Implementarea schimbarilor tehnologice permite companiilor sa reduca costurile si sa reinvesteasca in domenii strategice pentru excelenta, potrivit unui studiu.

Solutiile tehnologice care exista in prezent pe piata sunt nu numai cheie, ci si esentiale pentru a adauga competitivitate organizatiilor. Important este sa identificam care dintre acestea sunt optime, in functie de industria din care face parte compania, pentru a eficientiza sau automatiza procesele si cu scopul de a optimiza timpi, de a detecta oportunitati, si chiar de a anticipa situatiile adverse.

Potrivit unui studiu, companiile care isi digitalizeaza operatiunile sunt cu 26% mai profitabile decat cele care continua cu procesele traditionale.

Datele din acelasi document releva faptul ca implementarea schimbarilor tehnologice permite companiilor sa reduca costurile si sa reinvesteasca in domenii strategice pentru excelenta, in conformitate cu cerintele pietei.

Stilul de viata rapid din zilele noastre si incorporarea de solutii personalizate de catre gigantii tehnologici, care sunt, de asemenea, capabili sa ofere experiente satisfacatoare pentru utilizatori, pe o platforma vizuala si usor de utilizat, au facut necesar ca companiile de servicii si produse sa se confrunte cu consumatori din ce in ce mai pretentiosi. , care cer procese din ce in ce mai simple, cu aprobari rapide si pozitive, precum si experiente satisfacatoare care le usureaza viata.

Primul pas in a raspunde acestor noi consumatori este identificarea proceselor care pot fi digitizate , precum si aplicatiile care exista pentru a le eficientiza.

Este posibil sa incepem prin identificarea zonelor de oportunitate care vor avea ca rezultat o mai mare satisfactie a consumatorilor, o crestere a productivitatii angajatilor, prin interfete intuitive si usor de utilizat, chiar optimizarea resurselor companiei care ar putea oferi preturi mai bune si, pe scurt, sa ofere competitivitate mai mare pentru companie.

Tehnologia poate fi cel mai bun aliat al companiei tale.

In plus, un beneficiu care nu trebuie pierdut din vedere este ca, prin manipularea unei cantitati mari de date ale companiei folosind instrumente digitale, este mai usor sa se analizeze informatiile astfel incat deciziile care trebuie luate sa fie mult mai precise, pe langa faptul ca permit sa ne cunoastem clientii, sa le anticipam nevoile si sa le oferim, fara indoiala, un tratament mult mai personalizat si in timp util, o alta dintre cerintele actuale ale consumatorilor.

Pe parcursul acestui proces, un prim grup de aliati sunt colaboratorii companiei, care pot fi primii care beneficiaza de procese digitale precum verificarea cheltuielilor, cheltuielile de calatorie, managementul benzinei si kilometrajului, printre alte aplicatii si instrumente care usureaza viata calatorilor. , de exemplu, mult mai simplu si mai putin plictisitor, in proceduri in care vor fi cei mai favorizati de a avea interfete prietenoase.

Conectivitatea este, in acest caz, unul dintre punctele decisive in eficientizarea procedurilor interne, unde procesele de aprobare, de exemplu, lasa hartia deoparte, castigand functionalitate, dar fara a pierde autenticitatea sau rigoarea , in favoarea unor practici mai bune pentru companie.

Cu toate acestea, desi aplicatiile de afaceri reprezinta nenumarate beneficii , transformarea unui proces analogic in digital este un proces care presupune o serie de provocari legate de limitarea personalului instruit pentru utilizarea instrumentelor digitale, lipsa de planificare sau coordonare sau unele legate de securitate. , precum si lipsa de comunicare sau management al informatiei.

Prin urmare, migrarea unei afaceri catre platformele digitale necesita nu doar planificare strategica, ci si a avea leadership pentru transformarea organizatiei, unde axa sa principala este tehnologia care vizeaza imbunatatirea proceselor sale si sa raspunda in timp util si agil atat clientilor, cat si clientilor si acelorasi colaboratori, prin proceduri automatizate, vizibilitate a cheltuielilor si conectivitate in orice moment pentru a raspunde cat mai repede posibil.

Previous articleAflati principalele diferente dintre jocurile video sandbox si open world
Next article15 concepte de marketing digital