Capitala Andaluziei este unul dintre cele mai cunoscute orase din Spania. Asadar, daca doriti sa vedeti Sevilla in cel mai economic mod posibil, nu ratati urmatoarele sfaturi. Strazile sale rasufla viata chiar si in cel mai indepartat colt.

Am selectat zece propuneri pentru un sejur „low cost” in acest oras.

1. O plimbare prin Targ.

Una dintre datele marcate de foc pe care le au sevillanii in fiecare an, despre care am vorbit mai inainte, este Targul de Aprilie, un eveniment plin de curiozitati. Sa vezi iluminatul aprins sau sa te plimbi prin Targ sau sa accesezi standul municipal este complet gratuit si cu siguranta o experienta pe care trebuie sa o traiesti daca mergi la Sevilla in acele date.

Standuri la targul de aprilie.  G.V. (Flickr)

2. Vezi procesiunile din Saptamana Mare.

Celalalt eveniment mare al anului este Saptamana Mare. Sevillanii au o adevarata fervoare pentru imaginile lor si pentru pasi. Pe parcursul saptamanii, diferitele fratii ies in procesiune, momentul de varf fiind „madruga”, in noaptea de joi spre vineri. Participarea la procesiuni este gratuita si o alta experienta pe care nu o poti rata, indiferent daca crezi sau nu mai crezi, vei vedea cum iti vei da seama ca este unul dintre motivele pentru care trebuie sa mergi la Sevilla.

Vecinul sevillian canta o saeta la unul dintre trepte.  Pablo BM (Flickr)

3. Calatoriti in toata Spania.

Da, poti fi in Sevilla si in restul Spaniei in acelasi timp. Cum? In celebra sa Plaza de Espana, care are cate un spatiu pentru fiecare dintre provinciile spaniole. Asa ca acum stii, cauta-l pe al tau si fa-ti fotografia tipica cu ea pentru a avea o amintire pentru totdeauna si ca, chiar daca esti in Sevilla, esti aproape de casa.

Plaza de Espana din Sevilla.  Francisco Colinet (Flickr)

4. „Alamedea” intr-o duminica dupa-amiaza.

Alameda de Hercules este unul dintre centrele nervoase ale vietii sociale a tinerilor din Sevilla. Mai ales in weekend, zi si noapte, acest spatiu este in agitatie in orice perioada a anului (mai bine daca nu ploua, evident). Asa ca va recomandam sa mergeti acolo si sa petreceti o dupa-amiaza buna discutand. Acolo gasesti locuri ieftine pentru a bea o bautura.

Mall of Hercules.  Alejandro Flores (Flickr)

5. Faceti o plimbare sau faceti sport in parcul Maria Luisa.

Intotdeauna spunem ca una dintre cele mai bune optiuni de a te amesteca cu locuitorii unui oras este sa faci sport in parcurile sale ca una dintre celelalte. In acest caz, va propunem cel mai cunoscut parc din Sevilla, parcul Maria Luisa, plin de istorie si viata.

Parcul Maria Luisa.  Emilio J. Rodriguez-Posada (Flickr)

6. Pietele stradale.

Un alt dintre locurile in care poti lua pulsul orasului sunt pietele sau pietele stradale. Sevilla are, evident, multe, sambata si duminica mai presus de toate. Pentru prima dintre zile, daca vreti sa cunoasteti mai profund Sevilla, va recomandam pe cel din Barriada de Torreblanca, un intreg crop de tarabe in care se vand tot felul de produse.

Vanzare de obiecte diferite.  Felix (Flickr)

7. Simte-te ca protagonistul din „Game of Thrones”.

Daca esti fan, dar fan, fan, al cunoscutului serial ‘Game of Thrones‘, iti va placea Sevilla. Si este ca in orasul andaluz au fost inregistrate mai multe scene, in special in Alcazares. Asa ca faceti o plimbare acolo si retraiti aventurile protagonistilor serialului. Este, de asemenea, un loc plin de legende misterioase.

Gradinile din Reales Alcazares.  Olaf Bierganns (Flickr)

8. Admira farmecul Guadalquivirului.

Sevilla este un oras care se uita la raul sau, iar raul se uita la oras. Este, asadar, unul dintre simbolurile sale si merita sa faceti o plimbare de-a lungul tarmurilor sale, pe ambele parti, trecand, de exemplu, pe langa Torre del Oro, digurile, podurile sale, urmarind canotajii si canoistii care se antreneaza acolo… Unul dintre elementele care dau Sevilla acea culoare speciala (cum spune cantecul) sunt raul ei.

Raul Guadalquivir.  Carlos Jimenez Ruiz (Flickr)
9. Amestecati-va cu localnicii intr-o dimineata de duminica.

Cel mai cunoscut cartier din Sevilla este, fara indoiala, Triana. Va recomandam sa mergeti acolo duminica dimineata, dupa liturghie, de exemplu. Pentru a face acest lucru, traversati faimosul pod Triana peste rau si bucurati-va de atmosfera populara de pe strazile sale.

Intrarea in cartierul Triana.  Raul A.- (Flickr)

10. O liturghie in catedrala.

Catedrala din Sevilla este foarte importanta in oras. Cuprins de secole de istorie si scena unor nunti regale nu atat de indepartate, este o bijuterie arhitecturala si o „pasare rara” pentru ca are un turn musulman (Giralda) ca „clopotnita”. Sevillanii sunt de obicei destul de devotati, asa ca, daca puteti, mergeti la liturghie si vedeti catedrala din interior.

Catedral de Sevilla. Sevilla Congress & Convention Bureau (Flickr)
Previous articleMarile orase balneare ale Europei
Next articleO insula faimoasa pe care nimeni nu o stie