Sulfatul de magneziu este cunoscut sub numele de sare Epsom. Este o substanta care de-a lungul anilor a avut intrebuintari diferite de cand a fost descoperita in orasul englezesc Epsom.

Sarurile Epsom au proprietati curative si diferite utilizari, precum si unele contraindicatii. Acest articol explica tot ce trebuie sa stiti despre acest remediu vechi.

Utilizari ale sarurilor Epsom

Aceste saruri au fost folosite din cele mai vechi timpuri, iar aplicatiile acestor saruri au fost diverse pana in zilele noastre. Dintre utilizarile acestor saruri se remarca cele asociate cu ingrijirea corpului , desi exista altele care nu au legatura.

Persoanele care folosesc sarurile Epsom le folosesc in principal gandindu-se la un tratament naturist, care le aduce beneficii pozitive pentru sanatatea lor. Acest lucru se datoreaza in principal faptului ca ofera o mare contributie de magneziu.

1. Laxativ

Sarurile Epsom sunt utilizate pe scara larga ca laxative . Persoanele care sufera de constipatie au o solutie in aceste saruri si anume ca sunt capabile sa amelioreze foarte eficient acest tip de problema. Desigur, nu depasiti dozele recomandate.

2. Saruri de baie pentru durere

Pregatirea unei bai cu saruri Epsom functioneaza bine pentru diferite tipuri de durere . Este indicat persoanelor care au reumatism sau alte afectiuni articulare, precum si persoanelor care au afectiuni ale pielii. O baie cu aceste saruri calmeaza si relaxeaza si poate fi chiar utila persoanelor cu autism sau fibromialgie.

3. Exfoliant pentru piele

Sarurile Epsom sunt, de asemenea, folosite pentru a exfolia pielea . Daca aceste saruri sunt amestecate cu uleiuri esentiale, se poate obtine un amestec ideal in acest scop. Se foloseste prin masarea pielii, in special in zone precum coatele si calcaiele.

4. Hidratant natural

Proprietatile de hidratare ale sarurilor Epsom sunt remarcabile . Puteti adauga o lingurita din acest compus chimic intr-o crema hidratanta pe care deja ati achizitionat-o sau ati pregatit-o, putand folosi amestecul zilnic.

5. Insecticid pentru plante

Sarurile Epsom au multe utilizari in gradina . Sunt folositi pentru a lupta impotriva daunatorilor care afecteaza plantele si functioneaza ca substante repelente. Partea buna este ca nu este un produs toxic, ceea ce permite evitarea folosirii unor substante nocive.

6. Ingrasamant natural

Acest compus chimic este bogat in magneziu, un element foarte important pentru plante . Sulfatul de magneziu se dizolva foarte bine in substrat, motiv pentru care reprezinta un ingrasamant foarte potrivit in terenurile sarate in magneziu.

7. Produs de curatare

Sarurile Epsom au aplicatii si in casa . Bucataria este zona casei de unde poti profita la maximum de ea si functioneaza foarte bine pentru curatarea acelor ustensile care au resturile de mancare lipite de ele. Lasand obiectul in apa si cu aceasta sare permite materiei sa se desprinda fara a-l deteriora cu zgarieturi de la a fi nevoit sa se zgarie.

Proprietati si beneficii

Sarurile Epsom au multe proprietati si beneficii pentru sanatate . A fost folosit ca remediu la domiciliu pentru multe afectiuni de multi ani si, desi utilizarea sa este in scadere, este o alternativa buna la unele medicamente.

1. Proprietati antiseptice

Sarurile Epsom sunt folosite pentru a elimina mirosurile neplacute ale corpului . Ele sunt folosite mai ales pentru a preveni mirosul neplacut al picioarelor, deoarece ciupercile nu se pot dezvolta cu acest compus chimic. Este suficient sa-ti pui picioarele in apa si aceasta sare timp de 15 sau 30 de minute.

2. Ingrijirea pielii

Proprietatile inflamatorii ale sarurilor Epsom sunt indicate pentru problemele pielii . Sunt folosite in principal pentru a ameliora problemele asociate cu supraexpunerea la soare, care uneori duce la mancarime sau anumite arsuri (nu in cazurile severe).

3. Imbunatatirea starii de spirit

Sarurile Epsom va ajuta sa va ridicati moralul . Este un compus cu cantitati mari de magneziu, un mineral care creste aderenta la serotonina. Acest neurotransmitator este strans legat de un sentiment de placere.

4. Calmeaza durerile musculare

Amestecul de apa si aceste saruri poate ameliora durerile musculare . Persoanele care au suferit leziuni precum vanatai severe pot aplica apa sarata Epsom, care imbunatateste senzatia de durere prin calmarea zonei afectate.

5. Controlul hipertensiunii arteriale

Sarurile Epsom sunt de asemenea utile pentru sistemul cardiovascular . Cei care sufera de anumite probleme cardiovasculare precum hipertensiunea arteriala pot beneficia de utilizarea acestor saruri, deoarece ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui.

Contraindicatii si efecte secundare

Sarurile Epsom nu sunt in mod normal daunatoare sanatatii, doar in cazuri specifice . Daca sunt folosite corect, nu ar trebui sa prezinte riscuri semnificative la nivel medical, dar exista o serie de contraindicatii pe care este necesar sa le cunoastem.

1. Probleme gastrointestinale

Sarurile Epsom sunt laxative, iar utilizarea necorespunzatoare poate duce la diaree . Cand sunt utilizate ca laxative, calea lor de administrare este orala sau sub forma de clisma, care poate provoca tulburari gastro-intestinale. Principalul efect secundar este diareea, dar pot aparea si gaze, crampe si greata.

2. Deshidratare

Utilizarea necorespunzatoare a sarurilor Epsom va poate face sa va fie sete . Acest lucru se intampla de obicei persoanelor care decid sa ia saruri Epsom in exces. Ei simt ca depind de aceasta substanta pentru a-si imbunatati consistenta scaunelor, dar acest compus chimic nu trebuie luat mai mult de o saptamana.

3. Toxicitate la supradozaj

Ingerarea sarurilor Epsom pana la supradozaj este o urgenta medicala . Supradozajul cu sulfat de magneziu scade ritmul cardiac si tensiunea arteriala si poate provoca varsaturi. Pielea poate deveni rosie, iar persoana poate deveni somnolenta sau inconstienta, ducand chiar la coma si la moarte.

4. Toxicitatea interactiunii medicamentoase

Sarurile Epsom sunt contraindicate pentru cei care iau anumite medicamente . Prin urmare, este pertinent sa consultati medicul daca este adecvat sa utilizati saruri Epsom daca luati anumite medicamente. De exemplu, antibioticele sunt contraindicate cu saruri Epsom.

Previous article6 motive pentru care te simti obosit cand te trezesti dimineata
Next articleProprietatile si beneficiile ceaiului de tei