Samsung si-a imbunatatit jocul in 2019 cu Galaxy Note 10 si Note 10 Plus, doua dintre cele mai bune smartphone-uri Android disponibile astazi. Sunt punctul culminant al eforturilor de design imbunatatite ale Samsung din ultimii ani si sunt smartphone-uri uimitoare din punct de vedere vizual.

Oricat de bune sunt, dispozitivele Galaxy Note 10 nu sunt lipsite de probleme. Iata o descriere a unor probleme legate de Samsung Galaxy Note 10 si Galaxy Note 10 Plus si modalitati potentiale de a le remedia.

Problema #1: Amprenta neinregistrata deblocheaza telefonul

In octombrie, proprietarii de dispozitive au descoperit o defectiune majora de securitate cu scanerul de amprente din afisaj. Bug-ul a permis persoanelor cu o amprenta neinregistrata sa deblocheze telefonul si a aparut pe telefoanele Galaxy S10 si Galaxy Note 10.

Potrivit rapoartelor, plasand anumite obiecte transparente pe scanerul de amprenta, oricine poate intra in cele mai recente smartphone-uri Samsung. Articolele includ totul, de la un protector de ecran transparent si o carcasa transparenta pentru telefon pana la plastic transparent. Samsung credea ca de vina este o husa de ecran, in special o husa din silicon.

Solutii posibile:

 • Samsung a lansat un patch in octombrie, solutionand defectul. Nu stim daca patch-ul a rezolvat pe deplin eroarea, deoarece notele de corectie mentioneaza doar coperti de ecran.
 • Daca intampinati in continuare problema, indepartati protectorul de ecran si reinregistrati-va amprentele digitale.

Problema #2: Atingerea accidentala a ecranului

Cu un ecran mare de 6,8 inchi, Galaxy Note 10 Plus nu este cel mai usor de tinut in mana. Chiar si Galaxy Note 10 cu un ecran mai mic de 6,3 inchi poate fi o corvoada de folosit pentru unii oameni. Aceste ecrane mari pot duce la atingeri accidentale si interactiuni cu ecranul, cum ar fi deschiderea panoului de aplicatii Edge si trezirea ecranului.

Lucrurile dificile sunt laturile curbate. Arata grozav in imagini, dar pot face mai probabile atingerile accidentale ale ecranului.

Solutii posibile:

 • Activati Protectia la atingere accidentala cu sectiunea Monitor din Setari.
 • Dezactiveaza ecranul Edge.
 • Dezactiveaza functia Ridicare la trezire. In sectiunea Functii avansate din Setari, atingeti Miscari si gesturi . De acolo, atingeti Ridicati pentru a trezi pentru a-l dezactiva

Problema 3: S Pen nu functioneaza

Caracteristica remarcabila a Galaxy Note 10 si Note 10 Plus este cea care le-a dat telefoanelor omonime in primul rand: S Pen. Micul accesoriu i-a transformat pe scepticii cu privire la stiloul smartphone-ului in credinciosi, datorita caracteristicilor precum sensibilitatea la presiune, latenta scazuta si multe altele. Pe cele doua noi telefoane Galaxy Note, puteti chiar sa faceti fotografii si sa controlati redarea media cu gesturi aeriene.

Cu toate acestea, unii oameni au avut probleme cu S Pen. Problemele variaza de la telefonul care nu recunoaste S Pen-ul pana la lovituri inconsistente.

Solutii posibile:

 • Scoateti carcasa telefonului. Unele carcase pot contine metal si magneti, care pot intrerupe conexiunea dintre telefon si S Pen.
 • Scoateti protectorul de ecran. Chiar daca conexiunea dintre telefon si S Pen este buna, un protector de ecran poate provoca miscari si apasari inconsecvente atunci cand utilizati S Pen.
 • Schimbati varful S Pen-ului. Daca loviturile S-Pen sunt inconsecvente, ar putea fi timpul sa schimbati varful. Din fericire, Galaxy Note 10 si Note 10 Plus includ cateva sfaturi de inlocuire pentru S Pen.
 • Utilizati S Pen-ul cu un alt smartphone compatibil Galaxy Note. Acest lucru va poate informa daca problema este cu S Pen-ul sau altceva. Daca nu aveti un al doilea dispozitiv Note disponibil, vizitati magazinul operatorului sau cel mai apropiat magazin de electronice.

Problema #4: Puterea scazuta a semnalului

Priveste putin in jur si vei vedea oameni raportand la Puterea semnalului. Ei compara numarul de bare de pe Galaxy Note 10 si Note 10 Plus cu numarul de bare de pe alt telefon, doar pentru a vedea mai putine bare pentru primul.

Este important de retinut ca numarul de bare nu este pe deplin reprezentativ pentru puterea semnalului unui telefon. Acestea fiind spuse, exista suficiente rapoarte in care pare sa fie o problema reala pentru unele unitati Galaxy Note 10 si Note 10.

Solutii posibile:

 • Daca utilizati Wi-Fi de cele mai multe ori, asigurati-va ca apelarea prin Wi-Fi este activata in Setari. Dirijati apelurile prin reteaua dvs. Wi-Fi in loc de reteaua dvs. celulara.
 • Contactati operatorul pentru ajutor.

Problema 5: Aplicatiile nu ocupa intregul ecran

Odata cu trecerea la smartphone-uri mai inalte, dezvoltatorii de aplicatii au luat noroc si si-au actualizat aplicatiile pentru a se adapta la ecranele mai inalte. Cu toate acestea, exista inca unele aplicatii care nu profita de imobilul suplimentar. Aplicatiile cunoscute precum Facebook, YouTube, Twitter si altele nu au aceasta problema, dar este posibil ca aplicatiile mai mici sa nu foloseasca intregul ecran.

Solutii posibile:

 • Sub Setari, atinge Monitor . Pentru orice aplicatie care nu este pe ecran complet, atingeti aplicatia si atingeti Ecran complet .
 • Orice aplicatie care nu utilizeaza intregul ecran va avea o mica fereastra pop-up in partea de jos a ecranului. Atingeti-l pentru a comuta aplicatia in modul ecran complet.

Problema #6: Durata slaba a bateriei

Galaxy Note 10 si Note 10 Plus au baterii mari pentru a merge cu dimensiunile lor mari, dar oamenii au raportat o viata dezamagitoare a bateriei cu ambele telefoane.

Problema este ca acest lucru s-ar putea datora unei varietati de factori. Poate ca o aplicatie a devenit necinstita si iti consuma bateria telefonului. Poate ca telefonul dvs. prezinta o putere slaba a semnalului. Poate este o combinatie a celor doi si a altor factori. Oricare ar fi cauza, durata slaba a bateriei poate fi daunatoare experientei smartphone-ului.

Solutii posibile:

 • Reporniti telefonul. Acesta este un meme in acest moment, dar ati fi surprins cum o simpla repornire poate imbunatati durata de viata a bateriei sau poate rezolva alte probleme.
 • Verificati daca utilizarea bateriei unei aplicatii este anormala. In Setari, accesati sectiunea Ingrijirea dispozitivului si atingeti Utilizarea bateriei .
 • Fiecare smartphone Samsung include instrumentul de optimizare a bateriei al companiei. Pentru a-l folosi, accesati sectiunea Baterie din Setari. De acolo, atingeti aplicatiile pe care doriti sa le optimizati si atingeti Economisiti energie .
 • Asigurati-va ca telefonul dvs. are o putere buna a semnalului. Puterea scazuta a semnalului inseamna ca telefonul tau functioneaza mai greu si iti consuma bateria mai repede.
 • Daca v-ati cumparat telefonul printr-un operator, cel mai probabil a venit cu bloatware. Acestea sunt aplicatii marca operatorului preinstalate pe telefon. Puteti dezactiva aceste aplicatii din Setari.
 • Intrati in modul sigur. Acest lucru va permite sa stiti daca durata precara a bateriei telefonului este cauzata de o aplicatie pe care ati descarcat-o din Magazinul Play sau din alta parte. Puteti vedea mai jos cum sa intrati in Safe Mode pe Galaxy Note 10 si Note 10 Plus.

Problema #7: Notificarea „rafinare a imaginii”.

Galaxy Note 10 si Note 10 Plus includ unele dintre cele mai bune camere disponibile pe smartphone-uri. Cu toate acestea, se pare ca actualizarea din noiembrie a adus cu ea bug-ul de „rafinare a imaginii”. Potrivit proprietarilor de dispozitive afectati, notificarea nu dispare si este respinsa doar atunci cand repornesc telefonul.

Solutie potentiala:

 • Dezactivati gestionarea procesarii in fundal pentru Galaxy Note 10 si Note 10 Plus. Pentru a face acest lucru, atingeti Ingrijirea dispozitivului in Setari, apoi atingeti Baterie . De acolo, gasiti aplicatia Camera si dezactivati optiunea Pune in repaus .

Cum sa faceti resetare soft, resetare hard, pornire in modul sigur si stergeti partitia cache

Resetare soft Galaxy Note 10 / Note 10 Plus

 1. Daca ecranul raspunde:
  1. Apasati lung butoanele de pornire si de reducere a volumului, apoi atingeti Oprire de doua ori.
  2. Puteti, de asemenea, sa glisati in jos pentru a deschide panoul de notificari, sa atingeti pictograma Pornire de langa roata Setari si sa atingeti Oprire .
 2. Daca ecranul nu raspunde:
  1. Tineti apasate butoanele de pornire si volum timp de aproximativ 10 secunde.

Hard Reset Galaxy Note 10 / Note 10 Plus

 1. Opriti telefonul.
 2. Apasati lung pe butoanele de crestere a volumului si de pornire.
 3. Eliberati ambele butoane cand apare sigla verde Android.
 4. Apasati butonul de reducere a volumului pentru a comuta selectia la Stergeti datele/resetarea din fabrica .
 5. Apasati butonul de pornire pentru a selecta Stergeti datele/resetarea din fabrica .
 6. Apasati butonul de reducere a volumului pentru a comuta selectia la Da, stergeti toate setarile pentru datele utilizatorului.
 7. Apasati butonul de pornire pentru a selecta Da, stergeti toate datele utilizatorului .
 8. Odata ce repornirea este completa, apasati butonul de pornire pentru a selecta Reporniti sistemul acum .

Porniti in modul sigur

 1. Opriti telefonul.
 2. Apasati si mentineti apasat butonul de pornire dupa ce numele Galaxy Note 10 sau Galaxy Note 10 Plus apare pe ecran.
 3. Odata ce apare Samsung , eliberati butonul de pornire si tineti imediat apasat butonul de reducere a volumului.
 4. Continuati sa tineti apasat butonul de reducere a volumului pana cand telefonul termina de repornit.
 5. Eliberati butonul de reducere a volumului cand vedeti Modul sigur in coltul din stanga jos al ecranului.

Stergeti partitia cache

 1. Opriti telefonul.
 2. Apasati lung pe butoanele de crestere a volumului si de pornire.
 3. Cand apare sigla Android, eliberati butoanele de crestere a volumului si de pornire.
 4. Veti vedea un mesaj de instalare a actualizarii sistemului pentru o perioada cuprinsa intre 30 si 60 de secunde.
 5. In optiunile meniului de recuperare a sistemului, apasati butonul de reducere a volumului pentru a comuta selectia pentru a sterge partitia cache .
 6. Apasati butonul de pornire pentru a selecta stergeti partitia cache .
 7. Apasati butonul de reducere a volumului pentru a comuta selectia la da .
 8. Apasati butonul de pornire pentru a selecta da .
 9. Apasati butonul de pornire pentru a reporni dispozitivul odata ce apare optiunea Reporniti sistemul acum
Previous articleCum sa blochezi un site web pe Android
Next articleAplicatia Facebook Messenger pentru Mac