Marketingul de continut este una dintre cele mai bune strategii de a pozitiona un brand pe termen mediu si lung. Continutul poate avea mai multe formate. De exemplu, puteti sa va concentrati pe postarile de pe blog sau sa creati un calendar cu continut audiovizual pentru retelele sociale.

In general,  marketingul de continut combina mai multe actiuni si, in mod logic, unele vor functiona mai bine decat altele . Din acest motiv, este atat de important sa cunoasteti si sa utilizati valori pentru a sti ce continut se asteapta publicul dvs.

Importanta metricilor in marketingul de continut

Valorile de marketing sunt partea cea mai plictisitoare si complicata a oricarei strategii. Dar ele sunt esentiale. Din fericire,  exista multe  instrumente  care ne ajuta sa masuram eficacitatea continutului pe care il publicam .

Dar nu dispera. Nici tu nu trebuie sa masori totul. Pentru a nu te pierde in lumea analytics, iti vom oferi cateva  sfaturi practice, astfel incat sa inveti sa masori rezultatele marketingului tau de continut .

In primul rand, trebuie sa  alegi metricile care sunt relevante pentru obiectivele pe  care ti le-ai stabilit in strategia ta de marketing.

In al doilea rand, trebuie sa tii cont de faptul ca pozitionarea continutului pe Internet nu este o sarcina usoara, asa ca  perseverenta si strategia sunt esentiale pentru a obtine rezultate bune.

In al treilea rand, cel mai bine este sa  masurati eficacitatea continutului in fiecare faza  a palniei de vanzari . Ce ne referim prin asta?

La inceputul canalului vor fi mai multi utilizatori care interactioneaza cu continutul tau, dar vor fi mai putin calificati. Spre final, utilizatorii vor fi mai pregatiti sa devina clienti. Prin urmare, chiar daca interactiunile sunt mai putine, nu inseamna ca strategia nu functioneaza.

Si acum vom vedea valorile  esentiale de marketing de continut .

Doriti sau ar trebui sa va reproiectati, sa optimizati sau sa va actualizati site-ul?

Afla prin acest scurt chestionar care este cea mai buna solutie pentru tine.

Masuri esentiale de marketing de continut

Desi analiza este o disciplina foarte extinsa, vom vedea principalele valori pe care trebuie sa le gestionati.

1. Trafic

Cate persoane va viziteaza site-ul? Au crescut in ultima perioada analizata? Au coborat? Masurarea traficului este esentiala pentru a sti daca continutul tau este atractiv  pentru utilizatori si daca il promovezi corect.

Trebuie sa  masurati numarul de vizitatori unici si sa repetati vizite intr-o  anumita perioada de timp. Daca vizitatorii dvs. unici cresc, este un indiciu ca creati continut de calitate si il diseminati bine. Obtinerea multor vizite repetate poate insemna ca construiti un public loial.

2. Surse de trafic

De unde vin vizitatorii tai? Din retelele sociale? Din cautarile Google?

Cunoasterea, datorita instrumentelor precum  Google Analytics , prin care canale ajung vizitatorii va ajuta sa decideti in care sa investiti mai multe resurse .

Principalele  surse de trafic  sunt patru:

  • a) Trafic direct . Sunt persoanele care introduc direct numele paginii tale web. Daca traficul direct este mare, recunoasterea marcii dvs. este buna . Dimpotriva, daca cifra este scazuta, continutul poate sa nu fie suficient de atractiv sau ar trebui sa lucrezi mai mult la vizibilitatea marcii tale.
  • b) Trafic organic . Este cea care provine din rezultatele cautarilor utilizatorilor pe Google si alte motoare. Daca procentul este mare, tacticile dvs. de pozitionare SEO functioneaza bine .
  • c) Traficul social . Vine din activitatea ta pe retelele de socializare. Daca va raspanditi continutul pe retelele in care se misca publicul tinta, viralizarea va fi mai mare. Multi urmaritori iti vor distribui postarile si acoperirea va fi mai mare. Important este sa ai o prezenta in retelele relevante pentru afacerea ta .
  • d) Trafic de referinta . Este cel mai important si, de asemenea, cel mai greu de realizat. Traficul de recomandare se realizeaza atunci cand o pagina web trimite catre a ta . Motoarele de cautare precum Google ofera multa valoare paginilor cu mult trafic de recomandare si le claseaza mai sus. Cu toate acestea, va recomandam sa evitati practicile neetice, cum ar fi cumpararea de link-uri, deoarece Google va poate penaliza.

3. CTR (rata de clic)

Unul dintre obiectivele oricarei strategii de marketing este captarea clientilor potentiali pentru a incerca ulterior sa le transforme in clienti. Cea mai comuna modalitate de a transforma un vizitator intr-un client potential este sa folosesti indemnuri in postarile tale. Eficacitatea apelurilor la actiune sau CTA este masurata cu CTR .

CTR este o valoare care se calculeaza  impartind numarul de clicuri pe CTA la numarul de afisari pe CTA. Rezultatul este apoi inmultit cu 100 . In acest fel, veti sti ce procent de vizite au facut clic pe indemnul dvs. la actiune.

4. Rate de conversie

Rata de conversie este o masura fundamentala, deoarece  ne spune daca ne atingem obiectivul de vanzari sau de captare a clientilor potentiali . Prin urmare, trebuie sa masurati doua rapoarte de conversie:

  • a) Rata de conversie a vizitelor in  clienti potentiali Obtinerea de clienti potentiali este primul pas inainte de a face o vanzare. Prin urmare, cresterea ratei de conversie a vizitatorilor in clienti potentiali este vitala in strategia dvs. de marketing de continut. De fiecare data cand un vizitator isi lasa informatiile de contact pe un formular de abonare sau pe o pagina de destinatie, ati obtinut un lead. In general, un procent acceptabil este de obicei intre 1% si 3% dintre vizitatori.
  • b) Raportul de conversie a clientilor potentiali Odata ce ati obtinut clientii potentiali, urmatorul pas este transformarea acestora in clienti. Dintre toate leadurile pe care le obtineti, intre 2% si 10% pot deveni clienti. Pentru a realiza acest lucru, una dintre cele mai eficiente tehnici este aceea de a oferi continut personalizat si specializat pentru a te muta pas cu pas catre vanzare.

Daca rata de conversie este mare, actiunile tale functioneaza bine . In caz contrar, ar trebui sa va intrebati daca strategia nu este adecvata sau ce alt aspect esueaza in canal.

Acestea sunt principalele valori de marketing de continut pe care ar trebui sa le gestionati. Desi nu sunt singurii, nu este necesar sa se masoare totul de la inceput.

Previous articleCum se creeaza un program de recomandare?
Next article8 adidasi la moda inspirati de anii 90 de care ai nevoie in dulapul tau