Pentru majoritatea dintre noi, viata noastra se invarte in jurul dispozitivelor noastre Android. Il folosim pentru a face aproape orice. Discutam, ne conectam cu oamenii, distribuim postari si lucram la ele. Deoarece cea mai mare parte a ceea ce facem este legat de text, merita doar sa stiti cum sa folositi un manager de clipboard. Sa analizam cum sa gestionam clipboard-ul pe Android si sa aflam noi modalitati de a imbunatati aceasta functie.

Copiere si lipire de baza in Android

Daca utilizati un dispozitiv Android de ceva timp, functia de copiere si inserare ar putea fi foarte usoara pentru dvs. Cu toate acestea, daca tocmai ati inceput sa utilizati Android si nu sunteti familiarizat cu ceea ce ofera, nu va faceti griji. Va vom invata ceea ce stim, incepand cu cum sa folositi copierea si inserarea.

  • Atingeti lung textul pe care doriti sa-l copiati pentru a-l evidentia.
  • Daca exista cuvinte evidentiate care nu au fost incluse, ajustati manerul sectiunii evidentiate. Pentru a copia tot textul, atingeti Selectati tot.
  • Va rugam sa retineti ca in unele aplicatii, comenzile de ajustare nu vor aparea. Daca apasati lung pe un tweet, intregul tweet va fi copiat. Acesta este si cazul in Google Maps.
  • In cele din urma, navigati pana unde doriti sa lipiti textul evidentiat. Apasati lung acolo si atingeti Lipire.

Ce ar trebui sa stiti despre copierea si inserarea pe Android

Felicitari! In acest moment, stiti cum sa copiati si sa lipiti pe dispozitivul Android. Acum, va vom invata cateva lucruri pe care trebuie sa le stiti despre aceste functii. Cititi mai jos:

  • Orice ati copiat probabil va disparea atunci cand opriti sau reporniti telefonul. Deci, trebuie sa lipiti textul copiat imediat inainte ca dispozitivul sa uite complet de el.
  • Clipboard-ul Android poate contine doar un text la un moment dat. Deci, daca copiati un articol si apoi copiati un alt set de text inainte de a-l lipi pe primul, primul text copiat va fi sters.
  • Exista doua moduri de a copia un link. In prima metoda, trebuie sa atingeti linkul pentru a-l deschide intr-o alta fila, apasati lung pe bara URL si copiati adresa URL. In a doua metoda, care este mai rapida, trebuie sa apasati lung linkul original din articol si apoi sa atingeti Copiati adresa linkului.

Managerul Clipboard: Unde este?

S-ar putea sa va intrebati unde este stocat tot textul pe care l-ati copiat sau taiat. Ei bine, nu exista o modalitate definita de a vizualiza sau de a accesa managerul clipboard. Puteti vedea ce se afla in managerul clipboard-ului doar apasand lung pe un anumit camp de text si apoi atingand Lipire.

Pe de alta parte, pe unele dispozitive Android, va aparea un balon Clipboard ori de cate ori apasati lung pe un camp de text. Doar atingeti balonul pentru a vedea elementele pe care le-ati copiat. Asta e tot.

Stergeti istoricul clipboard-ului

Dupa cum am mentionat mai sus, Android stocheaza doar ultimul element pe care l-ati copiat. Asta inseamna ca pentru a sterge clipboard-ul, trebuie sa copiati un alt text. Pentru unele dispozitive Android, veti observa ca un buton Delete All va aparea de fiecare data cand deschideti istoricul clipboard. Apasati butonul pentru a confirma stergerea istoricului clipboard.

8 dintre cele mai bune aplicatii de gestionare a clipboard-ului pentru Android

Daca observati, functiile de copiere si inserare din Android sunt destul de limitate. Dar asta nu sugereaza ca te multumesti cu asta. Exista multi manageri de clipboard de la terti pentru Android pe care poate doriti sa le utilizati. Aici enumeram cateva:

1. Clip Stack

Clip Stack, un manager deschis de clipboard img pentru Android, poate stoca si aminti textul pe care l-ati copiat sau taiat chiar si dupa ce reporniti dispozitivul. De asemenea, puteti combina doua decupaje si le puteti partaja altor utilizatori. Pentru a accesa clipurile, glisati in jos in centrul de notificari. De acolo, puteti schimba rapid cinci dintre cele mai recente texte pe care le-ati copiat sau taiat.

2. Clipper

Cu peste 22.000 de descarcari, Clipper este una dintre cele mai descarcate aplicatii de gestionare a clipboard-ului pana in prezent. Are o versiune gratuita care va permite sa salvati pana la 20 de clipuri in timpul extragerii, dar vine cu reclame in partea de jos. Daca urasti reclamele, poti descarca versiunea premium care nu afiseaza reclame si ofera spatiu de stocare nelimitat pentru decupaje. Platita sau nu, aceasta aplicatie este foarte stabila. Este unul dintre motivele pentru care multi utilizatori de Android il descarca.

3. Manager Clipboard

In ciuda numelui sau generic, Clipboard Manager este o aplicatie unica care duce copiarea si stocarea textului si a clipurilor la un alt nivel. In afara de caracteristica evidenta care va permite sa salvati orice ati copiat, aceasta aplicatie va permite si sa creati categorii nelimitate pentru a stoca clipuri. De asemenea, va permite sa combinati notele si sa le sortati dupa dimensiune sau data. O alta caracteristica interesanta a Clipboard Manager este ca puteti traduce orice text intr-o alta limba sau il puteti cauta pe Google Search. Deoarece este gratuit, nu este surprinzator ca a devenit unul dintre cei mai populari manageri de clipboard pentru Android.

4. Manager gratuit Clipboard Multiple

Un manager versatil de clipboard, Free Multi Clipboard Manager ofera o serie de functii utile, inclusiv sincronizarea cu mai multe dispozitive, organizarea si gestionarea clipurilor si detectarea mesajelor OTP. Printre toate caracteristicile, principalul punct de vanzare al acestei aplicatii este backup-ul in cloud si sincronizarea cu mai multe dispozitive, care va permite sa copiati si sa lipiti text de pe un dispozitiv pe altul.

5. Easy Copy

Dupa cum sugereaza si numele acestei aplicatii, Easy Copy face copierea o sarcina usoara pentru dvs. ori de cate ori incercati sa copiati ceva. Va aparea o tava pop-up care va permite sa efectuati o anumita functie cu usurinta. In afara de asta, ofera si functii avansate, cum ar fi SMS-uri, harti, apeluri, calendar si traducere. Inainte de a putea profita din plin de functiile Easy Copy, trebuie sa ii acordati permisiunile necesare. Lansati aplicatia, accesati Setari & gt; Avansat > Accesibilitate > Copiere usoara . Mutati comutatorul pe Da. Ati terminat.

6. Universal Copy

Universal Copy este o aplicatie capabila sa copieze si sa stocheze text de aproape oriunde in managerul de clipuri. Puteti copia text din aplicatii precum Facebook. De asemenea, puteti copia orice de pe ecranul de pornire. Functioneaza peste tot. Desi aceasta aplicatie poate fi descarcata gratuit, nu include reclame. Este o optiune excelenta pentru persoanele care nu au nevoie de alte functii precum harti si traducere.

7. Clipboard Actions

O alta aplicatie gratuita, Clipboard Actions este o aplicatie Android puternica, care are functii pe care le puteti accesa direct in centrul de notificari. Puteti partaja videoclipuri si imagini, puteti apela un anumit contact, puteti copia clipuri si chiar converti monede. De asemenea, puteti crea coduri QR, pe care le puteti partaja colegilor. Daca este prima data cand utilizati aplicatia, un ghid al utilizatorului va va intampina explicand tot ce puteti face cu aplicatia.

8. Copy Bubble

Spre deosebire de alte aplicatii de gestionare a clipboard-ului din aceasta lista, Copy Bubble este oarecum mai elegant. Cu toate acestea, functionalitatile lor sunt mai mult sau mai putin aceleasi. Aceasta aplicatie arata un balon care pluteste intotdeauna peste tot ce este de pe ecran. Atata timp cat copiati ceva, balonul va continua sa conteze. Daca atingeti balonul, va aparea o fereastra plutitoare pentru capul de chat, unde puteti selecta unul sau mai multe fragmente. Daca bula plutitoare ti se pare putin enervanta, o poti dezactiva din sertarul de notificari.

Concluzie

Este adevarat ca exista atat de multi manageri de clipboard pentru Android. In timp ce unele dintre ele au fost succese uriase in randul utilizatorilor, altele pur si simplu au esuat. Ei bine, asa merge lumea. Din fericire, aplicatiile enumerate mai sus au fost create pentru a face managerii de clipboard pentru Android din ce in ce mai buni. Desi au avantajele si dezavantajele lor, speram ca veti gasi managerul de clipboard perfect care sa va satisfaca nevoile. Dar daca nu aveti nevoie de un manager de clipboard mai elaborat, functia incorporata a Androidului ar trebui sa fie suficienta. In cazul in care o aplicatie de gestionare a clipboard-ului pe care ati instalat-o ajunge sa se blocheze sau sa incetineasca de fiecare data cand o utilizati, cel mai bun sfat pe care vi-l putem oferi este sa stergeti memoria cache.

Previous articleCum sa inregistrati un videoclip ascuns cu ecranul oprit
Next articleiPad-ul nu se incarca? Iata motivele si ce trebuie sa faceti pentru a remedia aceasta probleme