Sistemul de operare emblematic, in ultimele sale iteratii, contine o serie de caracteristici care tind sa fie subutilizate. Pentru a va spune putin despre asta, am creat aceasta postare, astfel incat sa va puteti asocia dispozitivele Android pas cu pas pentru a profita mai bine de ecosistemul sau subiacent. Cititi mai departe si aflati cum sa configurati dispozitivele din apropiere pe Android .

A avea dispozitive Android in apropiere permite introducerea de noi configuratii pentru acestea de la distanta si din alt element, telefon care configureaza o tableta si invers; configurarea dispozitivelor Wear Os, dongle Chromecast si altele.

Cum ma ajuta setarea dispozitivelor din apropiere in Android?

Sa ne gandim ca folosesti de ani de zile un telefon Android precum Google Pixel 2, in care ai configurat conturi si parole pentru diferitele servicii oferite de platforma, iar acum ai un dispozitiv nou precum Samsung Galaxy Tab.

Optiunea „ Dispozitive din apropiere ” poate fi utilizata pentru a transfera in cateva secunde toate informatiile stocate pe primul dispozitiv pe un al doilea prin Bluetooth. Toate informatiile numarand calendarele, fisierele care se afla in Google Drive, numerele de telefon salvate, asta pentru a va putea gestiona informatiile de pe orice dispozitiv inteligent.

Cum sa setati dispozitivele din apropiere pe Android?

Este esential sa stiti ca aceasta metoda conteaza pentru dispozitivele compatibile cu versiunile Android incepand de la Marshmallow (6.0) .

In plus, cele doua dispozitive trebuie sa aiba suficienta baterie inainte de a executa procesul, deoarece cantitatea de date transferate este de obicei mare daca aveti multe aplicatii instalate pe primul dispozitiv.

Iata cum sa o faci pe urmatoarele modele: Samsung Galaxy Tab si Google Pixel 2 .

  1. Daca porniti Samsung Galaxy Tab pentru prima data sau il resetati la setarile din fabrica, sistemul de operare va va afisa cateva setari initiale, inclusiv „ Aveti alt dispozitiv? ”
  2. Cand il atingeti, antena Bluetooth a dispozitivului dvs. este activata si va incerca sa se imperecheze cu o alta din apropiere.
  3. Pe Google Pixel 2 , trebuie sa cautati printre optiunile din meniul Setari , care spune „ Configurati dispozitivul din apropiere ”.
  4. Telefonul va cauta Samsung Galaxy Tab din apropiere , dupa ce il gaseste, trebuie sa il selectati.
  5. Odata ce cele doua dispozitive sunt asociate prin Bluetooth, pe ambele ecrane va aparea un cod.
  6. Acum, pe dispozitivul de pe care urmeaza sa transferati informatiile, apasati butonul „ Urmatorul ” din zona inferioara.
  7. Fiind pe Google Pixel 2, atingeti „ Copiati ” in partea de jos a ecranului. Pe Samsung Galaxy Tab , trebuie sa adaugati cheia Gmail pentru a confirma ca noul dispozitiv este inregistrat in contul dvs. pentru a-l sincroniza.
  8. Cele doua dispozitive vor afisa un ecran care indica faptul ca datele sunt copiate de pe un mobil pe altul .
  9. In cele din urma, dupa finalizarea copiei, pe ambele telefoane va aparea un mesaj care indica faptul ca transferul s-a facut cu succes, astfel incat sa puteti incepe sa utilizati Samsung Galaxy Tab pentru ceva ce nu va simtiti confortabil pe dispozitivul dvs. Google Pixel 2.

Alte metode de a crea aceste copii de rezerva

Google nu este doar un dezvoltator excelent de programe sau hardware (in cazul telefoanelor sale emblematice actuale), dar sponsorizeaza si servere puternice de stocare in cloud, care va permit sa incarcati cele mai importante date pentru a le putea folosi pe dispozitivele dorite. .

Cu Google Backup poti (folosind Wi-Fi sau datele tale mobile, dupa cum prefera fiecare persoana) sa incarci periodic copii de rezerva ale datelor utilizatorului in cloud-ul Google, astfel incat, atunci cand mergi sa activezi un nou dispozitiv, trebuie doar sa-ti adaugi e-mailul adresa si parola pentru a incarca toate informatiile legate de profilul dvs.

Sa presupunem ca in loc de Google Pixel 2, aveti Samsung Galaxy S7. In mod normal, dispozitivele acestui brand vin cu o aplicatie pentru computer numita Samsung Kies . In Kies, puteti face manual copii de siguranta ale datelor si apoi le puteti descarca pe un alt dispozitiv Samsung.

In alte cazuri, pentru a transfera contacte de la un telefon la altul (sau de la un dispozitiv la altul), aceasta lista este de obicei salvata in memoria interna a telefonului prin intermediul unui export. Rezultatul este un fisier cu extensia .vscf pe care il puteti copia pe alte dispozitive si de acolo cautati optiunea „ Importare ” in aplicatia Contacte pentru a descarca lista copiata de contacte.

Probleme si solutii la asocierea dispozitivelor Android din apropiere

Acum vom vedea cateva dintre problemele care pot aparea cu aceasta operatiune si va vom oferi cateva sfaturi pentru a reduce posibilele erori la asocierea si configurarea dispozitivelor din apropiere pe Android.

1- Rata de transfer

Comportamentul dispozitivelor in acest sens poate varia in functie de cat de aproape sau de departe sunt unul de celalalt, inclusiv de dispozitivul pe care il aveti.

Pentru a realiza un transfer fara probleme de date de la un dispozitiv la altul, este necesar sa pastrati intotdeauna Bluetooth si Wi-Fi activate si sa pastrati telefoanele sau tabletele in imediata apropiere.

2- Transfer anulat

Daca programul de pe oricare dintre dispozitivele dvs. prezinta un comportament neobisnuit, incercati sa stergeti memoria cache dalvik in modul de recuperare; odata ce ati facut-o, incercati din nou transferul.

Daca dispozitivul catre care doriti sa transferati date nu apare pe dispozitivul dvs. obisnuit; Poate ca dispozitivul dvs. obisnuit nu poate detecta noul dispozitiv din apropiere, asa ca trebuie sa le conectati prin Bluetooth, plus optiunea de recuperare a datelor.

Previous articleComutatorul de sunet iPhone nu functioneaza. Cum se remediaza aceasta problema?
Next articleCum sa dezinstalati actualizarea KB5001330 pentru a remedia problemele in Windows 10