Mai multe mesaje! Stai, nu pleca, aceasta este o veste grozava. Facebook isi muta Messenger dintr-o fila de browser intr-o aplicatie desktop autonoma. Sa recunoastem, aveti deja prea multe dintre acele mici file abia de recunoscut care va ingreuneaza pe Chrome sau Safari. In schimb, duceti-va mesajele la Mac Dock pentru a vedea ca una dintre acele file a disparut.

Si acesta este doar unul dintre numeroasele avantaje. Noua aplicatie inseamna apeluri video nelimitate si mediul familiar de chat cu toate contactele tale deja acolo. Sa aruncam o privire la cele mai bune capabilitati ale Messenger atunci cand este folosit pe desktop, plus o alternativa cool care va va face mesajele si mai convenabile (alerta spoiler: este IM+).

De ce ar trebui sa descarcati Facebook Messenger?

In primul rand, putina istorie. In 2017, Facebook a lansat o aplicatie desktop pentru Workplace, propriul sau instrument de colaborare. Toata lumea si-a dorit, de asemenea, aplicatia Messenger pentru Mac. Carantina COVID-19, cu cresterea numarului de videoconferinte, a adaugat combustibil incendiului. In timp ce Facebook Messenger are o functie de chat video la indemana, ar fi de mare ajutor in aceste vremuri incerte. Deci aici este. Incepand cu aprilie 2020, Facebook Messenger este disponibil in magazinul de aplicatii la nivel global. In plus, compania lanseaza o platforma dedicata numita Messenger Rooms (cunoscuta si sub numele de Zoom killer) pentru apeluri video cu pana la 50 de persoane. Dar asta este o alta poveste.

Practic, aplicatia Facebook Messenger lansata recent este o replica completa a versiunii de browser si a aplicatiei mobile. Are toate aceleasi superputeri si este la fel de personalizabil ca si originalul. De asemenea, stabileste aceeasi filozofie: o modalitate usoara de a trimite mesaje si chat video cu cei dragi. Marele avantaj pe care nu il au omologii lor este un ecran mare.

Iata ce obtineti cu aplicatia Messenger din Dock pe Mac:

  • Apeluri video mai mari, la propriu . Incepeti un apel video cu pana la 8 persoane; il poti accesa direct din chat, la fel ca intr-un browser. Ceea ce se schimba este ca poti vedea mai multe fete zambitoare pe un ecran mare.

  • Sincronizare automata a chatului . Odata ce instalati Facebook Messenger din App Store, conecteaza-ti profilul si urmareste-ti istoricul de chat care se deplaseaza pe desktopul Mac intr-o clipa. Asta inseamna ca nu vei pierde nimic, nici macar conversatiile cu fostul tau de care trebuie sa scapi.

  • Fara distrageri in feedul Facebook . Experienta browserului este foarte dezordonata, deoarece puteti fi usor deturnat daca dati peste unele stiri populare de pe Facebook, chiar daca intentionati doar sa trimiteti un mesaj unui prieten. Cu o aplicatie dedicata, obtineti exact ceea ce cautati.

  • Conecteaza-te cu prietenii . Nu trebuie sa tastati e-mailul sau numarul de telefon al cuiva pentru a-i trimite un mesaj. Deoarece aplicatia se sincronizeaza cu prietenii tai de pe Facebook, acestia sunt deja acolo in mod implicit.

  • Salvati media pe Mac . Cum sa descarcati un videoclip de pe Facebook Messenger? In toate versiunile, inclusiv in aplicatia desktop, are un buton „Salvare in Descarcari”. Deschideti imediat videoclipul/fotografia si descarcati-l sau gasiti-l in folderul media partajat accesibil in setarile de chat. Intregul proces este super intuitiv, asa ca nu va trebui sa va ganditi la el.

  • Modul intunecat, emoji-uri si culori personalizate . Puteti schimba aspectul aplicatiei Facebook Messenger pentru Mac, provocandu-i ceva intuneric. Sau setati-l pentru a reflecta preferintele dvs. de sistem pentru consecventa. Exista, de asemenea, suport pentru emoji-uri si culori personalizate pe chat.

Concluzia este ca cu siguranta aveti nevoie de Facebook Messenger pentru Mac daca sunteti un utilizator activ, dar nu doriti sa utilizati Facebook ca o evadare in chat-urile dvs. Este grozav pentru un apel rapid cu un grup mic de persoane, mai ales daca il preferati pe un ecran mare. Dar daca nu este singura aplicatie de mesagerie pe care ati folosit-o vreodata, exista o alternativa mai buna.

Messenger pentru Mac care are toti mesagerii in el

IM+ este o aplicatie de mesagerie all-in-one, un agregator la indemana care reuneste toata munca si conversatiile private intr-unul singur. De la Gmail si Slack la, surpriza, surpriza, Facebook Messenger. Are cea mai simpla interfata la care va puteti astepta de la un messenger si o puteti personaliza in mod flexibil. Iata cum va configurati mesajele cu IM+:

1. Conectati serviciile la alegere

Dupa ce instalati aplicatia, deschideti Preferinte > Servicii pentru a vedea lista completa a optiunilor disponibile. Acesta acopera LinkedIn, Snapchat, Twitter, Slack, Facebook Messenger si multe altele. Alegeti mesagerii pe care doriti sa ii pastrati in bara laterala a aplicatiei pentru acces rapid. Puteti schimba numele, foarte util daca doriti sa distingeti intre doua conturi Gmail, de exemplu, adaugati etichete sau culori personalizate si faceti clic pe Salvare. Apoi accesati fiecare dintre serviciile nou conectate si conectati-va.

2. Asigurati-va ca controlati distragerile

Multi mesageri inseamna multe mesaje. Acest lucru este evident. Dar frumusetea IM+ este ca de fapt te ajuta sa alegi cate mesaje vrei sa treci. Puteti permite notificari pentru fiecare mesager in mod individual, activand butonul Sunet din Preferinte. De asemenea, faceti distinctie intre mesagerii de serviciu si chaturile private cu etichete. De exemplu, daca etichetati unele servicii ca „Munca” si pe celelalte ca „Private”, puteti activa/dezactiva un intreg grup in Preferinte > Etichete.

3. Taste rapide pentru viteza

IM+ economiseste mult timp pretios eliminand durerea de a schimba mesagerii. Dar ghici ce, poti accelera si mai mult. Pentru a comuta instantaneu, utilizati Command + ordinea contului in IM +. Veti gasi comanda in meniul aplicatiei> Go.

Cu siguranta, Facebook Messenger pe Mac elimina acea fila suplimentara si distragerile din feedul Facebook. Dar IM+ va face acelasi lucru pentru toti mesagerii pe care ii folositi. Este un instrument excelent pentru a intelege conversatiile haotice pe Mac. Si este gratuit pentru toti membrii Tech.

In cazul in care mesageria dvs. preferata nu accepta IM+ (acesta trebuie sa fie unul foarte unic), va puteti crea propria aplicatie desktop pentru Mac. Nu glumesc.

Previous articleProbleme cu Samsung Galaxy Note 10 si Note 10 Plus si cum sa le remediati
Next articleIata ce trebuie sa stiti inainte de a face upgrade de la macOS Sierra la High Sierra