comenzi a unei tranzactii.

  • Acesta se calculeaza ca: Venituri Totale / Total Tranzactie

Achizitii unice: numarul total de ori cand un produs (sau un set de produse) a fost cumparat (sau o parte dintr-o tranzactie).

Cantitate: numarul total de unitati vandute pentru un produs (sau set de produse).

SKU-ul produsului: pentru a gasi datele SKU-ului produsului, faceti clic pe fila SKU-ul produsului ca dimensiune principala (deasupra tabelului de comert electronic). SKU-ul produsului este codul unic de produs utilizat pentru a identifica acel produs. Acest lucru va va ajuta sa izolati anumite produse si sa segmentati datele pentru a va ajuta sa intelegeti cum se vinde.

Pasul 5 – Cum sa gasiti datele dvs. imbunatatite de comert electronic in Google Analytics:

Calea: Conversii>> Comert electronic>> Alegeti tipul de comert electronic imbunatatit selectat (sub fila Prezentare generala)

Pasul 6 – Cum sa intelegeti si sa interpretati datele imbunatatite ale raportului de comert electronic:

Activarea urmaririi imbunatatite a comertului electronic pe site-ul dvs. va poate ajuta sa masurati, sa urmariti si sa analizati informatii suplimentare despre comportamentul vizitatorilor dvs. Acest lucru va ajuta sa intelegeti modul in care campaniile dvs. genereaza vanzari, calea pe care o parcurg vizitatorii dvs. pentru a se indrepta catre o vanzare, unde clientii ajung in canalul de cumparare, unde au inceput procesul de finalizare a achizitiei pe site-ul dvs. si multe altele.

De exemplu, puteti vizualiza si interpreta cu usurinta urmatoarele informatii:

Analiza cumparaturilor: sectiunea Analiza cumparaturilor ofera informatii nepretuite care va permit sa intelegeti cum va cumpara clientii produsele sau serviciile. Cand vizitati aceste sectiuni, veti primi o diagrama vizuala a palniei a pasilor pe care ii parcurg clientii dvs. pentru a cumpara un articol (acesti pasi ai palniei se bazeaza pe modul in care v-ati etichetat palnia de cumparaturi de la inceput, asa ca asigurati-va ca dezvoltatorul dvs. v-a etichetat palnia de cumparaturi corect).

Veti putea vedea cate persoane au finalizat fiecare pas si cate persoane si-au abandonat cosul de cumparaturi si in ce moment. Acest lucru va permite sa identificati punctele forte si punctele slabe ale experientei utilizatorului site-ului dvs. – de exemplu, daca un numar mare de persoane isi abandoneaza cosul de cumparaturi la o anumita pagina, pagina ar putea avea o descriere neclara sau poate dura prea mult sa se incarce. Pur si simplu priviti sageata rosie din partea de jos a fiecarui pas pentru a identifica cati oameni isi abandoneaza cosul de cumparaturi si in ce etapa.

Performanta produsului: raportul de performanta a produsului va permite sa vedeti cum au functionat produsele dvs. in ceea ce priveste cantitatea, venitul si pretul. Dar, poate mai interesant, acest raport va ofera si perspective asupra comportamentului de cumparaturi al clientilor dvs. De exemplu, puteti vedea cate persoane au vazut produsul dvs. si detaliile acestuia, cate persoane au adaugat si au eliminat articole din cosul lor si cate persoane au finalizat procesul dvs. de plata.

Marketing: Raportul de marketing contine o multime de informatii valoroase despre implicare despre modul in care campaniile dvs. de marketing promotional v-au ajutat sa cresteti vanzarile. Puteti vedea, de exemplu, cate persoane au dat clic si au vazut promotiile dvs. interne. De asemenea, va permite sa vedeti cum site-urile dvs. afiliate v-au ajutat sa cresteti vanzarile – de exemplu, puteti vedea cati vizitatori de pe site-urile afiliate au cumparat un produs sau serviciu pe site-ul dvs. web. De asemenea, puteti vedea informatii despre modul in care cupoanele pentru produse si cupoanele pentru comanda au functionat in ceea ce priveste veniturile si tranzactiile.

Previous articleCele mai bune browsere anonime pentru a evita detectarea pe internet
Next articleCum sa devii un specialist in vanzari sociale