Pe 15 noiembrie s-au implinit 21 de ani de la lansarea primului Xbox. Cunoasteti aceste fapte interesante despre sistemul de jocuri video Microsoft?

 Microsoft si Xbox fac deja parte din istoria jocurilor video datorita diferitelor lor progrese in industrie.  

In 2001, Microsoft a lansat prima sa consola de jocuri video si odata cu aceasta a adus o serie de schimbari in industrie. A incorporat una dintre cele mai importante francize, precum Halo, iar in prezent a incercat sa genereze noi moduri de a juca prin cloud, cu Xbox Game Pass.

Fara indoiala, Xbox si Microsoft fac parte din istoria jocurilor video si de aceea va prezentam aici cateva fapte curioase despre aceasta consola.

Conceptul de Xbox s-a nascut in 1998

Conceptul unei console Microsoft a inceput la sfarsitul anilor 1990, cand o echipa formata din Kevin Bachus, Seamus Blackley, Otto Berkes si Ted Hase i-a propus lui Bill Gates ideea.

De ce se numeste Xbox?

Numele sau initial era DirectX Box, care se baza pe DirectX, un set de componente Windows care facea posibila facilitarea sarcinilor complexe legate de multimedia, in special de programare de jocuri si video.

Motivul pentru care verde este culoarea Xbox

Desi culoarea verde a devenit un logo pentru brand, creatorii acestuia au acceptat ca au ales acel ton fara un efort publicitar. Mai degraba, l-au ales pentru ca era singurul pe care l-au avut la dispozitie atunci cand l-au creat, potrivit lui Seamus Blackley.

A fost prima consola care a incorporat un hard disk intern

Inainte de Xbox, PlayStation si Nintendo GameCube foloseau cardurile de memorie pentru a salva jocuri; cu toate acestea, Microsoft a facut o schimbare relevanta in industrie si a pariat pe hard disk. Acest lucru, pe langa faptul ca permite salvarea jocurilor, a permis utilizatorilor sa-si salveze muzica.

Procesorul primei Xbox s-a schimbat de la AMD la Intel in ultimul moment

In timpul dezvoltarii consolei, inginerii AMD au lucrat pentru a face consola foarte performanta; Cu toate acestea, in ultimul moment Microsoft i-a tradat si in prezentarea sa a anuntat ca consola va folosi un cip Intel.

Microsoft ii cere scuze lui AMD dupa 20 de ani

2021, pe langa faptul ca este aniversarea Xbox, este si un an al reconcilierii, pentru ca in octombrie trecut, Blackley si-a cerut scuze prin Twitter AMD pentru ca s-a razgandit in ultimul moment, in ciuda faptului ca inginerii sai lucreaza la dezvoltarea prototipurilor Xbox. .

Xbox Live este aproape la fel de vechi ca marca Xbox

De cativa ani, utilizarea Internetului pe console face parte din standard, dar Xbox a fost unul dintre primii care a implementat aceasta tehnologie prin serviciul sau Xbox Live, care a fost lansat la un an dupa lansarea consolei.

A vandut doar 123.000 de unitati in Japonia in prima sa saptamana.

Xbox a fost lansat abia in februarie 2002 in Japonia si nu a reusit sa fie bine primit, vanzand doar 123.000 de console in prima sa saptamana, starnind temeri la Microsoft ca sistemul ar putea avea dificultati sa patrunda pe piata externa.

Xbox 360 a vandut peste 85 de milioane de unitati

In istoria sa, Xbox a avut succese importante, iar cel mai relevant este Xbox 360, care a vandut 86 de milioane de unitati in intreaga lume si a fost chiar mai relevant in stadiul initial decat PS3.

Xbox One X, prima consola care ajunge la Full HD

Pentru urmatoarea generatie de console, Microsoft a decis sa faca un pas mai departe in ceea ce priveste grafica si a fost chiar una dintre cele mai puternice la acea vreme, reusind sa ajunga la un format mai mare decat Full HD.

Xbox One X ascunde un Master Chief calare pe un scorpion inauntru

In interiorul placii de circuite a fiecarui Xbox One X este ascuns un mic Master Chief, personajul principal al lui Halo, care este un semn de cap la istoria consolei, al carei cod era Project Scorpio.

Microsoft a intrerupt Xbox One S si Xbox One X in 2020

In iulie 2020, Microsoft a oficializat ca a incetat sa mai produca familia sa de console Xbox One. Motivul pentru aceasta a fost sa se concentreze pe noile sale console, care urmeaza sa fie lansate in curand, Xbox Series X.

Numele de cod Xbox Series X a fost Project Scarlett

Microsoft si-a dezvaluit noua generatie de console, Xbos Series X/S in timpul E3 2019. Ulterior, ambele proiecte au avut si alte nume de cod, care au fost Project Anaconda si Project Lockhart.

Cele mai bine vandute jocuri din fiecare generatie Xbox

In istoria sa, Xbox a avut un impact mare asupra industriei datorita diferitelor francize. Cele mai bine vandute pentru fiecare consola sunt Halo 2, pe Xbox; Kinect Adventures!, pe Xbox 360; si Forza Horizon 4, pe Xbox One.

Sony si Nintendo au refuzat sa creeze o consola cu Microsoft

Inainte de a se alatura industriei jocurilor video, Microsoft a incercat sa colaboreze cu cei doi mari jucatori din industrie, dar acestia au refuzat sa lucreze impreuna la dezvoltarea unei console.

Xbox fura studioul de la Nintendo

Dupa ce a intrat in industrie si a obtinut castiguri financiare semnificative, Microsoft a cumparat studioul Rare, unul dintre studiourile care contribuise cel mai mult la Nintendo, din moment ce era responsabil pentru jocuri importante precum Donkey Kong Country, Golden Eye 007 si Banjoo & Kazooie.

Pionier in cloud-ul de jocuri

In 2017 au lansat serviciul Xbox Game Pass, pentru a reda titlurile companiei de pe orice dispozitiv, iar in 2018 au anuntat sosirea xCloud, serviciu pe care Satya Nadella l-a descris drept „ Netflix-ul jocurilor video”.

Xbox vine pe iPhone si iPad

In ciuda faptului ca sistemele de operare Apple sunt adesea restrictive, Xbox a reusit sa-si implementeze serviciile xCloud pe aceste dispozitive printr-un browser si chiar sa va permita sa jucati titlurile cu un control oficial al consolei.

Mariti-va portofoliul de studii

Pe masura ce trece timpul, profiturile Xbox sunt din ce in ce mai substantiale, ceea ce i-a permis sa achizitioneze studiouri importante din industrie, precum Bethesda. Microsoft are in prezent 24 de studiouri interne.

Cloud-ul nu pune in umbra consolele Xbox

In timp ce cloud-ul Xbox a avut un succes urias, Liz Hamren, vicepresedintele Xbox pentru experiente si platforme de gaming, a declarat ca nu isi incetinesc eforturile de a dezvolta hardware nou si chiar isi pregatesc deja urmatoarele dezvoltari in acest domeniu.

Previous articleFotophire: cum sa va editati fotografiile foarte usor
Next articleCum sa actualizati un computer de la Windows 10 la Windows 11