Jack Dorsey, CEO-ul Twitter, a anuntat ca ia masuri pentru a  controla raspandirea discursului instigator la ura, hartuirea, stirile false si teoriile conspiratiei. Reteaua a promovat deja unele masuri, cum ar fi ascunderea raspunsurilor la tweet-uri, si-a inasprit regulile impotriva comportamentului de ura. Astazi, limbajul care dezumanizeaza dupa varsta, religie, dizabilitate sau boala este interzis.

Potrivit Twitter, dezumanizarea limbajului creste riscurile de vatamare offline, asa cum au aratat unele cercetari.

Insultele, hartuirea si alte comportamente de acest tip au un impact asupra calitatii interactiunilor si pot determina utilizatorii sa migreze in alte medii de comunicare unde sunt mai siguri. Potrivit raportului social media pe Twitter, pe parcursul anului 2019, doar 23,54% dintre profiluri au contribuit la reteaua de socializare cu mesajele lor in ultimele doua luni, fata de 76,45% dintre profilurile inactive.

De ce au loc aceste tipuri de conversatii toxice pe Twitter?

Spre deosebire de multi dintre concurentii sai, cum ar fi Instagram, mediul si dezvoltarea rolului sunt destul de diferite. In general,  platformele audiovizuale au un caracter mai amabil decat cele textuale si, desi Twitter a integrat continut audiovizual intr-un mars fortat in ultimii ani, s-a nascut ca o  retea sociala eminamente textuala si asta este ceva care ii confera un anumit caracter.

Expertii, ofera mai jos cateva motive pentru a explica toxicitatea acestei retele.

  1. Limitarea extinderii in publicatiile sale:  desi este unul dintre elementele diferentiatoare ale acestei platforme inca de la crearea ei, face ca mesajele difuzate prin intermediul ei sa tinda spre simplificare si maniheism care exclude nuantele, ceea ce duce la randul sau la polarizare si un confruntare radicalizata.
  2. Ubicuitatea duce la imediatitate si deseori la irationalitate: Twitter a fost prima  retea sociala  mainstream  conceputa initial pentru a fi folosita pe dispozitive mobile, iar ubicuitatea aduce imediate, ceea ce duce adesea la interventii necugetate, viscerale si de neinteles. empatie. In aceeasi linie, se afirma ca inmediatia si generarea de raspunsuri instantanee duc la dezvoltarea celei mai emotionale sau irationale componente, iar faptul ca aceste mesaje de ura pot fi secondate de alti utilizatori poate creste acest tip de comportament nedorit. .
  3. Asa-zisul efect:  daca trolii si haters sau haters abunda pe o platforma , iubitorii de conflict si hartuire se simt in elementul lor, in timp ce cei care detesta discursurile instigatoare la ura si malrollismul ajung sa paraseasca reteaua din pura oboseala, ceea ce provoaca procentul. a utilizatorilor toxici in raport cu numarul total de utilizatori sa creasca substantial.
  4. Efect de spirala catre transgresiune:  retelele sociale genereaza un fel de efect de spirala rezultat din saturatie prin care trebuie sa fii din ce in ce mai transgresiv pentru a genera aceeasi atentie, acest lucru provoaca trasaturile inerente Twitter care intr-un fel sau altul. ar putea deja promova prezenta discursurilor toxice s-au accentuat foarte repede.
  5. Anonimul Twitter:  aceasta retea a fost in mod traditional mai permisiva decat alte retele atunci cand vine vorba de cenzurarea anumitor continuturi si verificarea identitatii utilizatorilor, ceea ce a dat nastere la practicile proaste ale acelor utilizatori care se ascund in spatele tolerantei proaste. circula liber pe aceasta platforma. Profilurile verificate in 2019 au scazut cu 6,6% fata de 2018, potrivit unui raport.

Femeile si minoritatile, tinte ale toxicitatii Twitter

Aceasta toxicitate se manifesta in special la femei si minoritati. Un studiu a constatat ca un  tweet abuziv a fost trimis unei femei aproximativ la fiecare 30 de secunde, iar din cele 14,5 milioane de tweet-uri care au mentionat femei, 1,1 milioane au fost abuzive sau perturbatoare . In general, in retelele de socializare femeile sunt hartuite intr-un procent semnificativ mai mare decat barbatii . Raportul, publicat in 2018, a analizat 778 de femei jurnaliste si politicieni din SUA si Marea Britanie, constatand ca  7,1% dintre tweet-urile trimise acestora au fost abuzive sau perturbatoare.. Jurnalistii si politicienii au primit abuzuri la niveluri similare. Femeile de culoare din studiu au avut cu 34% mai multe sanse de a fi hartuite decat femeile albe. Problema de gen este prezentata ca o problema sensibila si obiect de atac pentru asa-numitul discurs instigator la ura, mai ales ca Twitter a servit drept canal de revendicare si vizibilitate si  a  fost folosit si de initiativele de activism social, printre care se numara si feminismul .

Ascunderea raspunsurilor nu scade nivelul de toxicitate

Avand in vedere acest scenariu, compania a incercat sa implementeze unele masuri de control pentru a reduce toxicitatea  , cum ar fi optiunea de a ascunde raspunsurile la tweet-urile sale . Ascundeti raspunsurile este o abordare pe platforma a conversatiilor mai sanatoase. Aceasta masura poate minimiza zgomotul care este generat intr-o conversatie sau faptul ca anumite comportamente sunt detasate, desi are o  sfera restransa atata timp cat poate ramane accesibila . Potrivit platformei in sine, in Canada, unde caracteristica a fost testata initial , 27% dintre oameni au spus ca vor reconsidera modul in care interactioneaza cu ceilalti in viitor.dupa ce a primit o notificare ca raspunsurile lui au fost ascunse de tweeterul original.

Masura este dubla si de scurta durata; considera ca  nu va avea un impact semnificativ in reducerea toxicitatii anumitor continuturi . Este pur si simplu o  optiune intermediara  intre blocarea unui utilizator sau raportarea continutului, la un capat, si acceptarea oricarui comentariu oricat de mult ne-ar place, pe de alta parte, si mai adauga ca autorul tweet-ului cu  aceasta masura arata o anumita vulnerabilitate pentru ca va trebui sa explici ceea ce nu-ti place si atunci oricine poate urmari acele mesaje ascunse pentru a extrage modele de actiune si a trage concluzii.

Previous articleCe este SEO si SEM? Dezbaterea SEO vs. SEM
Next articleCum este relatia ta cu mancarea in functie de semnul zodiacal