Insomnia este groaznica, se joaca cu mintea ta, te lasa extrem de frustrat si epuizat pentru tot restul zilei, se pare ca creierul tau iti spune ca te uraste si vrea sa te chinuie, iar partea cea mai grava este ca atunci cand ai asta, tot ceea ce faci pentru a o remedia pare sa inrautateasca situatia.

Nimeni nu a fost exact motivul pentru care ai insomnie in unele zile si nu in altele, dar exista o multime de factori, inclusiv fizici, psihologici si de mediu, care sunt legati de aceasta.

Acum se pare ca insomnia este problema tuturor, un hashtag a devenit viral pe Twitter in perioada de carantina si expertii spun ca nu se intampla la cativa, ci la majoritatea oamenilor care se gandesc de saptamani la pandemii si izolare. Potrivit unui studiu, aproape 50% dintre oameni simt teama si anxietate la gandul ca se imbolnavesc si acest lucru le afecteaza starea psihica, dar acesta nu este singurul lucru care poate cauza probleme de somn.

O schimbare a rutinei, in principal lipsa de activitate, poate interfera cu tiparele de somn. „Gandeste-te la o noua rutina care sa tina cont de tipul ei de somn (bufnita, ciocarla sau castrata), precum si de programul de invatare al copiilor tai (daca le ai), de tiparele tale de lucru si de cand are performante mai bune in timpul zilei. Acest lucru ar putea insemna ca noua ta rutina te obliga sa te culci mai devreme si sa te trezesti mai devreme sau, mai probabil, sa te trezesti mai tarziu si sa te culci mai tarziu .”

Nerespectarea obiceiurilor obisnuite iti afecteaza si rutina de somn (da, faci totul gresit si asta provoaca insomnie), dar chiar daca iti urmezi rutina obisnuita, din punct de vedere al programelor, poti experimenta insomnie pentru ca anxietatea se manifesta adesea. noaptea de cand, fara alte lucruri la care sa te gandesti, dai mii de intoarceri problemelor si grijilor tale.

„Suntem intr-adevar creaturi de obicei, iar oamenii prospera la timp. Oamenii dorm ziua si poarta pijamalele toata ziua si stau acasa si se gandesc cum sunt in carantina si nu se ridica si nu se misca. Deci , cel mai bun lucru pe care il puteti face este sa pastrati un program normal cat mai bine posibil ”.

Partea buna este ca acest lucru nu este permanent, exista cateva lucruri pe care le poti face pentru a combate insomnia in timpul carantinei, care macar te vor ajuta sa cheltuiesti mai putin si sa te poti odihni.

Ce poti face?

Nu te uita la stiri inainte de culcare

In prezent stirile sunt pline de tragedii, infectii si decese, toate acestea iti provoaca ingrijorare si anxietate, iar daca le pui noaptea, te vei gandi la asta chiar inainte de a merge la culcare si asta nu-ti va permite sa te relaxezi. Expertii recomanda sa opriti toate ecranele cu cel putin o ora inainte de culcare.

Incercati sa luati putin aer

Nu numai pentru a supravietui inchisorii, ci si pentru a face ceva miscare si a cheltui toata energia acumulata. In plus, lumina soarelui ajuta si la reducerea riscului de depresie si ajuta la reglarea ceasului intern al corpului. Este important sa incerci sa fii expus la lumina soarelui cel putin 1 ora pe zi si sa faci suficienta miscare.

Evitati sa luati o pauza pentru a dormi

S-ar putea sa fii tentat sa iei o pauza dupa ce ai mancat, dar nu ar trebui. Pustii de somn ajuta la uciderea timpului si iti pot reda energia, dar, potrivit expertilor, iti afecteaza si somnul si dorinta de a dormi peste noapte.

Tine-ti camera rece

Daca pe langa anxietate iti este cald, atunci nu vei putea dormi niciodata, camera ta trebuie sa aiba o temperatura rece pentru a te putea odihni bine, asa ca incearca sa deschizi o fereastra, foloseste un ventilator sau nu porti pijamale prea groase. .

Tehnici de respiratie

Controlul respiratiei va ajuta, de asemenea, sa va relaxati, asa ca o idee buna este sa incercati o meditatie axata pe incetinirea si respiratia profunda si constanta, aceasta va ajuta sa controlati raspunsul la stres al corpului. Armata are un truc care se presupune ca te ajuta sa adormi in doua minute doar folosindu-ti respiratia.

Nu lucra in pat

Patul tau trebuie sa fie un loc lipsit de munca, altfel creierul tau il va identifica ca un loc de stres si iti va fi imposibil sa te relaxezi si sa ai un echilibru. De asemenea, daca ati stat toata ziua in pat, veti continua sa va ganditi la problemele si problemele in asteptare ale zilei.

Previous article6 remedii la domiciliu pentru a ameliora tiuitul in urechi
Next articleCe este patlagina, pentru ce este si cum se foloseste?