Urmatoarele optiuni sunt cele mai populare modalitati de a castiga bani din activitatea de blogging fara a fi nevoie sa depuna mult efort. A spune ca aceste optiuni inseamna a castiga bani fara a fi nevoit sa lucrezi efectiv nu este adevarat. Cu cat acorzi mai mult timp optimizarii, cu atat poti genera mai multa valoare pentru 1.000 de afisari.

Este bine sa nu te bazezi doar pe Google – iata cateva alternative:

1. Google Adsense – Fara indoiala cea mai populara optiune. Google Adsense ofera prin reclame contextuale cu model de clic o modalitate atractiva de a genera venituri cu un site web. Daca site-ul dvs. nu are o nisa specifica si trateaza subiecte intr-un mod general, poate fi o optiune buna. Google a ramas cu aproximativ 30%.

2. Retele de afiliati – daca sunteti afiliat va asumati riscul de a afisa reclame fara a primi nimic in schimb. Acest model genereaza venituri numai daca contribuiti cu inregistrari sau vanzari pentru agentul de publicitate. Pe celelalte modele este suficient sa lansati afisari sau clicuri. Marketingul afiliat functioneaza bine pentru site-uri foarte de nisa daca exista agenti de publicitate pentru acesta in acelasi timp.

3. Piete – Pietele nu sunt listate atata timp cat celelalte optiuni. Pentru site-urile web cu mult trafic sunt o optiune buna, deoarece functioneaza in principal cu campanii la modele CPM (cost per mia de afisari). In Spania aveti, de exemplu, ADPV si Impresiones Web.

4. Anunturi Intext – O modalitate suplimentara de a genera venituri intr-un mod automat este linkurile sponsorizate din articol. Acest format in unele cazuri nu este foarte bine vazut de utilizator deoarece este confundat cu o legatura normala. Daca aveti deja multa publicitate pe web, trebuie sa evaluati daca merita sa va asumati riscul de a va supara cititorii.

5. WordPress WordAds – In ciuda faptului ca a creat multa speranta in randul webmasterilor, WordAds dupa lansarea sa in 2011 probabil nu a reusit sa se ridice la inaltimea asteptarilor. La inceput a fost disponibil doar pentru WordPress, dar 5 ani mai tarziu este disponibil pentru toata lumea.

Cel mai bun lucru este sa combinati diferitele modele de publicitate online si mai presus de toate sa nu depindeti doar de Google Adsense. Acei webmasteri care implementeaza toate modelele pe site-ul lor au de obicei cele mai bune rezultate dupa o faza de invatare.

Incercarea proactiva de a gasi agenti de publicitate este de x ori mai profitabila pentru webmaster decat modelele automate. In acelasi timp, sunt mult mai dificile pentru ca nu toate site-urile web sunt suficient de atractive pentru recrutarea directa.

6. Continut sponsorizat – Este adevarat ca exista platforme care iti ofera acces la agentii de publicitate care doresc sa plaseze advertoriale pe bloguri. In orice caz, nu este un proces automatizat, deoarece necesita munca de fiecare data cand exista un contract. Continutul sponsorizat de pe bloguri este cel mai popular mod de a face publicitate online pe acest mediu.

7. Vanzari directe – dupa cum probabil ati observat, acum cateva zile a existat un agent de publicitate pe acest site care nu are nicio legatura cu mine. Sunt norocos ca nu am facut un efort comercial pentru a o realiza. Lucrul normal este sa trimiti multe e-mailuri si sa faci apeluri la rece pentru a avea succes. Un factor cheie este blogul tau. Daca nu depasesti 500.000 de vizite pe luna este foarte complicat.

Exista mai multe optiuni pe care nu le-am mentionat, cum ar fi vanzarea de link-uri vazute care pot penaliza site-ul. Alte formate precum ferestrele pop-up sau site-unders pot fi foarte profitabile, dar sunt foarte enervante pentru utilizator. Pana la urma este intotdeauna bine sa ai alternative la Google, deoarece acestea controleaza practic intreaga piata de publicitate pe internet.

Recomandari de a monetiza un blog

Nu este indicat sa pui reclame din prima zi. Mai ales la inceput este mult mai probabil sa primesti link-uri de la site-uri terte daca nu exista niciun semnal de marketing. Acest lucru va face blogul dvs. sa creasca mai rapid in trafic.

Din punctul meu de vedere, este total legitim sa vrei sa faci profit dintr-o activitate de blogging. Daca nu vrei ca cititorii tai sa fuga atunci cand faci asta, fa-o pe rand. Publicitatea nu ar trebui sa fie deranjanta si trebuie sa adauge valoare continutului existent. Pentru a creste probabilitatea de a vinde direct unui agent de publicitate, nu puneti Google Adsense deoarece ati putea fi angajat si acolo si probabil la un pret mult mai mic decat v-ati gandit.

A genera venituri cu un blog este usor. A trai din el nu mai este atat de mult, dar pana la urma nimeni nu se plange de generarea de teren suplimentar la sfarsitul fiecarei luni.

Previous articleTwitter Chat: Ce este si ce avantaje are pentru companii?
Next articleCe este marketingul afiliat si cum functioneaza?