Natura, arta, istoria si capacitatea omului de a fantezie inseamna ca exista locuri misterioase pe toata planeta care atrag atentia . Contin cateva enigme pe care in unele cazuri nici macar cercetatorii experimentati nu au reusit sa le rezolve. Iata cateva locuri deosebit de renumite pentru aceste probleme.

Locuri misterioase, locuri unice

1. Stonehenge 

In sudul Angliei se afla acest sit arheologic, care este cel mai faimos monument megalitic de pe planeta .

 In functie de cartea sau site-ul pe care il consultati, veti vedea ca aceste blocuri de piatra gigantice care formeaza un cerc sunt in curand un loc de pelerinaj, un templu, un crematoriu sau un observator astronomic. Oricare ar fi fost, Stonehenge este unul dintre acele locuri care sunt atat misterioase, cat si fascinante.

2. Liniile Nazca din Peru

Marele mister al Americii precolumbiene se gaseste in platourile din Peru . Acolo s-a nascut cultura, potrivit savantilor, iar sosirea extraterestrilor, dupa parerea prietenilor misterului, a creat aceste imense desene gravate pe suprafata pamantului.

 Cateva desene cu colibri, paianjeni sau maimute care sunt vizibile doar de la inaltime , iar in aceasta zona nu exista nici macar munti pentru a le putea vedea in ansamblu, cu atat mai putin pentru a le desena pe pamant.

3. Lacul Baikal din Siberia

Poate ca Loch Ness din Scotia este cel mai faimos lac pentru monstrul sau misterios pe care oamenii de stiinta au incercat sa-l explice. Cu toate acestea, in Rusia, in Siberia, in Lacul Baikal, cel mai adanc din lume, au avut loc fenomene misterioase mult mai tulburatoare .

 Desigur, lacul are propriul sau monstru, dar este si un loc ideal pentru a observa OZN-uri si a vedea lumini ciudate si umanoizi in adancuri.

4. Valea Hessdalen din Norvegia

Efectele luminii luminii nordice atrag multi turisti in Norvegia si in alte parti ale Scandinaviei . Cu toate acestea, in valea Hessdalen exista si alte lumini pentru care oamenii de stiinta nu au o explicatie foarte clara.

Este o vale al carei sol contine materiale precum scandiu si alte substante chimice care, atunci cand intra in contact cu oxigenul, ard, provocand o raza de lumina foarte, foarte, foarte ciudata.

5. Insulele Bermude si triunghiul sau

Intre Bermuda, Puerto Rico si Florida exista un punct care ar trebui sa fie fatal pentru ca navele sau avioanele sa dispara . Disparitiile sunt adevarate, aproape toate cu explicatii in furtunile oceanice si cea mai brutala fata a climei caraibiene.

 Dar, desigur, calatorind in Insulele Bermude, la plajele din Puerto Rico sau Florida Keys, oricat de misterios ar fi, este mai presus de toate extraordinar de placut .

6. Vortexul Oregon

In Statele Unite exista locuri misterioase asemanatoare cu acesta situate in Gold Hill, in statul Oregon. De exemplu, exista atractii similare in Florida. Si in toate acestea sunt locuri controversate. Cert este ca in Oregon exista Casa Misterului unde gravitatia, nordul, campurile magnetice sau proportiile ar trebui sa se schimbe.

 Legenda spune ca un inginer a stat aici timp de 20 de ani, fascinat de ceea ce a vazut si a studiat. Poate ca acel om de stiinta ne-ar putea explica acest fenomen, dar si-a ars toata munca inainte de a muri in 1959.

7. Campurile cercurilor din Namibia

Pamanturile mai aride ale campiilor namibiene, precum si tinuturile desertice ale Australiei, sunt afectate de cercuri perfecte complet inconjurate de iarba . Nu se stie de ce.

 Pentru unii sunt facute de termite, pentru altii este o autoreglare a ierbii pentru a profita de putinii nutrienti din teritoriu, iar unii chiar spun ca sunt cosuri de fum pentru a respira hidrocarburile din subsol sau materialele radioactive.

„Nu se poate vorbi despre mister, trebuie sa fii captivat de el.”

 8. Piramidele din Giza din Egipt

 Am inceput cu Stonehenge, cel mai enigmatic monument preistoric, si vom incheia cu monumentele istorice care acumuleaza cele mai multe enigme: Piramidele egiptene. Fiecare cercetator, fie ca este arhitect, inginer, arheolog sau egiptolog poate oferi o versiune a modului in care au fost construite aceste monumente imense.

Dar singura certitudine este ca ei sunt singurii martori ai ceea ce au fost cele sapte minuni ale Antichitatii .

Previous articleCele mai importante 10 lucrari ale lui Leonardo da Vinci
Next articleMarile orase balneare ale Europei