Intotdeauna este greu sa stii cand este timpul sa spui te iubesc 

Beti o cafea, sunteti impreuna de cateva luni si va uitati la el din partea cealalta a mesei. Il iubesti, te indragostesti sau esti doar entuziasmat si simti afectiune? La inceputul unei relatii, sentimentele sunt confuze si de multe ori inainte de a face pasul si de a spune cuiva te iubesc este mai bine sa stii exact  ce simti cu adevarat.

Iata 7 semne la care sa fii atent: 

1. Incepi sa faci lucruri noi

Cand te indragostesti, ajungi sa faci lucruri noi care sunt in afara listei tale de activitati normale pentru a te apropia de partenerul tau. Asadar, sa incerci alimente noi, sa vizionezi seriale noi sau sa incepi noi hobby-uri si sporturi poate insemna ca esti cu adevarat indragostit. Oamenii indragostiti ajung sa-si umple viata cu mai multa diversitate, reinventandu-si zi de zi pentru a-l include pe celalalt .

2. Esti foarte motivat sa faci aceste lucruri noi

Cand te indragostesti exista multe procese mentale si chimice. Una dintre cele mai izbitoare este cea a dopaminei. Potrivit lui DiDonato, pe langa faptul ca te face fericit, aceasta dopamina activeaza mecanismul de recompensa al creierului si ne face mai motivati, ca atunci cand mergem la sala si ne simtim mandri de rezultate. Indragostirea te face sa vrei mai multa, mai multa motivatie , iar asta se traduce prin faptul ca, pe masura ce vei face lucruri noi impreuna, vei ajunge sa atragi mai mult acea persoana speciala.

3. Te stresezi

Pe cat de satisfacator si frumos este sa te indragostesti, studiile au descoperit ca dragostea merge mana in mana cu niveluri mai ridicate de hormoni de stres. In parte, pentru ca parerea lui conteaza pentru tine, iti place de el si vrei sa muncesti din greu pentru a-l face sa te doreasca . Sunteti sub o presiune mai mare, deoarece toata aceasta incertitudine se adauga stresului muncii si vietii de zi cu zi.

4. Incepi sa investesti mai mult in cealalta persoana

Cheia succesului in relatii este investitia – de timp, energie sau emotii – in cealalta persoana. O persoana indragostita va incerca sa investeasca in cealalta persoana si in bunastarea acesteia, sa isi asume un angajament intre ei si stabilitatea emotionala. Daca incepi cu adevarat sa simti ca vrei ceva serios, stabil si stabil cu celalalt (in orice termeni) este un posibil semn ca aceasta atractie trece la un sentiment mai profund.

5. Este reciproca

Este dificil sa stii daca ceea ce simti ca traieste si celalalt. Statistic, femeile atunci cand isi declara sentimentele tind sa primeasca mai multa reciprocitate decat barbatii. Adica, daca o femeie spune te iubesc, un barbat este mult mai probabil sa spuna si eu decat invers .

 Chiar si asa, daca crezi ca simti iubire, de obicei poti percepe daca si celalalt se simte la fel ca tine sau nu este la fel de entuziasmat . Daca chiar crezi ca sentimentele pe care le traiesti sunt impartasite (amandoi incepi activitati noi, te introduci in viata lui, investesti reciproc in celalalt etc.), probabil ca esti indragostit si nu doar entuziasmat.

6. Iti vine usor sa spui te iubesc

Da, este evident. Daca stai pe o banca si ceva in interiorul tau iti spune sa spui te iubesc este un semn clar ca incepi sa simti ceva puternic . 

7. Ai grija daca te indragostesti foarte des

Mai presus de toate, ai grija daca te indragostesti din cand in cand pentru ca ai mai putine sanse sa te indragostesti pe bune si ai mai multe sanse sa ajungi dezamagit pentru ca confunzi atractia cu ceva mai sincer. Potrivit studiilor, barbatii se indragostesc mai des decat femeile, dar chiar si asa, indragostirea – pe bune – nu este ceva ce se intampla de obicei la doua luni . Asadar, inainte de a-ti declara dragostea, revizuieste acesti sapte pasi si intreaba-te daca sentimentele tale sunt adecvate sau daca esti un ejaculator precoce al iubirii.

Previous articleAr putea alcoolul sa va distruga viata sexuala?
Next article19 semne evidente ca te place