Dormitorul este camera in care ne relaxam, dormim, ne deconectam, sau asa ar trebui sa fie. Locul in care petrecem cateva ore relaxandu-ne, unde ne simtim confortabil, este micul nostru templu al odihnei si al placerii individuale. Prin urmare, atat decorarea, cat si ordinea joaca un rol cheie in atingerea acestui obiectiv.

O distributie proasta a spatiului, o camera dezordonata sau una plina de lucruri inutile, un exces de dispozitive electronice si cabluri sau o alegere proasta a culorii dormitorului va pot strica odihna sau orele de deconectare, pe cat de necesare, pe atat de placute. Dar acestea nu sunt singurele cauze existente care fac un dormitor stresant.

Prin urmare, va lasam 10 sfaturi pentru a va amenaja dormitorul si a-l transforma intr-un spatiu cat mai relaxant.

1. Amplasarea gresita a mobilierului

Este baza a tot, si pe care totul va putea avea sens in camera ta. Este foarte important ca patul, deoarece este cel mai mare obiect din dormitor, sa fie bine orientat si sa fie axa de ghidare a restului mobilierului. Totul va depinde daca este un pat dublu sau de o persoana si de spatiul de care dispuneti, dar trebuie sa acordati o atentie deosebita acestui element.

2. Amesteca munca cu placere

Dormitorul ar trebui sa fie asociat cu o idee de relaxare si placere, prin urmare nu poate fi niciodata aceeasi zona in care lucram sau in care petrecem ore stresante. Nici nu insoteste faptul ca in aceeasi camera in care urmeaza sa dormi ai pe birou un munte de lucruri pe care trebuie sa le faci, de obligatii de indeplinit. Este foarte stresant si nu va va permite sa adormi.

3. Lipsa numerelor pare

Daca respectam cu strictete feng shui-ul, ar trebui sa avem doua noptiere si doua lampi in dormitor. Simetria si numerele pare sunt esentiale pentru a crea o camera fara stres vizual. Elementele nu trebuie neaparat sa fie aceleasi (cele doua mese sunt la fel, de exemplu) dar faptul ca sunt egale ne ofera echilibru emotional si este recomandat in special pentru armonia cuplului. 

4. Lipsa ordinii

Este evident si logic ca tulburarea duce la stres , nu numai in dormitor, ci in orice parte a casei. Daca ai turnuri de carti stivuite, haine ingramadite pe scaun (care a devenit noua ta garderoba) sau noptiera plina cu obiecte inutile, este normal sa-ti gasesti linistea si sa te odihnesti greu. Pune ordine in dormitorul tau , petrece o zi intreaga punand totul la locul lui, rezultatul in eliberarea ta de stres va fi vizibil si palpabil.

5. Electronice conectate

Pare logic, nu? Chiar si asa, multi dintre noi avem un dormitor plin de cabluri, prize si incarcatoare cu dispozitive electronice conectate. Energia electromagnetica este incompatibila cu odihna noastra, deoarece ne provoaca stimuli constanti. Opriti totul , scoateti mobilul, tableta si computerul din camera, deconectati Wi-Fi si va puteti odihni, economisi si avea o casa mult mai ecologica .

6. O tablie anti Feng Shui

Tablia, ca si patul, marcheaza identitatea unui dormitor, motiv pentru care este de o importanta vitala sa ne invite sa ne odihnim si sa gasim pacea si echilibrul . Puteti realiza acest lucru datorita unei tablii care respecta regulile feng shui: cu cat este mai robusta , cu atat mai bine, pentru a oferi un sentiment de siguranta. De asemenea, trebuie sa fie in concordanta cu restul decorului camerei si sa fie pe placul tau.

7. Nu exista stabilitate la picioarele patului tau

Patul, dupa cum vedeti, este elementul cheie, motiv pentru care atat tablia, cat si partea inferioara trebuie sa ofere bunastare si trebuie sa le acordam o atentie deosebita. Feng Shui stabileste ca plasarea unui scaun , a unui portbagaj sau a unei piese scurte de mobilier la picioarele patului va ofera stabilitate .

8. Materiale nerecomandate

Este inutil sa ai o distributie perfecta a spatiului daca mobilierul nu este din materialul potrivit si indicat pentru odihna. Cele mai bune materiale pentru a se odihni bine sunt naturale , desigur. Lemn , bumbac , lenjerie , iarba sparta , lana … Asigura-te, pe cat posibil, ca atat mobilierul cat si textilele din camera ta sunt realizate din aceste materiale. Odihna si senzatia de bine, calm si relaxare este garantata.

9. Alegere slaba a culorii

Uneori, culorile de moda sunt prea extravagante, zgomotoase sau prea stralucitoare. Nu te lasa purtat de ele si opteaza pentru culori moi si relaxante . Tonurile de roz, verde senin, albastru sau pamant sunt cele mai indicate (pe langa alb, desigur). Nu ne referim doar la culorile peretilor ci si la mobilier si la textilele si alte elemente decorative ale dormitorului.

10. Ventilatie slaba

Aerisirea dormitorului este de o importanta vitala pentru a permite reinnoirea si purificarea mediului . Cu 5 sau 10 minute pe zi este suficient ca dormitorul tau sa respire si sa aeriseasca corespunzator.

Previous articleSfaturi pentru a-ti organiza produsele de machiaj
Next articleCe materiale sa luati in considerare daca doriti sa imbracati peretii casei?