Twitter le-a spus angajatilor ca cladirile de birouri ale companiei vor fi inchise temporar, cu efect imediat.

Intr-un mesaj, lucratorilor li s-a spus ca birourile se vor redeschide dupa o sapatamana.

Nu a dat un motiv pentru mutare.

Anuntul vine pe fondul unor informatii potrivit carora un numar mare de angajati demisiona dupa ce noul proprietar, Elon Musk, le-a cerut sa se inscrie pentru „orele lungi la intensitate mare” sau sa plece.

Mesajul a continuat cu: „Va rugam sa continuati sa respectati politica companiei abtinandu-va de la a discuta informatii confidentiale ale companiei pe retelele sociale, cu presa sau in alta parte”.

Exista semne ca un numar mare de lucratori si-au dat demisia pentru ca nu au acceptat noile conditii ale domnului Musk.

Un fost angajat al Twitter, care a dorit sa ramana anonim, a declarat: „Cred ca atunci cand praful se va curata astazi, probabil ca vor ramane mai putin de 2.000 de oameni”.

Ei au sustinut ca toti cei din echipa lor au fost concediati.

“Managerul acelei echipe, managerul lui a fost revocat. Si apoi managerul acelui manager a fost demis. Persoana de deasupra a fost unul dintre directorii a fost reziliat in prima zi. Deci nu a mai ramas nimeni in acel lant de comanda.”

O alta persoana a spus ca si-au dat demisia, desi erau pregatiti sa lucreze ore lungi.

„Nu am vrut sa lucrez pentru cineva care ne-a amenintat prin e-mail de mai multe ori despre doar „echipele exceptionale ar trebui sa functioneze aici”, cand lucram deja 60-70 de ore pe saptamana”, au spus acestia.

Twitter nu a raspuns imediat unei solicitari de comentarii.

Ca raspuns la plecarea personalului, fostul vicepresedinte Twitter Bruce Daisley a declarat ca au fost fosti ingineri Twitter care sustin ca platforma de socializare ar putea „esua de indata ce luni”.

„Exista un numar mare de caracteristici care par sa fie intr-adevar bazate pe a avea ingineri la fata locului”, a spus el.

„Daca acesti ingineri au plecat, atunci aceasta ameninta sustenabilitatea produsului.

„Deci, exista o multime de oameni care posteaza unde altundeva ii puteti gasi online.”

Pedeaza, jura credinta

Dl Musk le-a spus personalului de pe Twitter ca trebuie sa se angajeze sa lucreze ore lungi si ca „trebuie sa fie extrem de hardcore” sau sa paraseasca compania.

Intr-un e-mail adresat personalului, noul proprietar al companiei a spus ca lucratorii ar trebui sa accepte angajamentul daca vor sa ramana.

Cei care nu s-au inscris pana pe 17 noiembrie 2022, au primit trei luni de indemnizatie de concediere, a spus dl Musk.

La inceputul lunii noiembrie 2022, compania a declarat ca isi reduce cu aproximativ 50% din forta de munca.

Angajatii au postat pe Twitter folosind hashtag-ul #LoveWhereYouWorked si un emoji de salut pentru a arata ca parasesc firma.

In ciuda framantarilor din cadrul companiei, domnul Musk a postat pe Twitter: „Si… tocmai am atins un alt record al utilizarii Twitter lol”.

Satiristul Frank Lesser a raspuns: „’Roma nu a fost niciodata atat de puternic luminata noaptea!’ – Nero” – o referire la imparatul roman despre care se spune ca a lautat in timp ce Roma ardea.

Inainte ca domnul Musk sa preia controlul asupra Twitter, compania avea aproximativ 7.500 de angajati. S-a raportat, de asemenea, ca firma a angajat mii de lucratori contractuali, dintre care majoritatea au fost disponibilizati.

Cea mai bogata persoana din lume a devenit directorul executiv al Twitter dupa ce a cumparat firma in octombrie 2022 printr-o afacere de 44 de miliarde de dolari (37 de miliarde de lire sterline).

Domnul Musk a parut neingrijorat de rapoartele conform carora Twitter era pe punctul de a se inchide, postand pe Twitter: „Cei mai buni oameni raman, asa ca nu sunt foarte ingrijorat”.

In postari separate, el a postat pe Twitter un emoji cu craniu si oase incrucisate si o meme care arata o piatra funerara cu sigla Twitter pe ea.

Previous articleAustralia cere Rusiei sa predea vinovatii care au doborat un avion cu 298 de persoane la bord
Next articleToate sistemele guvernamentale din Vanuatu au avut probleme dupa un atac cibernetic