Cu 64% dintre consumatori preferand sa faca cumparaturi online, industria comertului electronic a devenit saturata de vanzatori. Prin urmare, este important sa faceti o impresie potentialilor clienti care va observa marca online. Pentru a va deosebi de concurenti si pentru a creste impactul asupra clientilor, va recomandam vanzarile sociale.

Asa cum campaniile traditionale se invarteau in a face clientul sa se simta special, noua paradigma a dus „a pune clientii pe primul loc” la niveluri complet noi – datorita capacitatii de a-i implica personal prin intermediul platformelor sociale digitale.

In acest articol, vom arunca o privire mai atenta la ce sunt vanzarile sociale, cum functioneaza si strategiile pe care le puteti folosi pentru a beneficia de efectele sale puternice.

Ce sunt vanzarile sociale?

Vanzarea sociala este o strategie de vanzari care implica construirea de relatii cu clientii. Vanzatorii de retele sociale folosesc o multitudine de instrumente, inclusiv platforme de social media precum Facebook, Twitter si Instagram pentru a interactiona cu consumatorii. Cheia unei campanii de succes SS este implicarea.

In trecut, vanzarile au fost structurate in jurul conversiilor si veniturilor, dar recent valul s-a schimbat. Profesionistii in vanzari care folosesc platformele sociale vad cu 45% mai multe oportunitati de vanzare si cu 51% mai mult succes in atingerea cotelor lunare.

Beneficiile vanzarii sociale

Folosirea unui stil de vanzari sociale are avantaje fata de strategiile traditionale de marketing.

Iata cinci beneficii pe care le puteti obtine prin intermediul vanzarii sociale:

  • Mai multe clienti potentiali si mai multe vanzari: pare un beneficiu evident, dar vanzarile sociale s-au dovedit a fi foarte utila pentru a genera mai multe vanzari. De fapt, profesionistii care folosesc instrumente sociale ii depasesc pe vanzatorii non-sociali cu 78%.
  • Retentie crescuta a clientilor: loialitatea fata de marca vine prin familiaritate si nimic nu favorizeaza familiaritatea precum implicarea clientilor. Interactiunea regulata cu consumatorii este o activitate excelenta de construire a increderii.
  • O mai buna recunoastere a marcii: prima etapa in orice canal de vanzari este constientizarea si nimic nu promoveaza recunoasterea marcii precum interactiunea. Cu cat clientii apreciaza, distribuie si comenteaza mai multi postarile tale pe retelele sociale, cu atat devii mai vizibil pe platforma respectiva. Dincolo de algoritmi sociali si clasament, aceasta este intr-adevar doar o versiune digitala a marketingului de moda veche, „din gura”.
  • Umanizarea marcii: A pune o fata unui nume il face intotdeauna mai memorabil. Este adevarat pentru oameni, deci de ce nu marci? Implicarea clientilor va umanizeaza pe dumneavoastra si produsele dumneavoastra. Te face mai agreabil si mai apropiat pentru consumatori.
  • Managementul reputatiei incorporat: inainte de a face o achizitie, aproximativ 95% dintre toti cumparatorii de pe internet citesc recenziile clientilor. Daca utilizati o strategie de vanzare sociala care incorporeaza implicarea clientilor, atunci aveti deja o multime de utilizatori din viata reala.

Potentialii clienti pot aduna ceea ce doresc sa stie din comentariile clientilor si din postarile partajate. Acest lucru promoveaza si mentine reputatia marcii dvs. fara a fi nevoie de reprezentarea unei terte parti.

Invatati sa vindeti online: 10 sfaturi pentru o mai buna vanzare sociala

1) Arata-le cine esti: dintre toate modalitatile de a ajunge la consumatori, videoclipul este cel mai eficient. Fluxurile video live ofera clientilor sansa de a se simti importanti, de a va auzi si de a va vedea si de a interactiona in timp real. Unele platforme live, cum ar fi Facebook Live Video, va permit sa vedeti cine s-a conectat si pentru cat timp. Spectatorii pot aprecia, distribui si comenta videoclipul tau, iar tu le poti raspunde direct in timp real.

Videoclipurile sunt utile pentru ca fac experienta digitala mai umana. Este cel mai aproape ca multi cumparatori online sa intre intr-un magazin de comert electronic si sa fie intampinati de un agent de la receptie.

2) Invata pe masura ce mergi: o greseala uriasa pe care o fac multi specialisti in marketing este sa-si faca prea multe griji cu privire la lipsa lor de experienta si intarzierea procesului. Acesta este un domeniu al vanzarilor in care greselile pot intari o campanie. A gresi este uman, iar companiile care par mai umane sunt atragatoare pentru consumatorul modern.

Doar asigurati-va ca gestionati greselile cu gratie. Vanzarea sociala se refera numai la client, asa ca, daca scapi, fii transparent si public in scuzele tale. S-ar putea sa fii surprins de cat de repede iti vor veni clientii fideli in aparare si in ajutor.

3) Vanzatorii sociali sunt mai puternici in echipe: la fel cum exista multe componente pentru o noua campanie de marketing, asumarea vanzarii sociale implica o varietate de parti mobile. Ajuta ca mai mult de o persoana sa gestioneze numeroasele canale si platforme.

Largiti-va acoperirea recrutand influenti din industrie care au deja urmaritori si va pot ajuta sa va dezvoltati.

4) Cunoaste-ti tinta: socializarea se realizeaza mai bine cu publicul potrivit. Rapoartele de cercetare si de valori va vor arata cine este cel mai interesat de marca dvs. si cu cine ar trebui sa cautati sa intrati in legatura prin intermediul retelelor sociale. Desigur, ar trebui sa interactionati cu orice potential potential sau client care se implica, dar mai ales cu cei din demografia dvs.

5) Credere credibilitate:

Cumparatorii isi doresc o marca in care sa aiba incredere. Vor sa puna intrebari si sa obtina raspunsuri. Ei vor o autoritate in acea industrie. A te dovedi ca o autoritate este la fel de usor ca si a imbunatati credibilitatea. Aceasta inseamna construirea de relatii pentru a creste increderea.

Devenirea sociala online prin e-mail, comentarii pe blog si retele sociale faciliteaza construirea acestei credibilitate. Aratati-le urmaritorilor ca sunteti autoritatea in industria dvs. si mai multi oameni va vor alege produsul sau serviciul.

6) Faceti-va vizibil: Nu lasati marca dvs. sa se amestece in fundal. Creati postari cu impact vizual pentru a garanta conexiunea vizuala pe masura ce consumatorii trec cu degetul pe langa. Totul, de la fotografia pe care o folosesti pana la lungimea unui titlu, afecteaza relevanta vizuala. De exemplu, cele mai vizibile titluri de pe Facebook au doar 4 cuvinte.

Pastrarea titlurilor scurte si dulce, dar descriptive si relevante este dificil, dar fezabil. Fa-ti timp dezvoltarii unui plan de stil castigator si diferentiaza-te de alti vanzatori sociali.

7) Pune-ti cea mai buna fata inainte: vanzarile sociale seamana putin cu industria imobiliara – necesita niste batai de cap si o captura grozava. Retelele de socializare transmit imaginea, iar fotografia ta de profil spune multe despre cine esti si ce reprezinta. Alegeti o fotografie clara, de inalta definitie, care sa se potriveasca cu marca dvs.

Modul in care profilul tau le citeste consumatorilor ar putea fi diferenta dintre o vizionare si o achizitie. Treizeci si trei la suta dintre cumparatorii de pe internet vor contacta retelele sociale inainte de a efectua un apel telefonic catre o afacere locala.

8) Cititi inapoi: Lucrul grozav despre comentarea pe o platforma sociala este abilitatea de a o citi inapoi in timpul liber. Examinarea acestor comentarii mai tarziu ofera o perspectiva asupra a ceea ce se bucura clientii si a ceea ce ar trebui sa schimbati.

Exista, de asemenea, un software CRM conceput pentru a aduna si raporta comentarii care includ mentiuni ale marcii sau cuvintelor cheie. Acest lucru este util pentru dezvoltarea campaniilor viitoare.

9) Retea in mod continuu: Vanzarea sociala nu se refera doar la postari pe retelele sociale; este vorba de a interactiona oricand si oriunde poti. Acestea includ bloguri, sondaje, comentarii pe retelele sociale, strigari in fluxuri video live si multe altele. Cu cat va concentrati mai mult pe construirea de relatii cu clientii potentiali, cu atat este mai probabil ca acestia sa se transforme in clienti.

Chiar daca fiecare comentariu si distribuire nu primeste un raspuns, mai pune o mentiune a marcii dvs. in atmosfera. Cu cat produsul sau serviciul dvs. este mai mult legat, etichetat sau mentionat, cu atat devine mai vizibil pentru ceilalti online.

Amintiti-va, Google si alte motoare de cautare, iubesc continutul proaspat. Cu cat se discuta mai mult despre marca dvs., cu atat prezenta dvs. online devine mai actuala.

10) Profita de formarea aliniata la industrie: sfatul final si cel mai important pentru vanzari sociale este ca nu esti singur. Exista profesionisti din industrie cu ani de experienta in vanzari sociale care asteapta sa va ajute.

Profitati de programele de formare aliniate la industrie. Aceste programe se concentreaza pe directionarea clientilor potentiali, implicarea, inchiderea unei vanzari, pastrarea clientilor si toate elementele de baza ale vanzarii sociale de care aveti nevoie pentru a incepe.

Concluzie 

Pe masura ce industria comertului electronic devine un peisaj atat de competitiv, este important sa le aratati consumatorilor ce face compania dumneavoastra speciala. Construirea unei relatii cu potentiali clienti potentiali si clientii actuali este modalitatea perfecta de a face acest lucru.

Incercati vanzarile sociale pentru a va apropia mai mult de clientii dvs. si pentru a va creste traficul, conversia si rentabilitatea investitiei.

Previous articleCum sa configurati urmarirea comertului electronic, sa va masurati tranzactiile si sa interpretati comportamentul consumatorului
Next articlePublicitate programatica: modalitatea eficienta de a face publicitate online