Va vizati persoanele potrivite cu anunturile dvs. cu plata-pe-clic (PPC)? Daca nu vedeti rezultatele pe care le doriti cu anunturile dvs. platite, puteti seta parametri mai rafinati pentru a ajunge la clienti potentiali mai calificati pentru afacerea dvs.

Ce sunt segmentele de public Google Ads?

Segmentele de public Google Ads sunt diferitele grupuri pe care le puteti viza cu anuntul dvs., care este specific companiei dvs. Aceste audiente includ pe oricine se incadreaza in piata dvs. tinta.

Aceste audiente se bazeaza pe hobby-uri si interese, modul in care interactioneaza cu compania dvs. si ceea ce cauta.

Tipuri de segmente de public Google Ads

Exista mai multe tipuri de segmente de public pe care le puteti viza pe lista de segmente de public Google Ads. Inainte de a aborda tipurile de public, sa trecem rapid peste cele trei tipuri de reclame pe care le vom mentiona:

 1. Reclame grafice: acestea sunt anunturi vizuale care apar pe site-urile partenere Google.
 2. Anunturi afisate in Reteaua de cautare : anunturile afisate in reteaua de cautare sunt anunturi integrale text care apar in partea de sus a rezultatelor cautarii.
 3. Video: acestea sunt anunturi video care apar in diferite puncte ale continutului YouTube.

Acum, sa ne uitam la segmentele de public Google Ads pe care le puteti viza cu aceste anunturi:

Publicul de afinitate

Tipuri de anunturi: anunturi grafice, video si anunturi afisate in Reteaua de cautare Cand vizati un public similar, vizati persoane in functie de alegerile lor personale. Aceste alegeri personale includ preferintele lor de stil de viata, obiceiurile de cumparare si interesele personale.

Anunturile de afinitate sunt o optiune excelenta daca doriti sa vizati oameni pe baza unui nivel mai personal.

Public personalizat

Tipuri de anunturi: anunturi grafice si video Cu segmente de public personalizate, vizati utilizatorii in functie de ceea ce le place sa cumpere, de obiceiurile lor de cumparaturi si de interesele lor online. De asemenea, puteti ajunge la persoane in functie de intentia lor recenta de cumparare. Aceasta directionare va permite sa ajungeti la oameni in functie de modul in care acestia cumpara online.

Potrivirea clientilor

Tipuri de anunturi: afisare, cautare si video Urmatorul pe lista noastra de segmente de public Google Ads este potrivirea clientilor.

Potrivirea clientilor va permite sa ajungeti la clientii existenti utilizand software-ul de management al relatiilor cu clientii (CRM).

Date demografice detaliate

Tipuri de anunturi: display, video si cautare Daca utilizati date demografice detaliate ca parte a directionarii catre public Google Ads, puteti viza persoane pe baza trasaturilor comune. De exemplu, puteti viza persoane care sunt studenti, proprietari de case sau parinti pentru prima data.

Evenimentele vietii

Tipul de anunt: Afiseaza.  Urmatorul pe lista de segmente de public Google Ads este evenimentele din viata. Cu evenimentele din viata, vizati oameni care se confrunta cu repere comune si importante, cum ar fi absolvirea facultatii, casatoria sau mutarea intr-o casa noua.

In piata

Tipuri de anunturi: Reteaua de display, de cautare si video Cu anunturile din piata, ajungeti la utilizatori pe baza intentiei lor recente de cumparare.

Aceste reclame sunt orientate mai mult catre persoanele care au cumparat produse similare pe care le oferiti.

Remarketing

Tipuri de anunturi: display, de cautare si video. Cu anunturile de remarketing, vizati persoane care au interactionat anterior cu afacerea dvs. Le reamintesti de afacerea ta si ii faci sa se intoarca si sa se converteasca.

Public similar

Tipuri de anunturi: display, de cautare si video Ultimul pe lista noastra de segmente de public Google Ads este segmentele de public similare. Daca utilizati segmente de public similare pentru directionarea dvs., va concentrati asupra utilizatorilor noi care au interese similare cu clientii si vizitatorii dvs. actuali.

Cum sa va configurati directionarea catre un public Google Ads

Acum ca stiti cum puteti viza diferiti oameni, este timpul sa vedeti cum sa va configurati publicul tinta.

Urmati acesti pasi pentru a va seta segmentele de public Google Ads:

 1. Conectati-va la contul dvs. Google Ads
 2. Faceti clic pe „Segmente de public” in meniul paginii
 3. Faceti clic pe butonul plus (+).
 4. Faceti clic pe „selectati un grup de anunturi”, apoi selectati o campanie sau un grup de anunturi din lista dvs
 5. Selectati tipul de public pe care doriti sa il vizati cu campania dvs
 6. Faceti clic pe caseta de selectare pentru a va consolida alegerea publicului
 7. Faceti clic pe salvare

Este la fel de simplu! Urmand acesti pasi, va puteti ajusta campaniile PPC pentru a viza cel mai bun grup de persoane pentru campania dvs.

4 sfaturi pentru utilizarea segmentelor de public Google Ads

Acum ca cunoasteti tipurile de public Google Ads, sunteti gata sa incepeti sa difuzati anunturi PPC de succes. Daca doriti sa utilizati corect segmentele de public Google Ads, consultati aceste patru sfaturi:

1. Aflati pe cine vizati

Acest sfat poate parea evident, dar trebuie sa stiti cine se afla in publicul tinta. Nu veti avea succes cu tipurile dvs. de public Google Ads daca nu aveti publicul de baza potrivit. Pentru a va stabili publicul tinta, uitati-va la clientii actuali.

Veti dori sa stabiliti informatii relevante despre publicul dvs. existent, cum ar fi:

 1. Varsta
 2. Gen
 3. Locatie
 4. Ocupatie
 5. Sursa de venit
 6. Interese
 7. Hobby-uri
 8. Si altele

Puteti lua aceste informatii si puteti forma persoane de marketing. Personajele de marketing sunt reprezentari fictive ale clientilor dvs. pe care le utilizati pentru a viza noi clienti potentiali. Cand va cunoasteti publicul tinta, utilizati directionarea catre public Google Ads mai eficient pentru afacerea dvs.

Va va ajuta sa alegeti parametrii de directionare potriviti, astfel incat sa puteti ajunge la mai multi clienti potentiali interesati.

2. Nu segmentati prea mult publicul

Atunci cand utilizati segmente de public Google Ads, este posibil sa va simtiti dornici sa incercati diferite grupuri de public si sa va segmentati imediat publicul. Desi aceasta poate parea o idee buna, poate ajunge sa va lase sa va simtiti descurajat daca anunturile dvs. nu conduc la rezultatele dorite. In loc sa va segmentati publicul in grupuri mici, de nisa, creati grupuri de public de doua pana la trei tipuri diferite de persoane si alegeti segmentele de public Google Ads pe baza acestor grupuri.

Dupa ce difuzati anunturi si vedeti ce functioneaza, puteti incepe sa va segmentati publicul in grupuri mai mici si sa incercati directionarea diferita catre public pentru a vedea daca puteti obtine rezultate mai bune.

3. Urmariti performanta anunturilor

Cand incercati diferite segmente de public Google Ads, asigurati-va ca urmariti performanta anunturilor. Doriti sa va asigurati ca segmentarea dvs. actuala functioneaza pentru afacerea dvs. Daca nu il urmariti, nu veti sti daca este o optiune utila pentru afacerea dvs.

Nu orice optiune de public va functiona pentru afacerea dvs. Va depinde numai de publicul dvs. si de modul in care acesta interactioneaza cu afacerea dvs. Urmarind anunturile, puteti vedea daca trebuie sa va reajustati campania si sa incercati sa directionati diferit.

4. Testati si modificati directionarea anunturilor dupa cum este necesar

Cu directionarea catre public Google Ads, trebuie sa testati diferite optiuni de directionare a anunturilor pentru a vedea care dintre ele functioneaza cel mai bine pentru afacerea dvs. S-ar putea sa credeti ca un tip de directionare atrage cel mai mult publicul dvs., doar pentru a afla ca nu va aduce succes. Este esential sa testati si sa va ajustati strategia dupa cum este necesar, astfel incat sa puteti obtine cele mai bune rezultate.

Nu numai ca trebuie sa va faceti griji cu privire la directionarea corecta a publicului dvs., dar trebuie si sa va asigurati ca continutul dvs. publicitar este difuzat cu succes audientei respective. Este posibil sa aveti publicul tinta potrivit, dar daca mesajul dvs. publicitar nu le ajunge, este posibil sa nu observati succesul anunturilor dvs. Este intotdeauna esential sa va asigurati ca continutul publicitar este relevant pentru publicul dvs., testandu-l in mod constant pentru a difuza cele mai bune anunturi.

Incepeti sa utilizati segmentele de public Google Ads pentru a va creste Google Ads

Cu segmentele de public Google Ads, creati noi modalitati prin care afacerea dvs. sa ajunga la persoanele interesate de afacerea dvs.

Previous articleCe face un marketer de continut?
Next article3 moduri de a scrie titluri eficiente