Cand vine vorba de distractie, Asia inseamna afaceri in zilele noastre, afaceri mari. In trecut, sase din cele 10 parcuri tematice cu cea mai rapida crestere erau din acea regiune. Si Coreea de Sud este urmatoarea in linie pentru a ajuta Asia sa fure mantaua suprematiei parcului tematic din Statele Unite.

Directorii prevad ca 2,8 milioane de oameni vor vizita anual parcul tematic Robotland de 800.000 mp din Incheon, care este programat sa se deschida in doi ani. De asemenea, se asteapta ca competitia traditionala sa fie eliminata din apa.

La doua ore de mers cu masina de Seul, capitala, Incheon este martorul crearii unei metropole bazate pe tehnologie, practic de la zero, cu legaturi feroviare si rutiere de mare viteza catre aeroportul national ultramodern. Asadar, se cuvine ca regatul magic robotic futurist sa se afle in centrul orasului, cartierul Cheognan. Landmark Entertainment, compania care a lucrat la atractiile Terminator si Jurassic Park din parcurile tematice Universal Studios din California si Orlando, promite patru zone tematice Robotland, primul muzeu de roboti din lume, o parada zilnica a robotilor si un rollercoaster cu roboti care are o inaltime de 56 de metri. Zonele tematice vor include un „Kidbot Village”, centrat pe copil, care priveste istoria robotilor si Fun City, care promite personaje cunoscute din film, benzi desenate si jocuri video.

„Daca iei un brat robotic industrial normal care te poate rasuci si arunca in 3D, acesta poate oferi mult mai multe miscari si senzatii decat un rollercoaster conventional”, a spus un inginer care a ajutat la construirea unora dintre cele mai indraznete. si rollercoasters infricosatoare din lume. „Dar apoi incepi sa te gandesti la controlul experientei noastre prin inteligenta artificiala. Totul devine putin mai intunecat si mai ciudat. Pot avea incredere intr-un operator de calatorie, dar pot avea incredere intr-un robot? Exista un element de groaza aici. “

Schema ambitioasa sustinuta de guvern este conceputa pentru a prezenta priceperea tehnologica a Coreei de Sud. Educatia este foarte mult in centrul ideii mari, iar parcul tematic va actiona ca o capcana de miere pentru copiii interesati de ingineria robotica.

Dar sud-coreenii nu se bazeaza doar pe roboti. Parcul planificat de Universal in afara Seulului, un proiect de 3,6 miliarde de dolari si al treilea al companiei in Asia, este din nou pe drumul spre deschiderea in 2014, aparent sustinut de apetitul in crestere pe piata asiatica.

Intre timp, doi giganti existenti ai industriei parcurilor tematice din Coreea, Everland si Lotte World, au inregistrat o crestere de doua cifre in vizitele clientilor si au fost prezentate in top 10 parcuri tematice cu cea mai rapida crestere din lume.

Lotte World, cel mai mare parc tematic interior din lume, este un complex urias de cumparaturi, sport si activitati, dar principala sa atractie este centrul de distractii, cu rollercoaster, patinoar, monorail si o Insula Magica cu piscine si cinematografe. Multimi de copii aflati in excursii scolare din suburbiile Seulului intra in flux prin sala de bilete si pleaca cateva ore mai tarziu, incantati de vizita lor. 

Everland se afla la o ora de mers cu masina de Seul in Yongin si are cinci zone tematice, inclusiv o gradina zoologica, un parc acvatic din Caraibe Bay si cel mai abrupt rollercoaster din lemn din lume. Deschis in 1976, este cel mai mare complex al natiunilor si se situeaza in top 10 din lume pentru cifre de prezenta. Nu este surprinzator avand in vedere ca proiectul este o subsidiara a gigantului tehnologic, Samsung.

In Asia, participarea la parcurile tematice a crescut anul trecut cu 7,3%, comparativ cu 1,8% in Statele Unite. Prezenta in regiune este de asteptat sa creasca la 290 de milioane in 2012, de la 249 de milioane in 2007.

China are 20 de parcuri tematice care se descurca bine. Singura pata din peisaj este interdictia impusa tuturor constructiilor noi din cauza ingrijorarilor ca speculatiile imobiliare se supraincalzi in acest moment.

Tokyo are inca unele dintre cele mai mari atractii in acest moment, datorita marcilor bine consacrate Disneyland si Universal. Dar contrar tendinta ascendenta din Asia, Disneyland si Disneysea au inregistrat o scadere a prezentei in primele sase luni ale acestui an financiar.

In Europa si in Statele Unite, spun analistii, este posibil ca cifrele reale sa nu scada, dar cheltuielile pe calatorie sunt, ceea ce determina parcurile sa ia o frunza de la industria companiilor aeriene low-cost si sa taxeze pentru servicii „degrupate”, cum ar fi facilitatile de vestiare inainte de a fi aruncate. pe o plimbare sau uscatoare dupa o inmuiere pe canale. Daca SUA au purtat coroana in secolul al XX-lea pentru crearea targului modern de fantezie, atunci Asia este pe cale sa-si asume suprematia in prima jumatate a secolului al XXI-lea.

Previous articleExcesul de informatii in era mass-media
Next articleCum micul dejun a modelat identitatea culturala a Cambodgiei