De la Montreal la Mexic, descoperiti splendoarea celor mai bune gradini publice de pe continent, asa cum este prezentata in cea de-a treia distinctie anuala pentru turismul in gradina.

Gradina Botanica Lewis Ginter – Virginia

Dintre sutele de gradini publice din Canada, Statele Unite si Mexic, Canadian Garden Tourism Council a desemnat o lista cu „Top 10 North American Gardens Worth for Traveling For”. Bijuteria istoricului de 50 de acri din Richmond Gradina Botanica Lewis Ginter  este Conservatorul clasic cu cupola, singurul de acest fel in Statele Unite ale Atlanticului mijlociu. Geneza proprietatii poate fi gasita in experienta militara a maiorului Ginter din Australia, unde suburbiile amenajate atractiv din Sydney, Adelaide si Melbourne l-au inspirat sa lucreze la acelasi lucru pentru casa lui. 

Gradina Botanica Lewis Ginter – Virginia

Filoli – California

Cu aproximativ 100 de ani in urma, William Bourn si sotia sa Agnes au ajuns la un nume pentru gradina lor de 16 acri combinand primele doua litere din cuvintele cheie din credo-ul lui William: „Lupta pentru o cauza dreapta; Iubeste-ti semenul; Traieste o viata buna.” Amplasat intr-o mosie impadurita de 654 de acri, langa orasul Woodside, gardurile vii si peretii de caramida ofera contrast pentru o abundenta de arbusti rezistenti si inconjoara o serie de gradini formale in spatele casei impunatoare, facand-o un exemplu remarcabil al gradinaritului de la sfarsitul secolului al XIX-lea. stil care a reintrodus formalitatea italiana. Filoli a servit drept decor pentru mai multe filme de la Hollywood, cum ar fi Heaven Can Wait de Warren Beatty si serialul TV din anii 1980 Dynasty. 

Filoli – California

Gradina lui Shaw – Missouri

Gradina Botanica din Missouri din epoca victoriana din St Louis este cunoscuta local ca Gradina lui Shaw, dupa ce l-a fondat pe botanistul si filantropul Henry Shaw. Opritorul sau de spectacol este o cupola geodezica numita Climatron. Acoperind o jumatate de acru, sera gazduieste o colectie cu tematica a padurilor tropicale de 1.400 de specii de plante, cum ar fi banane, cacao, cafea si multe orhidee culese in salbatice, precum si un acvariu fluvial cu pesti exotici. Piscinele si cascadele completeaza senzatia unei paduri tropicale luxuriante, iar sculpturile de sticla ale lui Dale Chihuly plutesc in iazurile cu nuferi care duc la Climatron.  

Gradina lui Shaw – Missouri


Gradina japoneza Portland – Oregon

Cele cinci gradini amplasate pe o suprafata modesta de 5,5 acri in Gradina japoneza Portland alcatuiesc un loc de liniste si contemplare in dealurile de vest ale orasului. Influentati de filozofiile sintoiste, budiste si taoiste, designerii folosesc cele trei elemente esentiale din gradinile traditionale japoneze: piatra, „oasele” peisajului; apa, forta datatoare de viata; iar plantele, tapiseria celor patru anotimpuri. Iazul de sub Heavenly Falls este plin de koi care ajuta la aducerea peisajului la viata.  

Gradina japoneza Portland – Oregon

Chanticleer – Pennsylvania

Rosengarten Estate marcheaza atat centenarul, cat si cel de-al 20-lea an ca gradina publica in 2013. Proprietarii de afaceri farmaceutice Adolph si Christine Rosengarten au ales un teren la 30 de minute nord-vest de Philadelphia ca refugiu la tara pentru a scapa de caldura orasului. Pe masura ce proprietatea privata a fost transformata intr-o gradina publica de 35 de acri, designerii au transformat terenul de tenis intr-o gradina cu cinci paturi – fiecare cu un aranjament floral distinct – in timp ce marele legume gradina a devenit sursa pentru flori taiate. Mergeti la Teacup Garden unde bananele negre cu tulpina sunt acoperite cu vita de vie de clematis. 

Chanticleer – Pennsylvania

Gradina Botanica Vallarta – Mexic

La aproximativ 25 km sud de Puerto Vallarta, Vallarta Botanical Gardens  este cocotata pe un deal, la marginea unei salbaticii tropicale. Treceti pe langa conservatorul de orhidee si vanilie la Centrul de vizitatori Hacienda de Oro pentru vederi excelente ale muntilor, padurilor si raurilor din jur. Gradinile desertului si padurilor tropicale sunt dedicate habitatului nativ si biodiversitatii, precum si pasarilor colorate, cum ar fi cucul veverita, trogonii si ara militare. 

Gradina Botanica Vallarta – Mexic

Gradinile Butchart – Canada

La inceputul secolului trecut, Jenny Butchart a inceput sa infrumuseteze gropile sumbre pe care compania de exploatare a calcarului a sotului ei le-a lasat pe proprietatea pe insula Vancouver din Columbia Britanica. Inca detinuta de aceeasi familie, cea mai mare parte a proprietatii de 55 acri  este deschisa publicului, inclusiv prima creatie a lui Butchart, Sunken Garden , precum si cele care au urmat. – Gradina Japoneza, Gradina Italiana si impresionanta gradina de trandafiri cu 300 de specii.  

Gradinile Butchart – Canada

Gradina Botanica din Montreal – Canada

Gradina Botanica Montreal este o oaza linistita de 75 de hectare in inima celui mai mare oras din Quebec. Cu peste 22.000 de specii si soiuri de plante, un insectar, un biodom, un planetariu si sere si gradini tematice, precum populara Gradina Chineza , o vizita la Gradina Botanica din Montreal se ridica la inaltimea motto-ului sau: „o calatorie in jurul lumii” . Desigur, vizitatorii pot, de asemenea, sa se plimbe pe teren si sa se bucure de privelistile stelare ale gradinilor, iazurilor si copacilor. 

Gradina Botanica din Montreal – Canada

Gradinile botanice din Atlanta – Georgia

Creata in 1976 de cetateni cu minte civica, Atlanta Botanical Gardens  a primit doar 50.000 de vizitatori in al saptelea an de viata. Dar pana in 2004, numarul de vizite anuale a crescut la aproape jumatate de milion, datorita spectacolelor populare de lumini de sarbatori, cum ar fi Musical Orbs , cursuri practice de gradina si arta, o linie telefonica de ajutor pentru plante si Orhid Display House, cu cele peste 2.000 de flori spectaculoase ale sale.  

Gradinile botanice din Atlanta - Georgia

Las Vegas Springs Preserve – Nevada

Gradinile botanice de la Springs Preserve, situate la doar trei mile nord de Las Vegas Strip, se lumineaza in fiecare decembrie la fel ca orasul insusi cand spalierul de trandafiri si alte gradini sunt decorate pentru Spectacularul anual de vacanta cu mai mult de jumatate de milion de lumini LED durabile. Terenul de 110 acri gazduieste mai mult de 1.200 de specii de plante native si adaptate la desert in mai multe zone tematice, cum ar fi Aleea Cactusului si Gradina Palmierului. Mai mult decat o gradina, Springs Preserve are si trasee de drumetii, expozitii interactive de stiinta si natura si galerii interioare dedicate expozitiilor de arta si itinerante.  

Las Vegas Springs Preserve – Nevada

Previous articleCum micul dejun a modelat identitatea culturala a Cambodgiei
Next articleCea mai mare societate matriliniara din lume