De la formarea in uter, toti avem o grupa de sange. Sa stim care este a noastra este foarte important intr-o situatie de urgenta, dar ne poate ajuta si sa ne simtim mai bine in viata de zi cu zi.

Diferitele grupe acopera anumite caracteristici ale sangelui nostru. Pentru fiecare dintre aceste tipuri, exista sfaturi nutritionale diferite. De exemplu, in timp ce unul poate beneficia de consumul de nuci, altul poate avea probleme in a le digera.

Afla ce tipuri de alimente ar trebui sa mananci in functie de grupa ta de sange.

Care este grupa sanguina?

Toata lumea are o grupa de sange, O, A, B sau AB si un factor Rh, pozitiv sau negativ.

In plus,  iferitele tipuri inseamna pur si simplu ca sangele unei persoane are anumite caracteristici specifice. Grupa sanguina se gaseste sub forma de proteine ​​in celulele rosii din sange si in fluidele corpului.

Ce sa mananci in functie de grupa ta de sange?

Grupa 0

Sistemul digestiv de tip 0 este de obicei foarte eficient, capabil sa metabolizeze proteine. De asemenea, sistemul tau imunitar este puternic, dar activitatea glandei tiroide este lenta. Acest lucru face dificila reglarea temperaturii corpului. Ei considera ca este foarte imbucurator sa faca activitati fizice sau sportive.

Dieta lor poate fi foarte variata. Ar trebui sa incorporeze o multime de fructe si legume, dar reduceti consumul de conopida, varza de Bruxelles si legume precum vinetele, cartofii si cartofii dulci.

Pentru a pierde in greutate , consumul de alge marine, sare iodata (moderata), spanac si broccoli le va fi favorabil.

Untul, branzeturile proaspete si de soia sunt permise, desi produsele lactate in general si ouale ar trebui restrictionate. De asemenea, se recomanda excluderea tuturor produselor care contin grau si limitarea celor care contin porumb si cereale .

In plus, ar trebui sa evite bauturile racoritoare (in special cola) si cafeaua. Este mai bine sa bea ceai.

Grupa A

Persoanele cu sange de tip A au un sistem digestiv foarte vulnerabil. De aceea tolereaza prost faina de grau, laptele si produsele lactate in general. Se recomanda inlocuirea lor cu soia si derivatii acesteia. Cel mai bun lucru pentru ei este o dieta vegetariana bogata in cereale si leguminoase.

In plus, au un sistem imunitar fragil, o buna adaptare la conditiile de mediu si nutritionale, iar exercitiile fizice trebuie sa fie mai putin solicitante. In special, activitatile fizice relaxante, cum ar fi yoga sau Tai-Chi, vor fi extrem de benefice.

Este recomandat ca aceasta grupa sanguina sa consume foarte multe fructe (in special ananas), cereale, leguminoase si legume. De asemenea, ii va favoriza sa incorporeze seminte oleaginoase si nuci in dieta lor zilnica , evitand nucile si fisticul.

In cele din urma, ar trebui sa evite alimentele pre-gatite si sa reduca consumul de produse pe baza de faina de grau.

Grupa B

Persoanele cu aceasta grupa de sange tind sa fie mai deschise sa urmeze o dieta variata si echilibrata cu oua si lactate. Cu toate acestea, pot avea probleme digestive atunci cand consuma seminte si nuci. De asemenea, vor trebui sa restrictioneze produsele pe baza de grau si porumb.

Se recomanda sa consume multe fructe si legume cu frunze verzi.

In ceea ce priveste activitatea fizica , este de preferat ca aceasta sa fie moderata si echilibrata, cum ar fi exercitii de aerobic, ciclism, inot sau tenis.

Grupa AB

Persoanele cu sange de tip AB sunt foarte fragile, cu un sistem imunitar vulnerabil. Nu tolereaza bine pastele, fasole, fasole, linte sau nuci.

Dieta lor trebuie sa fie mixta si moderata, desi se recomanda evitarea consumului de conserve si produse pe baza de faina de grau.

Acestea pot include lapte si produse lactate in general, cu exceptia cazului in care sistemul dumneavoastra respirator este vulnerabil, deoarece se poate genera o productie excesiva de mucus care va cauza probleme precum congestia.

Va fi foarte benefic pentru ei sa incorporeze multe fructe β€” in special prune, struguri si ananas β€” si legume , in special rosii. Ca condimente sau sosuri ar trebui sa prefere grasimile vegetale, in special uleiul de masline, dar sa lase deoparte otetul si piperul.

Pentru persoanele din aceasta grupa sanguina sunt recomandate activitati fizice relaxante care necesita doar eforturi moderate.

Previous articleFapte curioase despre mandarine si alte moduri de a manca acest fruct de toamna
Next article8 culori pe care le poti combina cu violet pentru o cromatica perfecta