Un nou obiectiv pe care il au multe bloguri face parte din strategia lor de marketing online, iar acela este de a scrie continut de calitate. Toate acestea au fost promovate de la aparitia Google Panda 4.0 , care isi asuma un angajament clar fata de calitatea continutului.

Dar acest articol nu se va concentra asupra modului de a scrie continut de calitate pentru a pozitiona mai bine (SEO) sau pentru a aduce mai multe vizite, ci mai degraba sa va asumati un angajament ferm de a-si imbunatati CALITATEA, deoarece cred ca principiul fundamental al oricarui blog ar trebui sa fie intotdeauna acela de a scrie pentru oameni.

Ce caracteristici ar trebui sa aiba continutul de calitate?

Clar, direct si concis. Trebuie sa dezvoltam o idee specifica si sa folosim un limbaj cat mai simplu posibil pentru a ajunge la toate tipurile de public. Trebuie evitati termenii tehnici, in cazul folosirii acestuia, trebuie sa-l explicam folosind un limbaj simplu pentru a-l clarifica.

Stilul. La nivel de stil nu ar trebui sa fie dens, ci mai degraba ar trebui sa folosim fraze scurte care concateneaza o idee cu alta.

Structura. Tot continutul trebuie sa aiba un inceput care sa fie o motivatie pentru a citi continutul si a prinde cititorul, apoi continua cu o dezvoltare pentru a se termina cu o concluzie. Cand o persoana termina de citit o postare, ar trebui sa invete ceva nou sau sa fie trezita sau sa apara idei noi.

Este o idee buna la sfarsitul continutului sa lasati cateva intrebari deschise, astfel incat cititorul sa ramana cu mai multa dorinta de a continua sa citeasca pe aceasta tema.

 Calitatea continutului influenteaza cine il scrie?

Angela Serrano: Cred ca nu. Influenteaza calitatea continutului despre care persoana care il scrie stie despre ce scrie, dar nu conteaza daca este sau nu un autor renumit. Doar pentru ca continutul este scris de un autor de referinta nu inseamna ca continutul este bun. Ba mai mult, sunt oameni care nu sunt de renume si sunt specialisti intr-o zona chiar si in continutul ei cel mai minim, asa ca continutul pe care il scriu este foarte logic, simplu, real si util.

Desi din punct de vedere psihologic unii oameni sunt mai predispusi sa citeasca lucruri de la „celebritati” sau „experti” decat de la oameni care nu sunt cunoscuti.

Lungimea continutului este asociata cu calitatea acestuia?

Raspunsul are de-a face cu 2 probleme in opinia mea:

– Prima intrebare depinde de intentia scrisului, deoarece daca vrem sa oferim ceva nou sau actual, aici extensia nu conteaza, dar daca ceea ce vrei este sa inveti ceva nou, nu doar sa arati sau sa informezi despre ceva, ci sa dai cunostinte, in acest Daca extensia este importanta, pentru ca daca ai de gand sa scrii informatii vitale in doar 10 randuri, tu insuti ii iei importanta.

– A doua problema este nevoia persoanelor care te urmaresc sa citeasca acel continut. Daca avem o cerere mai mare pentru acel continut, extinderea continutului trebuie sa fie si ea mai mare, deoarece vor trebui corelati mai multi termeni; va fi necesar sa se creeze mai multa structura in timp ce daca interesul pentru subiect nu este foarte mare, cu o extensie minima va fi suficient.

Ce lucruri ar trebui sa fie recompensate intr-un continut?

Aspecte in cadrul unui continut care ii vor spori calitatea:

1.- Originalitate.

2.- Autorul continutului trebuie sa fie capabil sa uneasca multi autori si sa dea un sens propriu printr-o idee inovatoare si inedita.

3.- Persoana care scrie trebuie sa fie o persoana care a citit mult, de aceea trebuie sa citeze pe altii.

4.- Continutul, pe langa faptul ca genereaza noi cunostinte prin alaturarea cunostintelor altora, trebuie sa fie un continut care sa poata ajunge la alte descoperiri sau concluzii asupra subiectului in cauza.

5.- Ai grija de calitatea continutului.

6.- Stilul si forma continutului, care are mai mult de-a face cu limbajul, ortografia etc.

In crearea literaturii universale, se intampla ca mai intai oamenii incep sa scrie pe papirusuri , apoi oamenii incep sa acumuleze respectivele papirusuri, apoi cei care citesc acele papirusuri i-au unit creand carti de diferiti autori si astfel un autor poate fi considerat bun la masura in care a reusit sa uneasca multe scrieri cu o idee comuna si o idee inovatoare, si asta s-a intamplat cu manualele grozave.

 Ati mai adauga un aspect despre continut sau autor.

Pentru ca o persoana sa poata scrie bine, trebuie sa fi citit mult. O persoana care citeste bine este capabila sa scrie bine, un alt lucru este ca nu are o cantitate mare de vocabular, dar o persoana care citeste adesea isi hraneste vocabularul.

Cei mai buni comunicatori din lume sunt oamenii care citesc mult pentru ca faptul de a citi iti inregistreaza cuvinte noi in memorie, te ajuta sa gasesti cuvinte pentru a comunica si apoi asta iti da feedback.

Ma indoiesc ca un continut bun de fundal sufera de ortografie.

O persoana care este cu adevarat buna la continut trebuie sa fie buna la forma sau stil.

 De ce este important sa scrieti continut de calitate?

Pentru a incheia, as dori sa fac o mica reflectie asupra importantei acordarii de prioritate calitatii ca cea mai importanta caracteristica sau valoare a continutului.

In mod normal, atunci cand creati un Blog, aveti clar obiectivul sau motivul pentru care l-ati creat, care este in principal pentru un hobby sau un scop personal, sau un scop profesional. Atunci cand decideti continutul pe care urmeaza sa il publicati pe Blog, puteti alege 2 metode:

  1. Creati continut foarte variat cu scopul de a avea cea mai mare vizibilitate in motorul de cautare si de a primi astfel mii de vizite pe luna. Cu aceasta metoda vei primi multe vizite dar vei avea mai putini abonati.
  2. Creati continut de inalta calitate intr-un domeniu foarte specific, despre care aveti cunostinte si experienta vasta. Cu aceasta metoda vei avea mai putine vizite dar mai multi abonati care vor urmari fiecare dintre articolele tale.
Previous article3 moduri de a scrie titluri eficiente
Next articleCum functioneaza tehnica spam in Google Analytics