Utilizarea acestui canal „traditional”, al marketing-ului prin e-mail, ofera din ce in ce mai mult o rentabilitate impresionanta a investitiei si joaca un rol central in atingerea obiectivelor de afaceri pentru agentii de marketing din intreaga lume. In aceasta postare, vom analiza trei tactici cheie pentru a obtine cel mai mare ROI si conversii mai bune din eforturile tale de marketing prin e-mail: cresterea clientilor potentiali, reutilizarea continutului si personalizarea continutului sau continut dinamic.

Tactica 1: Incurajarea conducerii

Nutrirea plumbului poate fi un concept evaziv. Simplu definit, lead nurturing ofera clientilor potentiali un flux consistent de continut care este util, util, distractiv sau antrenant in alt mod pentru a-i incuraja sa avanseze in canalul de vanzari. Prin „incalzirea” clientilor potentiali care si-au furnizat informatiile de contact (si anume, adresele lor de e-mail), lead nurturing pune bazele pentru facilitarea conversatiilor reale de vanzari si a conversiilor pe drum. Este o strategie inteligenta de a incepe usor cu e-mailuri care contin fragmente mai mici de continut non-vanzari , astfel incat abonatii sa nu fie coplesiti sau dispusi in alt mod. Exemplele includ o scurta postare pe blog sau un scurt videoclip despre un subiect relevant, in tendinte.

Pe masura ce programul de nutrire se maturizeaza si clientii potentiali devin mai implicati, continutul partajat poate fi mai implicat si poate trece la includerea unui indemn la actiune (CTA). Intre timp, totusi, obiectivele lead nurturing sunt de a stabili un raport cu potentialii si de a le construi increderea in marca dvs. demonstrand credibilitatea si autoritatea acestuia. Intrucat campaniile de promovare a clientilor pot fi menite in cele din urma sa sprijine obiectivele de afaceri, frecventa e-mailurilor ar trebui sa fie determinata de viteza ciclului de vanzari al marcii dvs. De exemplu, pentru cicluri de vanzari relativ lungi, cum ar fi achizitia unei masini de consum sau o investitie in echipamente de productie, procesul de cultivare a conducerii poate dura pana la un an sau mai mult. In acest caz, un e-mail lunar poate fi cel mai potrivit. La celalalt capat al spectrului, daca oferta dvs. este sensibila la timp si ciclul de vanzari este relativ rapid,

Tactica 2: Reutilizarea continutului

Strans legata de educarea lead-ului este reutilizarea continutului. Dupa cum sugereaza termenul, reutilizarea continutului inseamna reciclarea continutului semnificativ, bogat in informatii, cum ar fi carti albe, studii de caz, videoclipuri si prezentari in materiale de e-mail pentru programele de crestere a lead-urilor. Prin reutilizarea activelor de continut care necesita timp si costuri, impartindu-le in fragmente mai mici de informatii mai „digerabile” pentru cultivarea lead-urilor, marcile isi pot prelungi longevitatea si pot obtine o rentabilitate mai mare a investitiei initiale. Puteti folosi aceasta strategie eficienta din punct de vedere al costurilor folosind majoritatea oricarui activ de continut substantial.

De exemplu, aveti o hartie alba lunga? Taierea acestuia in mai multe factoide interesante sau traducerea lor intr-o infografica va va oferi resurse pe care sa le impartasiti cu potentialii potentiali in campania dvs. de promovare. Acelasi lucru este valabil si pentru videoclipurile mai lungi; mai degraba decat prin e-mail intregul videoclip, luati in considerare sa il taiati in scurte clipuri care pot fi consumate in mai putin de un minut. Avand in vedere durata relativ scurta de atentie a consumatorilor si nevoia de a nu le impune timpul si rabdarea, abrevierea si reutilizarea continutului este o solutie castigatoare atat pentru rentabilitatea globala a continutului marcii dvs., cat si pentru performanta marketingului prin e-mail.

Tactica 3: Personalizarea continutului

Denumita „continut dinamic”, aceasta strategie de e-mail permite e-mailuri personalizate, directionate, bazate pe comportamentul utilizatorului, locatie si alte date demografice cheie, precum si stadiul de vanzare a clientului. Acesta este un tip de automatizare a marketingului prin e-mail si imbunatateste considerabil „exploziile” traditionale, generice de e-mail. Prin trimiterea de comunicatii directionate informate de datele esentiale ale abonatilor, mesajul dvs. devine mai relevant si va realiza probabil mai multa implicare si conversii mai mari. Salesforce.com este un furnizor popular al acestei functionalitati. Retineti totusi ca exista mai multe aplicatii software disponibile pe piata pentru dezvoltarea si implementarea campaniilor de e-mail cu continut dinamic, in functie de nevoile, bugetul si capacitatile dvs. O simpla cautare Google sau Bing va afisa mai multe optiuni dintre care sa alegeti.

In mod clar, acest continut de e-mail s-ar dovedi mult mai relevant si convingator decat o „explozie” generalizata pentru toti abonatii, indiferent de sex. Cu cat sunt specificati mai multi parametri intr-o aplicatie software de continut dinamic, cu atat mai bine directionat si mai eficient mesajul de e-mail. Utilizand aceste trei strategii de marketing prin e-mail, afacerea dvs. poate obtine o eficienta mai mare si conversii mai bune. Este o investitie relativ mica, care da rezultate superioare si in mod clar merita.

Previous articleCum sa devii un mentor si ce provocari vei intampina?
Next articleCum sa stii cine iti ascunde postarile pe facebook