Un Twitter Chat sau mai bine cunoscut in lumea Social Media ca Tweet Chat este un eveniment care reuneste un grup de profesionisti pe Twitter pentru a discuta un anumit subiect.

Este foarte obisnuit in aceste chat-uri de tweet sa invitati un profesionist relevant si remarcabil sa ofere informatii de calitate participantilor si sa fie un pic catalizator al conversatiei.

O alta figura importanta care exista in orice Chat Tweet este moderatorul sau moderatorul care gestioneaza intregul proces din culise si face ca totul sa mearga perfect. In plus, un moderator bun il ajuta pe oaspete sa energizeze si sa incurajeze conversatia ulterioara cu participantii, ceea ce este foarte pozitiv.

Avantajele unui Tweet Chat pentru companii si profesionisti

1. Primesti adepti pe Twitter

Acest lucru pare logic, deoarece prezentand brand-ul tau la un eveniment pe Twitter, este foarte probabil ca daca mesajul tau este apreciat sa poti obtine multi urmaritori pe Twitter. In plus, persoanele care participa la aceste evenimente sunt de obicei utilizatori foarte activi, asa ca cu aceasta vom obtine adepti de calitate.

Sfat: Desi exista instrumente automate care va pot ajuta sa va cresteti numarul de urmaritori, nu va recomand, prefer sa fiu persoana care decide pe fiecare dintre persoanele pe care vreau sa le urmaresc si sa nu las aceasta decizie in mainile unei aplicatii.

Sfatul meu este sa publicati continut de inalta calitate, incercand sa faceti 75% din tweet-uri de la terti si 25% de la dvs. si, mai presus de toate, sa fiti foarte activ vorbind cu alti profesionisti si sa multumiti tuturor utilizatorilor atunci cand va distribuie continutul sau acestia te mentioneaza

2. Castigi vizibilitate si reputatie sociala

Un chat prin tweet este un cadru perfect pentru ca orice profesionist sa genereze o mare incredere in alti profesionisti din sectorul lor.

Intotdeauna le spun studentilor mei ca este usor sa inveti alti oameni care tocmai au aterizat si sunt nou-veniti, dar cand trebuie sa te antrenezi sau sa vorbesti cu alti profesionisti care stiu la fel sau mai mult decat tine, atunci aceasta devine o provocare. pariaza ca trebuie sa poti depasi cu succes, deoarece reputatia ta este in joc.

Sfat: Vorbeste mereu despre subiecte pe care le cunosti perfect si pe care esti un expert, iar in acest fel vei evita ca cineva sa te intrebe ceva la care nu stii sa raspunzi.

3. Inveti de la publicul tau

Invatarea este intotdeauna bidirectionala, profesorul isi invata elevii, iar elevii isi predau profesorul, ei bine, la fel se intampla si in aceste evenimente pe Twitter, este un spatiu pentru a impartasi idei, experiente si unde putem invata cu totii .

Acest lucru imi aminteste ca in ultimul Tweet Chat la care am participat, am trezit atentia vorbitorului, in acest caz, prietenul meu, cu reflectia mea asupra sentimentului cititorilor sau consumatorilor continutului de pe internet, iar cateva zile mai tarziu a publicat o postare pe blogul tau in care ma pomenesti, asa ca este clar ca am facut din neatentie o actiune involuntara de momeala a link-ului catre marca mea.

Sfat: profita de fiecare minut si de fiecare tweet pentru a invata cat mai multe.

4. Intalnesti profesionisti interesanti

Nu utilizati niciodata un Tweet Chat pentru a va promova sau a va face reclama, pe langa faptul ca arati fatal, veti inchide portile retelei cu multi dintre participanti.

Participarea la acest eveniment ar trebui sa va ajute sa identificati utilizatorii cu care sa faceti o retea foarte personala in viitor.

Sfat: Acordati atentie profesionistilor relevanti cu care ati dori sa faceti retea incepand de maine, dar inainte de a va prezenta o propunere va dau urmatoarele sfaturi; gandeste-te la propunerea pe care o vei face profesionistului si maturizeaza-o la maximum, si nu uita sa scrii un email formal si bine curatat, iar in cadrul bine curatat pun un accent deosebit ca nu trebuie sa aiba greseli de ortografie.

5. Te apropii de publicul tau

Stim cu totii ca tot mai multi consumatori fug sau se distanteaza de companie si prefera sa trateze direct cu oamenii, adica prefera comunicarea P2P (Person to Person), si tocmai din acest motiv acest eveniment de pe Twitter te poate ajuta aduceti publicul si conectati-va mai bine cu ei, de ce sa nu folositi acest instrument?

Sfat: Apropierea este esentiala pentru a va conecta cu adevarat cu publicul si pentru a utiliza intotdeauna o comunicare foarte NATURALA.

6. Iti construiesti loialitate cu adeptii tai

In cele din urma, un Twitter Chat nu este altceva decat un spatiu de formare in care iti doresti ca profesionistii sa invete multe lucruri, ceea ce cred ca este o modalitate fantastica de a construi loialitate si de a recompensa oamenii care te urmaresc.

In mod logic, exista multe alte moduri si mecanisme de a-ti pastra audienta, dar cred ca Twitter Chat-urile sunt in mod clar una dintre ele.

Sfat: Pregateste un subiect de actualitate care starneste mult interes si pregateste-l bine pentru ca linia dintre a o face bine si a o face rau este foarte subtire.

7. Primesti o mare viralitate sociala

Nimeni nu este amarat de dulciuri, iar aceste tipuri de evenimente pe Twitter ne pot ajuta sa obtinem sute de mentiuni in doar o ora. Nici nu trebuie sa te „imbati” din acest baraj de mentiuni sociale, mai degraba trebuie sa interpretezi si sa analizezi acest impuls social si posibilitatile pe care le deschide pentru afacerea ta.

Sfat: Oferiti participantilor un cadou in schimbul distribuirii continutului dvs. pe Twitter, in acest fel veti oferi continut de inalta calitate utilizatorilor care se conecteaza la chat si, in acelasi timp, veti obtine o amplificare bestiala a afacerii sau a marcii dvs. . Cateva exemple din ceea ce ati putea oferi este o carte electronica sau un sablon care este foarte util pentru munca lor.

Previous articleCum sa stii cine iti ascunde postarile pe facebook
Next articleAlternative la Google Adsense pentru a castiga bani cu blogul tau