Inca nu te-ai urcat si nu ti-ai actualizat macOS de la Sierra la High Sierra? Bine ca cititi mai devreme acest articol, deoarece avem cateva memento-uri si sfaturi importante care va pot ajuta sa asigurati o tranzitie lina de la Mac Sierra la High Sierra.

Ce este nou in macOS High Sierra?

macOS High Sierra este practic o versiune actualizata a lui Sierra. A fost dezvoltat in primul rand pentru perfectionarea software-ului, de unde si sloganul „Mac-ul tau. Elevat.” Cu toate acestea, pune, de asemenea, bazele pentru functii suplimentare, cum ar fi realitatea virtuala si augmentata (VR si AR).

High Sierra ofera cateva imbunatatiri interesante, inclusiv aceste patru actualizari, care consideram ca sunt cele mai notabile:

 • Sistem de fisiere nou (si mai bun): noul sistem de fisiere Apple (APFS) va schimba modul in care Mac-ul dvs. gestioneaza si organizeaza datele. Bazat pe arhitectura pe 64 de biti, noul APFS este acum mai sigur si mai receptiv, deoarece a fost proiectat pentru tehnologia flash actuala. Va puteti astepta la un timp de raspuns rapid atunci cand gaseste si copiaza o multime de fisiere si foldere. De asemenea, fisierele si datele vor fi mai bine protejate impotriva coruptiei din cauza blocarilor sistemului.
 • Fotografii si videoclipuri mai bune: functia Fotografii va avea functii noi, inclusiv fotografii live in bucla si noi categorii de Amintiri. Va fi inclus si un instrument de editare incorporat. Videoclipurile, pe de alta parte, au fost actualizate la High Efficiency Video Coding (H.265), noul standard industrial. Acest lucru va face experienta de streaming mai usoara.
 • Safari mai bun: browserul oficial si implicit al Apple, Safari este proiectat sa ruleze chiar mai repede decat inainte. Browserul va opri automat redarea videoclipurilor si va avea functii de protectie a confidentialitatii si mai bune, adica reclame mai putin enervante.
 • Better Metal – Cand Metal a fost introdus pentru prima data in Mac OS El Capitan, acesta a venit cu o serie de caracteristici care au dus grafica la un nivel cu totul nou. Metal 2 de la High Sierra este setat sa fie mai superior decat predecesorul sau. Acum va suporta VR si va avea suport suplimentar pentru GPU extern, pe care jucatorii hardcore il vor adora cu siguranta.

Ar trebui sa optez pentru upgrade?

Trecerea la High Sierra este gratuita si cu toate beneficiile. caracteristicile si actualizarile cu care vine, aceasta nu ar trebui sa fie nici macar o intrebare. Dar daca tot nu sunteti convins, iata o lista de verificare care va va ajuta sa decideti. Daca raspundeti „da” la acestea, ar trebui neaparat sa luati in considerare actualizarea.

 • Iti pasa mult de securitate si confidentialitate.
 • Ai un SSD, nu HDD sau Fusion Drive.
 • Ai iOS 11 pe iPhone sau iPad si faci fotografii si videoclipuri cu noile formate de fisiere.
 • Folosesti des Fotografii.
 • Folosesti mult iCloud.
 • Vrei ca Mac-ul tau sa fie mai bun ca niciodata.

Cu toate afirmatiile tale, mai intai incearca sa-ti strangi caii. Inainte de a descarca macar macOS High Sierra, trebuie sa va asigurati ca Mac-ul dvs. este pregatit pentru actualizare.

Pregateste-ti Mac-ul pentru actualizare

Inainte sa fii entuziasmat si sa apesi butonul de actualizare, ar trebui sa te asiguri ca specificatiile actuale ale Mac-ului tau pot rula noul macOS. Daca Mac-ul tau poate rula Sierra, este foarte compatibil cu High Sierra. Mai jos este o lista de dispozitive acceptate:

 • MacBook (de la sfarsitul lui 2009 pana la cel mai recent)
 • MacBook Pro (de la mijlocul anului 2010 pana mai recent)
 • MacBook Air (de la sfarsitul lui 2010 pana cel mai recent)
 • Mac Mini (de la mijlocul lui 2010 pana mai tarziu)
 • iMac (de la sfarsitul lui 2009 pana la cel mai recent)
 • Mac Pro (de la mijlocul lui 2010 pana mai tarziu)

De asemenea, puteti determina pedigree-ul Mac-ului dvs. accesand meniul Apple & gt; Despre acest Mac. Se va deschide o fereastra care arata informatii despre Mac-ul dvs.

Asigurati suficient spatiu pe disc

Apple recomanda sa aveti cel putin 8,8 GB de spatiu liber pe disc pentru a gazdui actualizarea High Sierra, dar pentru a ma asigura ca totul functioneaza fara probleme, am nevoie de mai mult decat atat. Si daca aveti suficient spatiu pe disc pentru a instala High Sierra, ar trebui sa va ganditi serios sa va stergeti unitatea. Sigur, macOS High Sierra se poate instala foarte bine, dar daca nu aveti spatiu pentru fisiere temporare si cache, este posibil sa intampinati probleme mai tarziu.

Deci, inainte de a descarca si instala macOS High Sierra, aruncati o privire pe hard disk si stergeti sau mutati unele fisiere. De asemenea, este mai bine sa stergeti memoria cache si fisierele temporare vechi si neutilizate. Pentru a face acest lucru mai rapid si mai usor, incercati sa rulati un instrument de curatare terta parte, cum ar fi aplicatia Mac Repair. Acesta va va scana unitatea pentru fisiere nedorite care ocupa prea mult spatiu, permitandu-va sa scapati de ele cu un singur clic. un buton.

Faceti backup pentru Mac

Inainte de a face ceva important pentru Mac, cum ar fi actualizarea la un nou sistem de operare, trebuie sa creati o copie de rezerva. Puteti utiliza masina de timp incorporata a masinii, dar va recomandam si sa faceti o copie de rezerva pe un alt dispozitiv extern sau alt program. A avea doua copii de rezerva creeaza o perna de siguranta in cazul in care una dintre ele devine corupta.

MacOS High Sierra si compatibilitate cu aplicatiile

Daca exista programe sau aplicatii pe care le utilizati in prezent si probabil le veti folosi dupa actualizare, verificati cu dezvoltatorii aplicatiilor pentru a vedea daca sunt deja compatibile cu macOS High Sierra sau daca a fost lansata deja o actualizare.

De asemenea, ar trebui sa verificati compatibilitatea oricaror aplicatii si drivere de ajutor, precum si orice software necesar pentru oricare dintre perifericele si hardware-ul unitatii dvs. Este posibil ca unele utilitati sa necesite, de asemenea, actualizate. Pentru a fi in siguranta, mai intai actualizati toate acestea inainte de a actualiza macOS.

In timp ce macOS High Sierra se dovedeste cu siguranta a fi un upgrade grozav, trebuie sa va asigurati ca Mac-ul dvs., unitatea dvs. si programele si software-ul pe care le utilizati sunt pregatite pentru schimbare.

Previous articleAplicatia Facebook Messenger pentru Mac
Next articleTrecutul, prezentul si viitorul jocurilor video prin opt generatii de console