Tastatura virtuala iOS functioneaza foarte bine. Apple a venit cu o tastatura virtuala foarte buna inca de la inceputurile iPhone-ului si, de-a lungul anilor, au continuat sa o imbunatateasca putin cate putin. Astazi, se poate spune ca este foarte confortabila, rapida si ca sistemul sau de auto-correctie functioneaza destul de bine. Cu toate acestea, nu este perfecta; Exista momente cand corectarea automata sugereaza cuvinte incorecte din nou si din nou. Uneori pentru ca noi insine, din cauza obiceiurilor noastre de tastare, am tastat gresit un cuvant. Alteori din alte motive.

Nu e prea rau… lucrul cu adevarat rau este ca, dintr-un motiv oarecare, corectarea automata sugereaza din nou cuvantul gresit. In teorie, sistemul de autocorrectie ar trebui sa invete ca nu vrem sa introducem Antea cand am tastat inainte , daca facem clic in mod repetat pe X care inchide sugestia. Daca am respins aceasta sugestie de 50 de ori inainte, de ce continua sa sugereze acel cuvant ? – aceasta este intrebarea pe care ne-o punem cu totii, mai ales cand corectorul insista iar si iar, vesnic , sa inlocuim cuvintele uzuale cu o versiune cu majuscule , probabil pentru ca este numele propriu al unui loc.

Poate fi frustrant pentru ca, chiar daca respingem sugestia, tastatura virtuala iOS continua sa ofere acelasi cuvant incorect din nou si din nou, chiar daca il respingem continuu, iar si iar, in acelasi paragraf.

Se presupune ca in spatele acestui sistem de autocorectie se afla un sistem de inteligenta artificiala care invata din sugestiile acceptate si respinse, dar evident ca nu functioneaza bine sau pur si simplu le ignora complet pe cele ale utilizatorului. Mai mult decat inteligenta artificiala, seamana mai mult cu prostia artificiala . Se intampla continuu cu tot felul de nume. De fapt, cel putin in cazul nostru, tastatura virtuala a iOS sugereaza din nou si din nou un alt nume pentru iPhone XS, cu un apostrof anglo-saxon pentru iPhone X , in ciuda faptului ca este un produs Apple si in ciuda faptului ca a fost selectata tastatura spaniola. , unde practic nu se foloseste niciodata un apostrof. Este, din nou, o prostie artificiala .

In toate acestea, in mod repetat, nu invata niciodata din respingerea pe care le facem fiecareia dintre aceste sugestii.

Aceasta problema se agraveaza si mai mult atunci cand cautam in lista de cuvinte invatate sau in lista de sugestii respinse in aplicatia Setari. nu exista Nu exista nicio modalitate de a spune iOS ca acel cuvant pe care il sugereaza din nou si din nou, nu il dorim. Exista un dictionar de cuvinte invatate, da… dar singurul lucru pe care il poti face cu acel dictionar este sa-l stergi complet sau sa-l lasi asa cum este.

De asemenea, nu listeaza cuvintele invatate. Acesta este unul dintre acele puncte din iOS in care Apple nu a acordat nicio atentie pana acum si in care ne-ar placea ca ei sa faca o imbunatatire atat de importanta, cum a fost sa arate timpul de utilizare a aplicatiilor sau consumul bateriei. Daca cautam corector in Aplicatia Setari, de fapt, nu apare nimic legat de tastatura;

Daca cautam corectarea automata, avem un indiciu pentru tastatura, dar nu exista nicio optiune utila pe ea… este doar optiunea de a o porni sau dezactiva. Ceea ce dorim este sa nu sugeram cuvinte gresite iar si iar, sa nu dezactivam corectarea automata, care in majoritatea cazurilor functioneaza bine.

Daca cautam dupa Dictionar , gasim in sfarsit optiunea pe care o dorim… care nu se afla in sectiunea tastatura, unde ar avea sens sa gasim aceasta optiune si unde merge toata lumea s-o caute, ci in meniul Reset , una unde de obicei este sa nu intram niciodata daca nu vrem sa stergem tot ce are iPhone-ul nostru. Un loc cu adevarat ciudat pentru a sterge acel dictionar de cuvinte invatate de tastatura virtuala. Dar, in orice caz, nici nu vrem sa stergem acel dictionar, mai degraba nu sugereaza cuvinte gresite. In plus, nu avem optiunea de a sterge doar cateva cuvinte invatate, ci mai degraba de a le sterge pe toate sau de a le pastra pe toate.

 Solutie partiala la aceasta problema

Solutia, care exista, este neortodoxa, deoarece este folosita pentru alte lucruri, dar este utila in acest caz pentru a preveni sugerarea unui cuvant gresit din nou si din nou si este, de asemenea, util sa nu mai sugerati cuvinte repetate gresite si este este inclusa automat in acel dictionar pe care nu il putem edita . Vorbim despre functia de substitutie a cuvantului . Ne permite sa introducem un cuvant sau un acronim si sa il inlocuim cu un cuvant. Puteti gasi aceasta optiune in aplicatia Setari → General → Tastatura → Inlocuire text .

In acest loc, putem face clic pe butonul + din coltul din dreapta sus si putem adauga o comanda rapida de text care este aceeasi in ambele campuri .

In acest fel, de fiecare data cand introducem inainte , corectarea automata nu va mai sugera niciodata un alt cuvant , ceea ce ne-am dorit.

Din pacate, acest sistem nu va permite sa inlocuiti un cuvant cu spatii cu altul, asa ca in cazul in care ati vazut inainte ca lumina sa fie inlocuita, inca nu avem o solutie. Este destul de surprinzator ca trec anii si Apple inca nu remediaza aceasta problema in iOS, dar deocamdata trebuie sa avem in continuare rabdare. Speram ca pentru iOS 13 cineva de la Apple decide ca personalizarea tastaturii virtuale pentru corectarea automata a iOS merita mai multa atentie decat a primit pana acum.

Previous article15 concepte de marketing digital
Next articleMozilla renunta la programul de extensii recomandate pentru Firefox