Au fost niste momente grele, lupte si dezacorduri cu privire la modul in care ne gestionam timpul si ne confruntam cu diferitele aspecte ale vietii noastre. Acest lucru ma aduce la subiectul acestui articol.  

In opinia mea, primul lucru pe care trebuie sa-l recunosti este ca relatia este munca de zi cu zi.

Daca vrei sa ai o relatie puternica si pozitiva cu celalalt semnificativ, lucrezi activ pentru asta zilnic.

Unii oameni s-ar putea spune acum – zilnic? Da! Zilnic! Scurta explicatie a acestei afirmatii este ca, daca fiecare parte din relatie se asigura ca se asigura ca satisface nevoile partenerului sau, astfel incat sa fie fericiti cu dragoste si sprijin neconditionat, atunci nu exista niciun motiv pentru care ambele parti nu ar fi cele mai fericite care ar putea fi, dreapta?

Stiu ca este mai usor de zis decat de facut, dar daca ramai in consecventa cu unele dintre aceste practici, cred ca poti depasi orice si doar te va face un cuplu mai puternic! Acestea sunt modalitati eficiente de a depasi o perioada dificila din relatia ta.

1. Ascultare activa

Unii dintre noi consideram cu adevarat ascultarea de la sine inteles si rateaza multe dintre ceea ce poate ajuta relatia. Cand nu-ti asculti partenerul, lucrurile pot deveni mult mai complicate si mai frustrante si pot duce la o escaladare in continuare.

2. Tineti spatiu unul pentru altul pentru a avea un moment de ruptura

In mod ideal, ar trebui sa incercam sa ramanem calmi si rabdatori fata de partenerul nostru.

Cu toate acestea, atunci cand sunt stresati, uneori unul sau ambii parteneri pot avea nevoie sa-si piarda cumpatul si calmul. Acest lucru nu este ideal, dar suntem cu totii oameni si ne putem rupe sub stres uneori.

Faceti eforturi pentru a fi intelegator si de sustinere atunci cand se intampla acest lucru. Incearca sa fii apa, cand simti ca partenerul tau este focul. Iarta daca este necesar si nu tine ranchiuna si admite cand gresesti.

3. Ofera/Cereti ajutor

Cererea de ajutor de la partenerii nostri (si chiar de la familia extinsa) in momentele dificile poate usura lucrurile. Sa-i lasi partenerul sa stie ca ai dificultati ii poate oferi oportunitatea de a fi mai intelegator si mai rabdator. Recunoasterea ca sunteti in criza poate ajuta la comunicarea cu privire la aceasta. Comunicarea este cheia in general.

4. Intalnire noapte

Mai ales cand lucrurile sunt dificile. Nu trebuie sa fie o iesire costisitoare, ci doar un timp de calitate fara intreruperi de la copii, prieteni, familie etc.

Gasirea timpului pentru a va conecta unul la altul si a petrece timp de calitate este o necesitate. Intimitatea face parte din ea; sexul poate in mare parte sa imbunatateasca lucrurile. Distrati-va impreuna si faceti lucruri pe care nu ati apucat sa le faceti de mult.

5. Exprimati-va recunostinta si aprecierea unul fata de celalalt

Chiar si asa, partenerul tau stie cel mai probabil ca il iubesti, asigura-te ca ii reamintesti asta folosind limbajul iubirii (nu stii ce este? Test aici). A face pe cineva sa se simta iubit si apreciat poate ajuta semnificativ in timpul crizei.

6. Gasiti abilitati sanatoase de coping si sprijiniti-va reciproc abilitatile de coping

Este sanatos sa ai timp singur pentru a face ceva ce iti place si partenerului tau nu-i place sa faca. Iesirea cu baietii/fetele din cand in cand face relatia mai puternica de cele mai multe ori, ajuta la construirea increderii.

Daca iti este dificil sa gasesti singur acele abilitati de adaptare, poti oricand sa apelezi la ajutor extern si sa vezi un terapeut specializat in munca de cuplu.  

Previous article5 obiceiuri toxice care ne tin blocati in relatii nesanatoase
Next articleEste normal sa-mi iubesc in continuare fostul?