Probabil ca folosesti site-uri web care sunt monetizate cu marketing afiliat tot timpul, adesea fara sa-ti dai seama, si exista un motiv pentru care: este una dintre cele mai populare modalitati pentru bloggeri si webmasteri de a castiga un venit din activele lor digitale. Industria valoreaza aproximativ 12 miliarde de dolari in acest moment si urmeaza sa creasca cu cel putin inca 10% in urmatorii cativa ani. Este o modalitate excelenta de a castiga bani online fara a fi nevoie sa dezvolti propriile produse. Nu este deloc surprinzator faptul ca multi SEO sunt cunoscuti ca opereaza site-uri web afiliate, folosindu-si abilitatile pentru a genera trafic din care pot castiga un comision.

Dar pentru a avea succes cu marketingul afiliat, trebuie sa intelegeti ce este, cum sa incepeti si cum sa castigati bani din canal. Vestea buna este ca oricine are o prezenta online si capacitatea de a genera trafic poate castiga prin marketing afiliat prin promovarea produselor altora. 

 Ce este marketingul afiliat?

 Marketingul afiliat este o metoda de publicitate bazata pe performanta in care companiile platesc un comision pentru conversiile catre un afiliat. In esenta, un afiliat castiga bani prin promovarea si vanzarea produselor altora, doar fara sa detina niciun stoc, sa fie nevoit sa onoreze comenzi sau sa se ocupe de serviciile clientilor. Vanzarile sunt urmarite prin link-uri afiliate pentru a permite calcularea comisiilor. 

De ce este marketingul afiliat atat de popular?

Sa decizi daca marketingul afiliat este canalul de monetizare potrivit pentru tine ar trebui sa fie o decizie simpla.

Esti un antreprenor priceput in afaceri in cautarea unei alte surse de venit? Poate ca esti un freelancer care doreste sa-ti imbunatatesti jocul si sa incepi sa castigi mai mult? Poate ca aveti unul sau mai multe site-uri web care primesc volume semnificative de trafic si cautati o modalitate de a-l genera bani? Marketingul afiliat este o optiune populara pentru multi specialisti in marketing si este clar de ce:

 • Puteti castiga bani cu marketingul afiliat de oriunde. S-ar putea sa calatoresti si sa lucrezi pe o plaja sau chiar acasa in dormitorul tau. Atata timp cat aveti o conexiune la internet si un computer, veti putea conduce o afacere afiliata de oriunde. De asemenea, va puteti lucra singuri daca reusiti sa faceti ca marketingul afiliat sa ofere un venit cu norma intreaga.
 • Este o modalitate excelenta de a castiga un venit pasiv. Exista oportunitati reale de a creste vanzarile si de a castiga comisioane chiar si atunci cand nu lucrati.
 • Sunt bani mari de castigat cu marketingul afiliat daca aveti acces la un flux consistent de clienti potentiali sau sunteti gata sa construiti o strategie de marketing de succes.
 • Deoarece actionati doar ca referitor pentru alte afaceri, va prezentati publicul si incurajati o vanzare, nu va trebui sa va ocupati de serviciul clienti.
 • Exista foarte putine bariere in calea intrarii si a inceperii. In plus, costurile de pornire pentru o afacere afiliata sunt scazute. De fapt, investitia necesara este mult mai ponderata in timp decat in ​​bani.
 • Daca sunteti un SEO calificat si puteti clasifica un site web in conditii competitive, profiturile din marketingul afiliat ar putea fie sa suplimenteze, fie sa depaseasca complet, in unele cazuri, munca clientilor.

Cum functioneaza marketingul afiliat?

Marketingul afiliat functioneaza ca o colaborare intre un comerciant si afiliatii sai.

Dar pentru a clarifica orice confuzie in acest context:

Comerciant = afacerea care vinde produsul sau serviciul si careia clientul ii inmaneaza banii Afiliat = afiliatul promoveaza continutul companiei catre publicul sau pentru a atrage clienti si primeste un comision la o vanzare de succes (sau uneori pentru un client potential)

Cum folosesc companiile marketingul afiliat?

Companiile folosesc marketingul afiliat ca un canal al mixului lor de marketing. Le permite sa beneficieze (in ceea ce priveste vanzarile si clientii potentiali) de strategia de marketing si publicul altcuiva (afiliatului).

Companiile care profita de acest canal variaza de la cele care vand produse fizice printr-un magazin de comert electronic la servicii financiare (asigurari, carduri de credit etc.) si instrumente software SaaS pana la produse virtuale (ganditi-va la carti electronice si cursuri de formare virtuale). Exista foarte putine companii care nu ar putea genera vanzari prin marketing afiliat. Atata timp cat afiliatii potriviti sunt acolo pentru a promova produsele si serviciile. 

Atunci cand un comerciant colaboreaza cu un afiliat, acesta va furniza link-uri de urmarire (pentru a permite calcularea comisionului) si, adesea, active promotionale, precum si, uneori, oferte unice (pentru a agata un public), cum ar fi coduri de reducere.

In multe cazuri, comerciantii vor lucra cu o retea de afiliati pentru a-si gestiona schema de afiliere in numele lor pentru a elimina o multime de administratori asociati. Cu toate acestea, marcile mai mari gestioneaza uneori acest lucru intern. Vom analiza acest lucru mai detaliat mai jos, dar pentru toti comerciantii care se gandesc sa foloseasca acest canal pentru prima data, este important sa stiti ca o mare parte a procesului poate fi, de obicei, gestionata de un specialist care va configura lucrurile si va gestiona programul pe in numele dvs., inclusiv includerea afiliatilor si plata comisionului datorat. 

In cele mai multe cazuri, comerciantii platesc afiliatii pe baza de comision pe un procent prestabilit din fiecare vanzare. In unele cazuri si sectoare, acest lucru poate fi oferit si pe baza de client potential, in cazul in care o plata este efectuata de fiecare data cand este generat un client potential, indiferent daca acesta se conversie. Acest model este mai riscant pentru comerciant, astfel incat plata va fi probabil mai mica.

 Cum promoveaza afiliatii produse si servicii?

In multe cazuri, depinde de un afiliat sa-si foloseasca propria retea pentru a promova produse si servicii intr-un mod care functioneaza pentru el.

La urma urmei, cu cat un afiliat face mai multe vanzari, cu atat mai multi bani pentru ambele parti. 

Multi agenti de marketing si antreprenori vor descoperi o nisa si vor dezvolta o strategie completa de marketing pentru a castiga trafic pentru a promova un anumit sector si, in acest caz, este ca si cum ati incepe o afacere de la zero, desi se face pe baza potentialului ridicat de castig. Pe de alta parte, bloggerii si influentii pot folosi marketingul afiliat ca o modalitate de a monetiza un canal sau un public pe care l-au creat deja.

Procesul in ambele acestea ramane destul de similar.

Odata ce s-au inscris la o schema de afiliat (sau, in mod ideal, un numar dintre acestea), afiliatii pot folosi o serie de tactici de marketing diferite pentru a genera trafic catre un afiliat (fie direct, fie prin intermediul propriului site sau platforma) si, speram, sa conduca un vanzare sau ancheta.

Canalele de marketing populare cu afiliati includ:

 • SEO
 • PPC (dar aveti grija sa cititi termenii acordurilor de afiliere pentru a vedea daca este permisa licitarea pentru termenii „marcii” unui comerciant)
 • Retelele de socializare (in special populare in randul influentelor)
 • Marketing de continut

Dar, in realitate, daca un afiliat are o sursa de trafic de calitate, potentialul de castig ramane acelasi. 

Afiliatii inteligenti vor pune mai multe canale impreuna pentru a-si spori succesul si castigurile.

Cum sunt platiti afiliatii?

Dupa cum sa mentionat deja mai sus, exista o serie de moduri diferite prin care afiliatii sunt platiti. Acest lucru depinde adesea de produsul sau serviciul vandut si de valoarea acestora.

Structurile comune de plata pentru afiliati includ:

Pay Per Sale (Fixed Fee): Aici se plateste un comision fix catre afiliat de fiecare data cand se face o vanzare, indiferent de valoarea comenzii.

Pay Per Sale (Procent):  Valoarea comisionului care este platit este un procent din pretul de vanzare sau valoarea comenzii.

Plata per client potential sau intrebare:  o taxa fixa ​​este platita de fiecare data cand se face o cerere sau o solicitare calificata.

Pay Per Click: O taxa fixa ​​(mica) este platita de fiecare data cand un clic este trimis pe site-ul comerciantului de catre afiliat.

Ce structura de plata este utilizata depinde foarte mult de comerciantii individuali si de nisa in care acestia isi desfasoara activitatea. In unele cazuri, afiliatilor li se va oferi o alegere dintre diferite structuri de plata din care sa aleaga si sa fie stimulati in consecinta.

Site-uri web afiliate populare pe care probabil le utilizati deja

Inainte de a descoperi cum sa incepem cu marketingul afiliat, sa aruncam o privire la cateva site-uri web populare pe care este posibil sa le folositi deja, dar poate ca nu v-ati dat seama ca sunt site-uri afiliate. Si vom arunca o privire si asupra modului in care isi monetizeaza ei insisi.

RetailMeNot

Exista sanse mari sa fi folosit RetailMeNot in trecut pentru a cauta coduri de reducere pentru a economisi bani atunci cand faci cumparaturi online, dar poate nu stiai ca acesta este un site afiliat?

Cand utilizati un voucher sau folositi o oferta care este listata pe site, li se plateste o taxa de afiliat. Si folosind vizualizarea Doman Overview, putem vedea ca primesc undeva in jur de 23,7 milioane de accesari organice in fiecare luna.

NerdWallet

NerdWallet este poate unul dintre cele mai bune exemple de site afiliat. Echipa din spatele site-ului ofera o experienta solida pentru utilizator si o strategie excelenta de continut care ii ajuta pe utilizatori sa gaseasca produsele financiare potrivite si sa ia deciziile corecte.

Site-ul este monetizat prin compararea brokerilor, cardurilor de credit si a altor produse financiare si prin trimiterea de trafic catre fiecare dintre acestea prin link-uri afiliate.

Si putem vedea ca primesc peste 14 milioane de accesari organice in fiecare luna.

Tipul de puncte

Daca esti un calator frecvent, exista sanse mari sa fi intalnit o platforma grozava de continut, care va ajuta sa colectati si sa utilizati puncte si mile, precum si sa gasiti experienta perfecta de vacanta.

Si acest site este un alt exemplu grozav de configurare a afiliatilor. Acesta recomanda carduri, cum ar fi Amex, pentru a incuraja o inscriere.

Privind vizibilitatea organica a site-ului, putem observa ca acestea primesc aproximativ 3,3 milioane de accesari de la motoarele de cautare in fiecare luna. Desi acesta este mai putin trafic decat alte site-uri web de marketing afiliat, este totusi o cantitate impresionanta de trafic care este directionata catre un grup cheie de utilizatori. 

Cum sa incepeti cu marketingul afiliat?

Dar destul de vorbit despre ce este marketingul afiliat si cum il folosesc alti oameni. Pana acum, probabil ca sunteti gata sa incepeti cu propria strategie de marketing afiliat si sa incepeti sa monetizati activele existente sau sa lansati un site afiliat propriu de la zero.

Sa ne uitam la modul in care puteti incepe calea spre a deveni un afiliat de succes. 

Pasul 1 – Alegeti o nisa

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa alegi o nisa.

Daca aveti deja o audienta pe care doriti sa o monetizati, atunci aveti un inceput bun in programul dvs. de marketing afiliat. Desi, daca incepeti proaspat, va trebui sa identificati o nisa care poate fi profitabila ca partener afiliat.

Suntem adesea atrasi de nise de inalta concurenta, pur si simplu din cauza oportunitatilor. Cu toate acestea, atunci cand luati in considerare toata competitia care exista, de multe ori este mai bine sa urmariti ceva putin mai specific. 

 Valoarea gasirii unei nise profitabile este aceea ca publicul de nisa este loial. Ei raman cu tine pe termen lung, mai degraba decat sa plece sa vada ce este stralucitor si nou pe urmatorul site.

 Dar cum gasesti de fapt o nisa care sa aiba o audienta la care ai putea accesa?

Cercetarea cuvintelor cheie, asa.

Pasul 2 – Gasiti retele afiliate sau scheme de utilizat

Odata ce v-ati identificat nisa, trebuie sa gasiti una sau mai multe retele sau scheme afiliate. 

Retelele sunt de obicei o cale de mijloc intre afiliati si comercianti si exista o serie de acestea, dar modalitatea de a le gasi este de obicei sa incepeti sa identificati comerciantii pe care doriti sa ii promovati si sa cautati cum sa va inscrieti la schemele lor.

Sa presupunem ca gestionati un blog de calatorie de succes si doriti sa promovati puternic ofertele de inchiriere de masini ca afiliat si stiti una dintre cele mai importante companii de inchiriere de masini.

Sa le gasim schema.

O cautare rapida returneaza pagina programului de afiliere pe site-ul lor.

Acesta face clic pana aici cand va inscrieti.

Putem vedea ca folosesc reteaua Partnerize. Adesea, veti gasi linkuri catre programul de afiliere al unui comerciant in subsolul acestuia, dar daca nu, o cautare rapida pe Google pentru „[comerciant] + program de afiliere” returneaza de obicei ceea ce cautati.

Descoperirea comerciantilor poate fi un punct de plecare excelent, dar odata ce v-ati inscris intr-o retea, veti putea sa va inscrieti si la ceilalti comercianti ai lor, acolo unde este cazul, pentru a le promova ofertele si a castiga din ei.

Retelele de afiliati populare includ:

 • Asociatii Amazon
 • Shareasale
 • ClickBank
 • Afiliat CJ
 • Reteaua de parteneri eBay
 • Gumroad

Dar nu trebuie intotdeauna sa lucrati cu un comerciant printr-o retea de afiliati.

Puteti negocia cu orice brand pentru a lucra direct cu dvs. atunci cand aveti un numar mare de vanzari, ocolind complet reteaua de afiliati. Obtineti un procent mai bun din vanzari si puteti solicita adesea avantaje suplimentare, cum ar fi o pagina de destinatie de marca sau un cupon de marca.

Pasul 3 – Alegerea produselor de promovat

Odata ce sunteti la bord cu unul sau mai multe programe de afiliere, trebuie sa alegeti produsele de promovat. Produsele pe care alegeti sa le promovati ar trebui sa se alinieze strategiei dvs. de continut.

Ati folosit deja cercetarea cuvintelor cheie pentru a identifica o potentiala nisa pentru a lansa un site afiliat. Dar aceasta este si o modalitate excelenta de a planifica o strategie solida de continut, care sa se alinieze cu produsele care pot fi promovate de la comerciantii alesi de dvs. Acordati atentie cat de competitiva este clasarea si potentialul dvs. de a genera trafic din alte surse, alaturi de volumele de cautare si plata afiliatilor. 

Uneori, veti vedea castiguri mai mari ingustandu-se pe subiecte de nisa si castigand un procent mare dintr-un grup mic, in loc sa va straduiti sa va clasati si sa castigati vizibilitate pe pietele cu volum mai mare. De asemenea, merita sa discutati cu comerciantii sau reteaua pentru a va ajuta sa va dati seama ce ar trebui sa promovati si cand.

Pasul 4 – Planificati o strategie de promovare a acestor produse

Odata ce v-ati dat seama ce veti promova, trebuie sa incepeti sa generati trafic catre comercianti.

Dupa cum am mentionat mai sus, exista o multime de canale diferite pe care afiliatii le folosesc pentru a genera trafic catre partenerii lor comercianti. Strategia pe care o iei depinde de obiectivele si viziunea ta.

Doriti sa lansati unul (sau mai multe) site-uri afiliate specifice nisei care actioneaza in esenta ca o palnie pentru comerciantii carora le solicitati un comision? Sau vrei sa-ti construiesti un brand?

Cu planul potrivit, SEO este o idee simpla, avand in vedere traficul care exista fara ca tu sa fii nevoit sa platesti pe clic. PPC, pe de alta parte, poate functiona pentru unele nise, dar nu si pentru altele; va trebui sa va asigurati ca luati in considerare cu atentie costurile clicurilor si rata de conversie intr-o vanzare pentru comerciant. In caz contrar, s-ar putea sa descoperiti ca nu exista suficienta marja pentru a face o retur. Marketingul social si de continut se afla de obicei alaturi de o strategie SEO solida, iar e-mailul poate fi o modalitate excelenta de a genera vanzari repetate de la utilizatorii anteriori, daca reusiti sa creati un proces de generare de inscrieri.

Previous articleAlternative la Google Adsense pentru a castiga bani cu blogul tau
Next articleEste marketingul de continut potrivit pentru afacerea ta?