Peretii interiori ai unei case sunt cei care gazduiesc povestile locuitorilor ei. Oricare ar fi stilul dorit, elementele decorative si materialele vor fi un pariu bun pentru a le transforma.

Tendinta in design interior si arhitectura indica necesitatea de a avea spatii deschise si bine conectate in toata casa. Estetica mansardei si integrarea decorativa a mediilor continua sa fie cele mai cautate intr-o reforma. Vazuti in acest fel, este usor de inteles cum peretii casei devin veriga motrice a istoriei sale, ca incadreaza si zoneaza spatiile. Oricare ar fi aspectul pe care vrei sa-l dai casei tale, alege materiale de izolare fonica care pot fi vopsite sau decorate si care izoleaza de frig, printre altele.

Materiale si solutii pentru acoperirea peretilor

Noile tapetari pentru pereti sunt prezentate in foi standard – cel putin propunerile care urmaresc sa reproduca estetica peretilor de piatra cu produse din polietilena -; din sticla calita sau laminata; cu materiale continue, cum ar fi microciment, placi de beton, pluta, gresie, lemn PVC etc. In general, sunt solutii usor de instalat (cu suruburi ancorate pe perete), care necesita putina sau deloc pregatirea peretelui si permit o multitudine de finisaje si culori , precum si fiind perfecte pentru disimularea instalatiilor.

Ce sunt aceste tapetari ale peretilor?

Tapeturile de perete sunt ansamblul materialelor folosite pentru a „imbraca” peretii casei. Sunt adesea produse cu caracteristici exceptionale (izolare fonica, izolare termica etc.) si usor de intretinut si instalat , mai ales in cazul placilor cu suruburi.

Lucruri de care trebuie sa tineti cont atunci cand puneti tapeturile de perete:

 • Placile decorative din PVC imita orice tip de material intr-un mod foarte realist.
 • Materialele, cum ar fi Orac Decor, permit modele la comanda . In plus, pot fi vopsite si permit ascunderea instalatiilor, prin urmare sunt foarte versatile.
 • Este mai bine daca optati pentru suprafete de inalta performanta , format mare si grosime subtire pentru acoperiri complete de perete.
 • Panourile din gips carton sunt o solutie excelenta pentru acoperirea peretilor fara a fi nevoie sa reparati daune. In plus, functioneaza ca izolatori termici si acustici.
 • Pluta este un material utilizat pe scara larga pentru a realiza izolarea fonica a unei incaperi. Se foloseste si decorativ.
 • Noile materiale ceramice sunt foarte rezistente si pot fi personalizate , creand spatii foarte contemporane.
 • In cele mai multe cazuri, va fi necesar sa indepartati vechea siding inainte de a instala noul ; sau reparati-l astfel incat aplicatia sa fie adecvata.
 • Este indicat sa profitati de ocazie pentru a izola peretele cu un produs cu beneficii termice si acustice pentru a imbunatati calitatea si sustenabilitatea locuintei . Amintiti-va ca o casa prost izolata poate pierde intre 20 si 25% din energie prin pereti.

Ce vei obtine prin tapetarea peretilor?

 1. Izolati termic. Desi este o lucrare care are un cost ridicat, este o solutie care reprezinta economii de pana la 40% la aer conditionat (cald si rece) cu economii in consecinta economice si, bineinteles, de mediu.
 2. Protectie acustica. Evitati zgomotul cu izolatie eficienta. Amintiti-va ca materialele izolatoare sunt de obicei compacte, deoarece fac sa sara sunetul (este cazul cu tencuiala laminata, lemnul si plumbul). Cu aceste produse ar trebui sa retineti ca puteti pierde aproximativ 5 cm de spatiu oriunde le instalati.
 3. Decoreaza si transforma. Tapetarile de perete sunt o solutie buna pentru a decora peretii casei , indiferent de materialul ales, important este ca aduce stil si personalitate casei.
 4. Placi MDF. Sunt compusi foarte buni din punct de vedere estetic, dar fragili la instalare . Daca le alegeti, este indicat sa le instalati de catre un profesionist.

Previous article10 greseli pe care le facem in amenajarea dormitorului
Next article10 moduri de a va transforma relatia toxica in una sanatoasa