NFC a fost oprit de mult timp de Apple, care nu il accepta, doar Android a facut-o. Acum ca ambele platforme majore de smartphone-uri vor accepta in curand NFC, tehnologia isi poate atinge intregul potential. De la incuietori fara cheie la ID-uri digitale, viitorul este aici!

Ce este NFC si de ce este important?

Apple Pay a folosit intotdeauna NFC pentru platile contactless. Daca ati platit vreodata pentru ceva folosind iPhone-ul sau Apple Watch, ati folosit NFC.

NFC inseamna Near Field Communications si este un set de standarde care permit dispozitivelor sa comunice prin unde radio atunci cand sunt in imediata apropiere. Cu micul avertisment ca dispozitivele trebuie sa fie de 4 inci sau mai putin intre ele. Cu NFC, puteti efectua o varietate de sarcini, fie ca este vorba de partajarea datelor, plati mobile, citirea si scrierea etichetelor.

NFC nu este o tehnologie noua in niciun caz, dar asistenta completa este ceva ce nu ai vazut niciodata. Telefoanele Android se bucura de mult timp de suport NFC complet, impreuna cu BlackBerry si Windows Phone. Dar adoptarea NFC nu garanteaza succesul unei platforme mobile.

Dar pentru toate dispozitivele mobile care au NFC, a existat o valoare anormala semnificativa: iPhone-urile. In timp ce dispozitivul Android cu hardware NFC, Nexus S, a fost lansat in 2010, a durat pana in 2014 pentru a vedea un iPhone cu hardware NFC: iPhone 6. Si la inceput, a fost destinat exclusiv procesarii platilor.

Acest lucru s-a schimbat de-a lungul timpului si, cu iOS 13, un iPhone 7 va avea potentialul NFC deblocat. Dezvoltatorii de aplicatii pot citi si scrie in etichetele NFC, pot citi pasapoarte si carti de identitate cu cip, debloca usile standard si multe altele.

Utilizati iPhone-ul pentru a debloca usile

Una dintre promisiunile NFC este cea mai mare comoditate pentru viata ta. Cu suportul extins din iOS 13, nu va puteti lasa doar portofelul acasa, ci si cheile casei.

Unele hoteluri, cum ar fi Starwood, au deja o functie similara care se bazeaza pe Bluetooth si pe telefonul dvs. sau pe Apple Watch pentru a va debloca camera. Dar tehnologia ar putea folosi la fel de usor NFC si o fac in multe hoteluri. Din ce in ce mai multe companii folosesc carduri NFC pentru a acorda acces la birouri sau chiar la zonele protejate ale unui loc de munca. In loc sa va amintiti sa va lipiti insigna de centura, scoateti-va smartphone-ul si fluturati-l peste senzor.

De asemenea, puteti debloca unele incuietori inteligente cu NFC. Daca ai instalat o incuietoare cu acest standard in casa ta, poti uita de inca o cheie pe care obisnuiai sa o purtai peste tot. Unele complexe de apartamente trec si la chei NFC si, daca aveti optiunea, va fi mai convenabil sa purtati un mobil.

Carduri de identificare digitale NFC pentru mobil

Cu iOS 13, iPhone-urile vor putea scana ID-urile cipurilor NFC si vor putea stoca detaliile acestora. Cu aplicatiile corespunzatoare, puteti salva o copie digitala a ID-ului pe iPhone si o puteti extrage atunci cand este necesar.

Daca ati folosit vreodata aplicatia Wallet pe iPhone, veti sti de ce este atat de puternica si de ce sa va entuziasmati. In prezent, puteti scana carduri de credit, carduri de debit si chiar unele carduri de recompense si le puteti stoca in aplicatia Wallet.

Dar oricum trebuia sa-ti aduci portofelul sau poseta, pentru ca aveai nevoie de actul tau de identitate. In acel moment, de ce sa nu aduci cardurile fizice si sa le folosesti si pe ele? Dar daca iti poti stoca chiar si ID-ul pe un smartphone, poti lasa portofelul securizat acasa si ai ceva mai putin de transportat.

Va trebui sa asteptam ca cardurile de identitate sa ajunga din urma pentru a accepta atat cipurile NFC, cat si scanarea, dar companii precum RealID lucreaza deja pentru a sprijini iOS 13 cu serviciul lor de scanare a pasapoartelor.

Dar rezidentii UE si Marea Britanie vor beneficia si mai devreme de lansarea iOS 13. Guvernul Regatului Unit a creat o aplicatie EU Exit care le permite rezidentilor sa-si scaneze pasapoartele si sa-si ceara parerea in Marea Britanie dupa finalizarea Brexitului.

Dar Apple nu a acceptat pana acum utilizarea acestui standard pentru scanarea pasapoartelor. Singura optiune era Android, chiar daca insemna sa imprumuti un prieten, asa cum a sugerat Marea Britanie. Acum, Apple va accepta functia, iar o aplicatie iOS EU Exit este in lucru.

Tranzactiile etichetate va permit sa renuntati la aplicatii In acest moment, daca doriti sa inchiriati un scuter sau o bicicleta de la Lime sau Bird, trebuie mai intai sa descarcati o aplicatie asociata. Acest lucru nu este intotdeauna fezabil daca aveti limite scazute de date sau aplicatia depaseste limita de descarcare. O companie poate alege sa accepte Apple Pay, dar asta necesita un terminal de plata, precum acel mecanism de pe automatele cu carduri de credit pe care le vezi in magazine.

Cu iOS 13, companiile pot plasa strategic stickere NFC si le pot folosi pentru a aranja plata in loc sa descarce o aplicatie. Procesul ar trebui sa fie mai rapid in general, deoarece nu va trebui sa configurati un cont sau sa asteptati instalarea unei aplicatii.

Schimbarea ar trebui sa beneficieze si companiile, deoarece capacitatea de a renunta la descarcarea unei aplicatii va stimula probabil achizitiile impulsive. Cu cat o companie poate elimina mai multe bariere, cu atat este mai probabil sa incercati un nou serviciu, chiar si o singura data.

iPhone-ul dvs. poate fi acum un permis de transport cu NFC

Statiile de transport public au trecut incet la metodele contactless pentru plata si check-in. In combinatie cu Apple Pay, puteti plati cu usurinta cursele in avans si puteti scana prin zonele de casa dupa cum este necesar. O poti face deja in New York, Portland, Japonia, Beijing si Shanghai.

In combinatie cu viitoarele capacitati de identificare digitala si de deblocare a usilor mentionate mai sus, puteti sa parasiti casa, sa urcati in metrou si sa va deblocati biroul fara a fi nevoie de un portofel sau chei.

Daca metroul este prea aglomerat, puteti lua un taxi sau puteti inchiria un scuter cu o singura aplicatie, va deveni mai usor in fiecare zi cu acest standard.

Comenzile rapide accelereaza automatizarile

Comenzile rapide Siri va permit sa automatizati secvente de actiuni, cum ar fi estomparea ecranului si setarea „nu deranja” sau trimiterea unui mesaj text la trei prieteni ca sunteti acasa dupa un drum lung. Desi este convenabil, trebuie sa vorbiti cu iPhone-ul sau sa il activati dintr-o aplicatie. In iOS 13, puteti crea comenzi rapide care sunt activate atunci cand atingeti o eticheta a standardului in cauza pe dispozitivul dvs. mobil.

Imaginati-va pentru o clipa ca aveti doua etichete pe masina. Puteti seta o eticheta pentru a deschide aplicatia de harta preferata, astfel incat sa nu fie nevoie sa o cautati in dosare. Cealalta eticheta ar putea deschide, de asemenea, aplicatia de harti si ar putea introduce adresa de acasa. Desi aceste idei suna minore, sunt convenabile, mai ales daca esti epuizat dupa o zi lunga de calatorie sau de munca.

Puteti, de asemenea, sa lipiti o eticheta NFC pe laptop care declanseaza iPhone-ul sa porneasca hotspot-ul atunci cand il atingeti, scutindu-va de problemele de a cauta setarile hotspot-ului.

Aceste scenarii nu sunt doar teorii; multi au folosit etichete NFC si telefoane Android pentru a atinge aceleasi obiective.

Ambele platforme majore de smartphone-uri accepta acum NFC

NFC vede o utilizare in multe scenarii pe care Apple nu a promis inca in mod explicit sa le suporte, dar ar putea. Hotelurile si companiile au folosit de mult timp cipuri ale acestui standard si brelocuri pentru a oferi acces la camere si birouri.

In loc sa foloseasca un alt card sau un port chei, ar putea adauga o copie digitala pe dispozitivul dvs. inteligent, oferindu-va un articol mai putin de care sa va faceti griji ca nu uitati cand iesiti pe usa. In loc sa apasati cardul sau fob-ul pe un cititor, ati scoate smartphone-ul si il scanati.

Alte platforme, cum ar fi Android si Windows Phone, sustin de mult NFC si capacitatile sale si putem analiza si alte functii posibile. Telefoanele Windows au folosit acest standard pentru a asocia si a partaja informatii de contact si alte date, cum ar fi fotografii.

In loc sa treceti printr-un proces complicat de asociere Bluetooth pe doua telefoane, selectati o fotografie sau fotografii si apoi decideti sa le trimiteti prin NFC. Odata ce ati atins dispozitivele, acestea au fost asociate si s-au ocupat de restul. Android are capabilitati partajate similare, numite Android Beam, care au folosit acest standard.

Aceeasi abilitate se extinde si la cartile de vizita. In loc sa purtati in jur de zeci de carti de vizita, puteti crea o carte digitala cu informatiile dvs. de contact si o puteti partaja prin intermediul standardului.

Este un avantaj fata-verso, nu numai ca ai mai putin de incarcat si de cumparat, dar vei sti ca datele tale de contact au intrat in mobilul cuiva si nu in cosul de gunoi. In mod similar, puteti stoca bilete pentru evenimente pe mobil si le puteti utiliza prin NFC; locul de desfasurare ar avea nevoie de un singur cititor al acestui standard.

Acest standard va simplifica multe lucruri in multe domenii

NFC poate face, de asemenea, partajarea Wi-Fi mai putin complicata. Salvand detaliile relevante intr-o eticheta, oaspetii dvs. se pot conecta la reteaua dvs. doar cu o atingere. Nu trebuie sa va confundati cu mai multe nume SSID sau sa va introduceti parola.

Orice loc care ofera Wi-Fi public, cum ar fi hoteluri si restaurante, ar putea, de asemenea, sa partajeze detalii Wi-Fi intr-o eticheta a standardului in cauza in locatii centrale.

Unii manageri de parole, cum ar fi Dashlane, va permit sa adaugati informatii despre cardul de credit atingand cipul NFC al cardului, daca aveti unul pe smartphone. Informatiile sunt extrase si stocate in siguranta in managerul de parole pentru a accelera procesarea platilor. Functia este Android doar momentan, dar cu iOS 13 se poate schimba.

In unele privinte, ceea ce face iPhone-ul acum este ceva ce alte platforme incearca sa faca de ani de zile. Dar acesta este probabil un caz castigator pentru toate partile. Fara toate platformele majore la bord, guvernele si intreprinderile nu aveau stimulente pentru a adopta pe deplin NFC.

Asa cum Apple a inclus in sfarsit incarcarea wireless QI in mobilul sau, a ajutat piata de incarcare fara fir sa atinga un nou nivel pe care toata lumea il poate aprecia, adaugarea de mai mult suport pentru NFC va poate duce la un punct in care toata lumea o accepta si, astfel, toata lumea castiga.

Previous articleiPad-ul nu se incarca? Iata motivele si ce trebuie sa faceti pentru a remedia aceasta probleme
Next articleCare model de iPhone 12 are mai multa autonomie?